Αρχική » » Επιστολή στον Αϊ-Βασίλη

Επιστολή στον Αϊ-Βασίλη


Αγαπητέ Αϊ-Βασίλη. Αν είσαι όπως σε δείχνουν οι τηλεοράσεις, μην ασχοληθείς με αυτό το γράμμα διότι δεν θα ήθελα να πέσει στα χέρια σου. Ετσι παραφουσκωμένος και χάχας που είσαι, μου θυμίζεις χοντρό διαρρήκτη (συνταξιούχο υπουργό), που ντύθηκε στα κόκκινα και μπουκάρει από καμινάδες για να τσουβαλιάσει τα κλοπιμαία... 

Η ερυθριούσα μύτη σου παραπέμπει σε αλκοολικό και, αν διαβάσεις την επιστολή μου, θα την έχεις ξεχάσει στο επόμενο ποτήρι. Άσε που φοβούμαι το χειρότερο σενάριο: να μπουρδουκλωθούν στο ξινισμένο μυαλό σου οι ευχές μου και να μου φέρεις άλλα αντί άλλων. Επίσης, αγωνιώ ιδιαιτέρως για τους ταράνδους που σέρνουν το έλκηθρό σου. Θεωρώ εξαιρετικά πιθανό, έτσι λιχούδη που σε απεικονίζουν, να πεινάσεις κολασμένα, να τους σφάξεις και να τους φας ψητούς, βραστούς, πανέ και στη γάστρα. Σκέφτομαι μάλιστα να καλέσω τη φιλοζωική για να τους γλιτώσει από τα νύχια σου. Ισως να απευθυνθώ και στην Τροχαία να σε μπαγλαρώσει επειδή κουλαντρίζεις το έλκηθρο χωρίς πινακίδες. Η σύλληψή σου θα είναι μια εξασφάλιση της συνέχισης του βίου των ταλαίπωρων ταράνδων, οι οποίοι αγκομαχούν από τα αναρίθμητα κιλά σου.

Γραβάτες

Αν, φίλτατε Αϊ-Βασίλη, δεν μοιάζεις με εκείνον τον ψευδεπίγραφο που έκανε καριέρα ένεκα της διαφήμισης του αναψυκτικού, αλλά είσαι ο αυθεντικός, αυτός δηλαδή που υπάρχει ολοζώντανος στην ορθόδοξη παράδοση, σε εκλιπαρώ να εκπληρώσεις τα κάτωθι: 

1. Οχι άλλη «σωτηρία» της πατρίδας από εκείνους που την καταστρέφουν εδώ και 40 χρόνια. Άλλον έναν «σωσμό» να καταφέρουν, θα κοιμόμαστε άπαντες στα χαρτόκουτα. Οικονομική λύση μεν, αλλά δεν ενδείκνυται για όσους δεν διέπονται από το λιτοδίαιτο πνεύμα του Διογένους του Κυνικού. 

2. Να προσφέρεις στους κατά καιρούς «σωτήρες» μας από ένα ζευγάρι καινούργιες χειροπέδες και να γεμίσεις τα κελιά του Κορυδαλλού με τις γαργαριστές φωνές αυτών που μάγευαν τα πλήθη στις πλατείες. Μερικοί φίλοι μου επιμένουν αντί για χειροπέδες να κομίσεις στους υπαιτίους της διάλυσης της χώρας καλές γραβάτες (από σκοινί). Εγώ δεν συμφωνώ, διότι νιώθω περισσότερο χριστιανός παρά αγανακτισμένος. 

3. Να μεσιτεύσεις στον Κύριο ώστε οι καλοί μας οι σύμμαχοι που μας δανείζουν να λάβουν ακριβώς αυτό που τους αξίζει - και με τον πρέποντα τόκο. Αυτά μόνο θέλω. Χρόνια μας πολλά!

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ. Δημοκρατία-27/12/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger