Αρχική » » Φόβητρο πριν καν λειτουργήσει ο φράχτης στον Έβρο

Φόβητρο πριν καν λειτουργήσει ο φράχτης στον Έβρο


ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Τις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο.
Ο φράκτης του Έβρου πριν καν λειτουργήσει αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την εισροή νέων λαθρομεταναστών. 

Μέχρι τις 15 Δεκεμ­βρίου αναμένεται να παραδοθεί ο φράχτης στα χερσαία ελληνοτουρ­κικά σύνορα στον Έβρο, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Δημοσιάς Τάξης. Ο φράχτης έχει ολοκληρωθεί περίπου κατά 95% και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επίση­μη παρουσίαση του. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ακόμα και η είδηση για τη δημιουργία του φράχτη συνέβαλε στη μείωση της μεταναστευτικής ροής από το συγκεκριμένο σημείο...

Παράλληλα, η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε στον Έβρο από τον περασμένο Αύγουστο έχει συμβάλει καταλυτικά ώστε ελάχι­στοι να είναι πλέον οι παράνομοι μετανάστες που μπαίνουν από τον Έβρο. Όσα μετανάστες περνούν τε­λικά τα σύνορα συλλαμβάνονται και κρατούνται στους λιγοστούς χώρους κράτησης που είναι διαθέσιμοι σήμερα στην περιοχή. 

Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την επιχείρηση και τα αποτελέσματα της. Δεν υπάρχουν πλέον εικόνες εξαθλιωμένων μεταναστών να περι­μένουν στον σταθμό των τρένων της Αλεξανδρούπολης η άτομα που έρ­χονται με τα πόδια από την Ορεστιά­δα. Φυσικά, έχουμε πρόβλημα με το γεγονός ότι έχουν κλείσει οι αστυνο­μικές σχολές της Κομοτηνής και της Ξάνθης (σ.σ: φιλοξενούν προσωρινά παράνομους μετανάστες), ωστόσο δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε την επιτυχία της επιχείρησης», τονίζει σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Ανα­τολικής Μακεδονίας και Θράκης. Άρης Γιαννακίδης. Οι αριθμοί των με­ταναστών που παραβιάζουν τα σύνορα έχουν ελαχιστοποιηθεί, αγγί­ζοντας το μηδέν, τονίζει ο περιφερειάρχης. 

Η αστυνομία 

Η αστυνομική δύναμη που έχει επιφορτισθεί με τη φύλαξη των συ­νόρων και έχει αναπτυχθεί στην πε­ριοχή του 'Έβρου από τις 2 Αυγούστου αναμένεται να μειωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους περίπου 1.900 που έχουν μεταφερθεί εκεί, αναμένεται να μείνουν περίπου οι μισοί. «Κάναμε πολύ καλά αυτό που κληθήκαμε να κάνουμε και θα συ­νεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι αύ­ριο. Εφ' όσον κρινόμαστε όλοι εκ του αποτελέσματος, ιδού το δικό μας αποτέλεσμα», λέει με νόημα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χορέλας. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αστυνομική κινητοποίηση γίνεται πλέον ακόμη κι όταν ανακαλυφθεί ένας μόνο παράνομος μετανάστης που επιχειρεί να περάσει λαθραία το σύνορα. Όταν εντοπίζεται στην τουρκική πλευρά ειδοποιούνται άμεσα οι αρχές της γειτονικής χωράς προκείμενου να τον σταματήσουν πριν μπει στην Ελλάδα. Εάν περάσει, ο μετανάστης συλλαμβάνεται και οδηγείται σε χώρο κρά­τησης. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακό, ωστόσο, όπως σχολιάζουν αστυνομικές πήγες δεν θα πρέπει να υπάρξει σημαντική χαλάρωση των μέτρων, καθώς είναι θέμα χρόνου το δουλεμπορικά δίκτυα να εντοπίσουν την οποιοδήποτε ρωγμή στην ασπίδα ασφαλείας που επιχειρεί να βάλει στο σύνορα το υπουργείο Δημοσιάς Τάξης. 

(Εφ. ΚΟΣΜΟΣ-08/12/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger