Αρχική » » Μουστάκι γιαλαντζί από την Πόλη

Μουστάκι γιαλαντζί από την Πόλη


Τον Ταγίπ Ερντογάν πολλοί Άραβες εθαύμασαν. Το μουστάκι του ουδείς... 
Άραβες συνδυάζουν τον τουρισμό στην Τουρκία με την εμφύτευση τριχών προσώπου! 

Ποιος είπε ότι δεν γίνονται του σπανού τα γένια; Στην Τουρκία γίνονται και τα γένια και το μουστάκι, και μάλιστα με πρωτοφανή επιτυχία. Το αποδεικνύει η κοσμοσυρροή που παρατηρείται στην Κωνσταντινούπολη τα δύο τελευταία χρόνια, κυρίως από μουσουλμάνους της Μέσης Ανατο­λής. Το νέο φαινόμενο ονομάζεται τουρισμός των εμφυτευμάτων και έχει φέρει στα ταξιδιωτικά γραφεία χρυσές δουλειές...
 

Δεν πρόκειται για κάποιον και­νούργιο κλάδο της αισθητικής χειρουργικής. Οι πολύ αδύνατοι μουσουλμάνοι ανέκαθεν στρέφονταν στις εμφυτεύσεις τριχών για να «γεμίσουν» το ισχνό πρόσωπό τους. Για κάποιον λόγο όμως, τα δύο τελευταία χρόνια το μουστάκι και η πλούσια γενειάδα απασχολούν πολύ περισσότερο τους μουσουλμάνους απ' ότι στο παρελθόν. «Και στην Τουρκία, αλλά και στις αραβικές χώρες, οι τρίχες στο πρόσωπο είναι συνυφασμένες με την αρρενωπό­τητα. Οι άνδρες με γυμνό πρόσωπο μπορεί να αντιμετωπίσουν κοινωνικά προβλήματα. Στα τουρκικά, για τη "φαλάκρα του προσώπου" υπάρχει η λέξη kose, και συνήθως θεωρείται κάτι κακό», εξηγεί στην «Γκάρντιαν» ο τούρκος γιατρός κ. Τουλουνάι. Από τις 60 αισθητικές επεμβάσεις που πραγματοποιεί κάθε μήνα, τουλά­χιστον 10 με 15 είναι εμφυτεύσεις τριχών προσώπου. «Επιχειρηματίες έρχονται σε μένα για να αποκτήσουν γένια και μουστάκι. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως οι εταίροι τους δεν τους παίρνουν στα σοβαρά επει­δή δεν έχουν τρίχες στο πρόσωπο», προσθέτει. 

Κατά τον Αλί Μεζντέγκι, επίσης πλαστικό χειρουργό με δεκαετή εμπειρία στον χώρο, υπάρχει και μία δεύτερη μεγάλη κατηγορία ενδιαφε­ρομένων. Πολλοί από τους πελάτες του, υποστηρίζει, φρόντισαν να εμφυτεύσουν τρίχες στο πρόσωπο τους προτού παντρευτούν τη δεύτερη, την τρίτη, ακόμη και την τέταρτη γυναί­κα. «Τα πυκνά μαλλιά αποτελούν ένα τεκμήριο κοινωνικές τάξης. Είναι ένδειξη δύναμης και ανδρισμού», τονίζει, επισημαίνοντας πως το 75% των πελατών του είναι Άραβες από τις χώρες του Κόλπου. 

Ο Ιρφάν Ατίκ, τούρκος ταξιδιωτικός πράκτορας που κάνει ειδικά πακέτα για εμφυτεύσεις, εκτιμά πως του­λάχιστον 50 Άραβες επισκέπτονται καθημερινά την Κωνσταντινούπολη με σκοπό να υποβληθούν στη συγκε­κριμένη διαδικασία. ‘Πολλοί τουρί­στες μού λένε πόσο πολύ θαυμάζουν τον Ταγίπ Ερντογάν. Επικροτούν τη στάση που κρατά στο παλαιστινιακό και γενικά τον θεωρούν έναν δυνατό, έναν αληθινό άνδρα», λέει ο Ατίκ. Το παράδοξο βέβαια είναι πως μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ζητήσει να αποκτήσει το «αμυγδαλωτό» μου­στάκι τού τούρκου Πρωθυπουργού. 

Οι περισσότεροι πελάτες τού Ατίκ είναι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, του Κουβέιτ και το Ιράκ. Ο ίδιος ελ­πίζει να επεκτείνει την επιχείρησή του και στην Ευρώπη και ειδικά στη Βρετανία. Το μόνο που τον φοβίζει είναι πως - όπως ακούει - αυτό που στη Μέση Ανατολή θεωρείται κα­τάρα σε πολλές χώρες της Δύσης είναι μόδα. 

ΜΑΡΩ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 
(ΤΑ ΝΕΑ-28/12/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger