Αρχική » » Τουρκικά υποβρύχια «αρμενίζουν» στο Αιγαίο

Τουρκικά υποβρύχια «αρμενίζουν» στο Αιγαίο

Εντοπίστηκαν στα χωρικά ύδατα, αλλά αφέθηκαν από τις ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν την πορεία τους! 
Από την πλευρά του, το ΓΕΝ διαψεύδει το περιστατικό λέγοντας πως δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κάτι τέτοιο.
Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ επικαλέστηκε μαρτυρία απόστρατου αξιωματικού του Π.Ν., κυβερνήτη πλοίου, που έλαβε εντολή από το Πεντάγωνο απεγκλωβισμού του υποβρυχίου. 

Όλο και περισσότερο φαίνεται πως αυξάνει την προκλητικότητά της στο Αιγαίο η Άγκυρα, καθώς, έπειτα από τα αεροσκάφη, το ελικόπτερα και τα πλοία, εμφανίζεται να στέλνει τώρα και υποβρύχια σε αποστολές παραβίασης των ελληνικών συνόρων!...
Σύμφωνα με καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλή­νων Τέρενς Κουίκ, σε δύο τουλάχι­στον περιπτώσεις, κατά τους τελευ­ταίους 16 μήνες, ελικόπτερα του Πολεμικού μας Ναυτικού είχαν προχωρήσει στον εγκλωβισμό τουρκικών υποβρυχίων, τα οποία εντοπίστηκαν να κινούνται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. 

Το εντυπωσιακό είναι, όμως, πως, ενώ η συνήθης διαδικασία τέ­τοιων περιστατικών επιβάλλει τη χρήση των κωδικών του ΝΑΤΟ, δηλαδή μήνυμα για την ανάδυσή τους, προκειμένου να καταγραφεί η παραβίαση, τα συγκεκριμένα υποβρύ­χια αφέθηκαν ελεύθερα να συνεχί­σουν την πορεία τους! Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, τα ελληνι­κά ελικόπτερα επικοινώνησαν με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προ­κειμένου να λάβουν εντολές. Και τις δύο φορές, όμως, το υπουργείο έδωσε εντολή να τα αφήσουν να φύγουν. Οι παραπάνω καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελ­λήνων έγιναν στο πλαίσιο διαδικτυακής εκπομπής, στην οποία πα­ρών ήταν απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, κυβερνή­της ελικοπτέρων. 

Πρόκειται για τον κ. Χρήστο Ρουμελιώτη, ο οποίος, όπως ανέ­φερε, στο ένα από τα δύο περιστατι­κά συμμετείχε και ο ίδιος. «Στο δεύ­τερο περιστατικό πετούσα το ένα ελικόπτερο. Από το Πεντάγωνο μας έδωσαν σήμα να απεγκλωβίσουμε το υποβρύχιο και να το αφήσουμε να βγει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο απόστρατος κυβερνήτης ελικοπτέ­ρων. 

Να επισημάνουμε πως το ένα από τα δύο περιστατικά φέρεται να σημειώθηκε πριν οπό περίπου 10 μήνες, όταν δύο ελληνικά ελικόπτε­ρα τύπου S-70 Β-6 Aegean Hawk εντόπισαν και εν συνεχεία εγκλώβι­σαν τουρκικό υποβρύχιο, το οποίο κινούνταν στα ανοιχτά της Κέας. Από την πλευρά του, πάντως, το ΓΕΝ διαψεύδει το γεγονός, αφού, όπως αναφέρουν κύκλοι του Επιτε­λείου, δεν υπάρχει καταγεγραμμέ­νο κάτι τέτοιο αλλά ούτε και δόθηκε ποτέ ανάλογη εντολή σε κυβερνήτη οποιουδήποτε ελικοπτέρου. 

«Καταιγίδα» ασκήσεων 

Τα παραπάνω περιστατικά παραβίασης της εθνικής μας κυριαρ­χίας από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, πάντως, δεν είναι τα μόνα, δεδομένου του ότι συχνά πυκνά μέ­σω μονάδων του στόλου της η Τουρκία προχωρεί σε σχεδιασμένες ενέργειες αμφισβήτησης των ελληνικών χωρικών υδάτων, στέλνοντας τα πλοία και τα υποβρύχιά της πολύ πίσω από την ανατολική οριογραμμή που χωρίζει τις δύο χώρες. Το εντυπωσιακό είναι, επί­σης, πως, παράλληλα με τις συγκε­κριμένες επιχειρήσεις, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έχει εντείνει τους τελευταίους μήνες και τη συ­χνότητα διεξαγωγής ασκήσεων, ένα από τα βασικά σενάρια των οποίων είναι η κατάληψη νησιών και βραχονησίδων. 

Μια ανάλογη άσκηση πραγμα­τοποιήθηκε και χθες στο Νότιο Αι­γαίο, η εξέλιξη της οποίας, όμως, έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, αφού μία από τις φρεγάτες που λάμβανε μέρος σε αυτήν έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ υπήρχαν και τραυματίες μεταξύ του πληρώμα­τος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη φρεγάτα «TCG Gokseada», η οποία, αφού προηγουμένως διέ­κοψε τη συμμετοχή της στην άσκη­ση, εν συνεχεία ρυμουλκήθηκε στη βάση του Ακσάζ. Εξαιτίας της διεξαγωγής της παραπάνω άσκη­σης, η χθεσινή ημέρα ήταν «πλού­σια» και σε επίπεδο παραβιάσεων του εθνικού μας εναέριου χώρου. Ειδικότερα, 4 σχηματισμοί, αποτε­λούμενοι από 16 μαχητικά αερο­σκάφη και 2 ελικόπτερα, προχώ­ρησαν σε 7 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 10 παραβάσεις των κανόνων κυκλοφορίας του FIR Αθηνών. Τα ελληνικά μαχητικά αναγνώρισαν και εν συνεχεία αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη. 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-06/12/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger