Αρχική » » Το ιατρικό «θαύμα» στον Εβρο

Το ιατρικό «θαύμα» στον Εβρο


Εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έβαλαν το χέρι στην... τσέπη και δώρισαν στο νοσοκομείο ένα υπερσύγχρονο σύστημα έκδοσης και διαχείρισης των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων! Εν μέσω οικονομικής κρίσης, το σωματείο των εργαζομένων κατέθεσε δωρεά 283.000 ευρώ και σύντομα το σύστημα τελευταίας τεχνολογίας θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο της πόλης....

Η συγκεκριμένη νοσηλευτική μονάδα θα είναι η δεύτερη στη χώρα μας, μετά το Νοσοκομείο Λάρισας, που θα διαθέτει τον σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος καταργεί τα φιλμ από τις ακτινογραφίες και ενώνει όλα τα εργαστήρια του νοσοκομείου. Με τη βοήθεια του συστήματος θα είναι διαθέσιμα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή τα αποτελέσματα των εξετάσεων που κάνουν οι ασθενείς. Ετσι οι γιατροί θα έχουν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους διαθέσιμα όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να κάνουν διάγνωση, ενώ φεύγοντας ο ασθενής θα παίρνει ένα cd, όπου μέσα θα είναι αποθηκευμένες όλες οι εξετάσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

«Το σωματείο των εργαζομένων διαχειρίζεται τα κυλικεία του νοσοκομείου, τα οποία δεν είναι στα χέρια ιδιωτών, όπως συμβαίνει σε άλλες νοσηλευτικές μονάδες. Τα χρήματα από τη διαχείριση του κυλικείου επιστρέφουν ανταποδοτικά στο νοσοκομείο και κατ' επέκταση στους συμπολίτες μας. Εκτός από αυτή τη δωρεά που θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες, κρατούμε χαμηλές τις τιμές στο κυλικείο, ενώ προσφέρουμε δουλειά και σε 24 άτομα, οι μισθοί των οποίων πληρώνονται από εμάς» λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης Χριστόδουλος Μεντίζης.

«Το σύστημα που θα εγκατασταθεί θα οδηγήσει και σε εξοικονόμηση 250.000 ευρώ από τη λειτουργία του ακτινολογικού. Θα χρειαστεί μόλις ενάμισης χρόνος για να κάνουμε απόσβεση το σύστημα. Παράλληλα, από την κατάργηση των φιλμ και των υγρών που χρειάζονται για την εκτύπωση θα είμαστε και σύμφωνοι με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προβλέπει την κατάργησή τους επειδή είναι καρκινογόνα» προσθέτει.

Για την εγκατάσταση του συστήματος διαχείρισης των ακτινολογικών και εργαστηριακών αποτελεσμάτων προηγήθηκε συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης.

«Υποβλήθηκαν διάφορες προτάσεις από τις κλινικές. Επιλέξαμε όμως κάτι που θα αφορά όλο το νοσοκομείο» είπε από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Νίκος Ραπτόπουλος.

Νίκος Πιτσιακίδης
(Εφ.Δημοκρατία-20/12/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger