Αρχική » » Συστήνουν επιτροπή για τα δάνεια των στρατιωτικών

Συστήνουν επιτροπή για τα δάνεια των στρατιωτικών


Μέσα στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Πενταγώνου είναι οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο, ώστε να απορροφηθεί μέρος των «κραδασμών» που υπάρχουν στα στελέχη του Στρατεύματος, έπειτα από την περικοπή σχεδόν κατά 55% των αποδοχών τους σε σχέση με το 2009. 

Μείωση της καταβαλλομένης δόσης από τον δανειολήπτη, ώστε να μην υπερβαίνει ένα συγκεκρι­μένο ποσοστό των καθαρών απο­δοχών του, μείωση επιτοκίου, άτο­κη επιμήκυνση του χρόνου απο­πληρωμής του δάνειου, επέκταση των ευνοϊκών δανειακών ρυθμίσε­ων πέρα από τα στεγαστικά και στα καταναλωτικά δάνεια αλλά και ...στις πιστωτικές κάρτες και ανάπτυξη νέων τραπεζικών προϊόντων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνά­μεων, ήταν τα βασικά σημεία της κατ' αρχήν συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για τη ρύθμιση των δανείων των στρατιωτικών. 

Σύμφωνα με πληρο­φορίες, εντός των επόμενων ημε­ρών πρόκειται να συσταθεί μια κοινή επιτροπή μεταξύ των δύο πλευ­ρών η οποία θα διαπραγματευθεί και, εν συνεχεία, θα συγκεκριμε­νοποιήσει το ποσοστά που θα αφο­ρούν στις μειώσεις δόσεων και επι­τοκίων καθώς, επίσης, και του αντί­στοιχου χρόνου επιμήκυνσης των δάνειων. 

Μέσα στις προθέσεις της πολι­τικής ηγεσίας του Πενταγώνου εί­ναι οι σχετικές διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν το συντομότε­ρο δυνατόν, προκειμένου να απορροφηθεί ένα μέρος των «κραδασμών» που υπάρχουν με­ταξύ των στελεχών του Στρατεύμα­τος έπειτα από τη βίαιη φτωχοποίηση που έχουν υποστεί τα τελευ­ταίο χρόνια, χάνοντας περίπου το 55% των αποδοχών τους σε σχέση με το 2009. «Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι ένα κομμάτι του ελληνικού λαού υφίσταται πολλά προβλήμα­τα, τα οποία έχουν προκληθεί από την οικονομική κρίση, και στόχος μας είναι να σκύψουμε πάνω σε αυτά και να βρούμε συγκεκριμέ­νες λύσεις. 

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να κά­νουμε άμεσα μια ομάδα εργασίας, η οποία πολύ γρήγορα θα μπορέσει να εξειδικεύσει τρόπους ανακούφισης αυτών των ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, αμέσως μετά τη συ­νάντηση που είχε χθες το μεσημέ­ρι στο γραφείο του με το προ­εδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, παρουσία της στρατιω­τικής ηγεσίας των Ε.Δ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΕΤ Γιώργος Ζανιάς σημείωσε πως οι ελληνικές τράπεζες θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να βοηθήσουν το στελέχη των Ενόπλων Δυ­νάμεων να ανακουφιστούν όσο μπορούν περισσότερο από τα δά­νεια τους. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-17/1/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger