Αρχική » » Σύντομο ανέκδοτο: νέες επενδύσεις

Σύντομο ανέκδοτο: νέες επενδύσεις


Η μοναδική περίπτωση να μη διαψευστούν οι εξαγγελίες για «εισροή κεφαλαίων στην Ελλάδα» είναι να επέλθει η Συντέλεια στις 21/12. 

Αν δεν γίνει μπίλιες ο πλανήτης την Παρασκευή, την ημέρα δηλαδή που τελειώνει το ημε­ρολόγιο των Μάγιας, οι μοναδικοί ξέ­νοι επενδυτές που θα προτιμήσουν την Ελλάδα θα είναι οι μαφιόζοι. Οι άλλοι, οι οποίοι εκπροσωπούν μη γκανγκστερικά κεφάλαια και διοικούν σο­βαρές επιχειρήσεις, δεν είναι αρκού­ντως ηλίθιοι ή αυτοκαταστροφικοί για να ποντάρουν ζεστό χρήμα σε ένα λούνα παρκ δολοφόνων, διαρρηκτών, βιαστών, τραμπούκων και πορτοφο­λάδων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους φορολογούμενους «πολίτες» ως στό­χους και θύματα... 

Οι μαφιόζοι θα δαπανήσουν μεν χρήματα για αγορά οπλισμού και ενοικίαση κρησφύγετων, αλλά η πολιτική «ελίτ» της χώρας (συντομότερο ανέκδοτο κι από το «ξέ­νος επενδυτής») θα διασφαλίσει τα κολοσσιαία κέρδη τους με την υπο­δειγματική ανικανότητά της και τη «συναινετική» -με την εγκληματικότη­τα- διάθεσή της. 

Όπως έγραφε η «δημοκρατία» την Τρίτη, στον Ηλεκτρικό του Θησείου έγινε μια από τις πιο εξωφρενικές ληστείες που έχουν συμβεί ποτέ σε υποτιθέμενο ευρωπαϊκό έδα­φος. Κυριακή, 9.30 το βράδυ, με την περιοχή γεμάτη κόσμο, συμμορία πέ­ντε Αλβανών περίμενε τους επιβάτες του ΗΣΑΠ στην έξοδο του σταθμού και τους λήστευε με την απειλή όπλου! 

Εκτός ελέγχου 

Ύστερα από αρκετό κυνηγητό, η ΕΛ.ΑΣ. κατόρθωσε να συλλάβει έναν (αριθμητικά 1) ληστή! Φυσικά, δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο τρισε­κατομμύριο να διαβάσει αυτή την είδη­ση οποιοσδήποτε παραλής, επενδυτής, επιχειρηματίας ή (έστω) κερδοσκόπος και να θεωρήσει φυσιολογικό να επεν­δύσει εδώ έστω και 10 σεντ του ευρώ ή του δολαρίου. 

Το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει τις εταιρίες όταν πρόκειται να ρίξουν χρήμα για να ανοίξουν πα­ράρτημα ή θυγατρική σε άλλη χώρα εί­ναι η ασφάλεια. Αν ένας τόπος δεν έχει λυμένο ή αυστηρά ελεγχόμενο τον δείκτη εγκληματικότητας, δεν βλέπει χαΐρι και προκοπή, ούτε ακόμα κι αν εξο­ρύξει όλα τα πετρέλαια της Σαουδικής Αραβίας και της Λιβύης μαζί. Όσοι ασχολούνται με μπίζνες και δεν λει­τουργούν ως κρατικοδίαιτα λαμόγια δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα να πη­γαίνουν οι υπάλληλοι τους για δουλειά και να φτάνουν στα γραφεία τους με ένα μάτι, ένα πορτοφόλι και ένα κινη­τό λιγότερα από τα δέοντα. Απλά τα πράγματα. Η Ελλάδα δεν ελέγχει την πρωτεύουσα της από τις ορδές των λαθρομεταναστών και τα πανεπιστήμια είναι πεδία βολής της παρανοϊκής Αρι­στεράς, η οποία αφοδεύει στα αμφιθέα­τρα! Μην περιμένετε ανάπτυξη. 

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ.Δημοκρατία-20/12/2012) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger