Αρχική » » Και «μίνι εξοπλιστικό πρόγραμμα» ανακοίνωσε ο Παναγιωτόπουλος

Και «μίνι εξοπλιστικό πρόγραμμα» ανακοίνωσε ο Παναγιωτόπουλος


ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ των Ενό­πλων Δυνάμεων με νέα, σύγχρονα οπλικά συστήμα­τα, που θα ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τις επι­χειρησιακές τους δυνατότητες, μέσω διακρατικών συμ­φωνιών και με μακρό απο­πληρωμή, ανακοίνωσε την παραμονή των Χριστου­γέννων ο υπουργός Εθνι­κής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος... 

Ειδικότερα, η κυβέρνηση και φυσικά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αντιλαμβανόμενες το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα τε­λευταία χρόνια οι Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω της οικονο­μικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, προχωρούν στην υλοποίηση ενός «μίνι» εξο­πλιστικού προγράμματος για την κάλυψη κρίσιμων αναγκών. 

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στις επόμενες ημέρες συνε­δριάζει το Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ) για να καταλή­ξει οριστικά οε ένα μεσο­πρόθεσμο ΕΜΠΑΕ αλλά και σε ένα Δεκαετές Πρόγραμμα Εξοπλιστικών Στόχων. 

Οι ανάγκες αυτές, που θα προσδιοριστούν από το ΣΑΜ, θα εγκριθούν εν συ­νεχεία από το ΚΥΣΕΑ. 

Το ΚΥΣΕΑ 

Με τις αποφάσεις του ΚΥ­ΣΕΑ «ανά χείρας» θα υπάρ­ξουν διαπραγματεύσεις με σειρά χωρών, οι οποίες προσφέρουν τα απαιτούμε­να οπλικά συστήματα. Δια­πραγματεύσεις σε ανώτατο επίπεδο. Οι συμφωνίες θα είναι κατά κύριο λόγο διακρατικές και θα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των επι­σκέψεων του πρωθυπουρ­γού Αντώνη Σαμαρά σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμε­ρικής, Ρωσία, Γαλλία, Γερ­μανία, οι οποίες ξεκινούν άμεσα. 

Σε ό,τι αφορά το σημα­ντικότερο μέρος της όλης υπόθεσης, που είναι το οι­κονομικό, ο υπουργός Εθνι­κής Άμυνας ήταν απόλυτος. Δεν θα πληρωθεί ού­τε ένα ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα αυτή τη στιγ­μή και για όσο κρατήσει η κρίση. 

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για το μεγάλο άλμα στην ανάπτυξη κι ήδη έχου­με στα χέρια μας προτάσεις που μετακυλίουν τις όποιες πληρωμές πολλά χρόνια μετά και με διαφορετικούς τρόπους. 

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-27/12/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger