Αρχική » » Γιγαντώνεται ο τουρκικός στρατός και ετοιμάζεται για πόλεμο!

Γιγαντώνεται ο τουρκικός στρατός και ετοιμάζεται για πόλεμο!


 Τεράστια ποσά διοχετεύονται σε καινούρια οπλικά συστήματα, όπως νέα στρατιωτικά ελικόπτερα, υπερσύχρονες φρεγάτες και πλοία της ακτοφυλακής. 
 Κι εδώ; Η τρόικα ξεφτιλίζει το Στρατό... 

Ξέφρενη εξοπλιστική κούρσα από τους «γείτονες» που ρίχνουν δισεκατομμύρια στα… πόδια των στρατηγών. Κάνει... μπαμ ο προϋπολογισμός της Τουρκίας ότι η Άγκυρα προετοιμάζεται για πόλεμο το 2013. Τουρκική εφημερίδα στοχοποιεί και την Ελλάδα!...
 

Την καταγγελία ότι η Τουρκία έχει καταρτίσει για το 2013 προ­ϋπολογισμό πολυμέτωπου πο­λέμου, έκανε η κουρδικής κα­ταγωγής Βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος, «ΒDΡ», Gultan Kisanak. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της ίδιας, που έχουν δημοσιευτεί στην κουρδική εφημερίδα «Ozgur Politika» (12/12), στον τουρκικό προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών είναι στρατιωτικές, ενώ πετσοκόβονται οι κωδικοί που αφορούν σε κοινωνικές α­νάγκες. Παράλληλα τεράστια ποσά διο­χετεύονται σε νέα οπλικά συστήματα με τα οποία θα εφοδιαστεί ο τουρκικός στρα­τός, όπως νέα στρατιωτικά ελικόπτερα, υπερσύχρονες φρεγάτες και πλοία της ακτοφυλακής. 

ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ 

Οι αποκαλύψεις είναι ενδεικτικές της μεγάλης στροφής της Τουρκίας, σύμφω­να με το νέο δόγμα του Νεοοθωμανισμού, στην περαιτέρω ενίσχυση και γιγάντωση του στρατοκρατικού της μηχανισμού, με προφανείς επεκτατικές προθέσεις. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι πέραν των καθαρά στρατιωτικών δαπανών, μεγάλα ποσά διατίθενται για το 2013 στις μυστι­κές υπηρεσίες, στις δυνάμεις εσωτερικής καταστολής (εδώ γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στο κουρδικό στοιχείο), ενώ απογειώνονται τα περίφημα «μυστικά κονδύλια» που αφορούν κυρίως στη δι­εξαγωγή ανορθόδοξου πολέμου σε πολ­λαπλά επίπεδα. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η κουρ­δική εφημερίδα οι δαπάνες για το υπουργείο Άμυνας από 18,229 δισεκατομμύ­ρια τουρκικές λίρες που ήταν το 2012, αυξάνονται στα 20,359 δισεκατομμύρια για το 2013. Σύμφωνα με άλλο δημοσί­ευμα της εφημερίδας Milliyet (4/11/12) ο προϋπολογισμός του τουρκικού υπουρ­γείου Άμυνας αυξάνεται κατά 12% για τη νέα χρονιά, ενώ για το 2014 προβλέπεται αύξηση 9,7% και για το 2015 κατά 9%. 

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο προϋπο­λογισμός της μεγαλύτερης τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, της ΜIT, αυξάνεται κατά 32%, φτάνοντας στο ποσό των 995 εκατομμυρίων λιρών. Επίσης, για τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας προβλέπο­νται 14,777 δισεκατομμύρια, για τη Γενική Διοίκηση της Στρατοχωροφυλακής (η οποία έχει την κύρια ευθύνη για την αντιμετώπιση των εσωτερικών τα­ραχών και του κουρδικού στοιχείου) 5,843 δισεκατομμύρια, για τη Γενική Διεύθυνση Ακτοφυλακής (υπηρεσία η οποία, μεταξύ των άλλων, έχει και την ευθύνη του Αιγαίου, όπου κάθε δυο και τρεις παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύ­δατα και συχνά έχει εμπλακεί με την ελ­ληνική ακτοφυλακή) 432 εκατομμύρια. 

Όσον αφορά τα λεγόμενα «μυστικά κον­δύλια», αυτά έχουν σημειώσει κατακόρυφη αύξηση τα τελευταία πέντε χρόνια. Έτσι, ενώ το 2008 τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Άμυνας ήταν 290 εκα­τομμύρια, το 2009 ανήλθαν σε 341 εκατομμύρια, το 2010 σε 383 εκατομ­μύρια, το 2011 σε 391 εκατομμύρια ενώ το 2012 είχαμε μια εκρηκτική αύξηση φτάνοντας στα 587 εκατομμύρια μό­νο το πρώτο εξάμηνο! 

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ 

Εκτός όμως από τη μεγάλη αύξηση των κονδυλίων που αφορούν στις κάθε είδους στρατιωτικές αλλά και «παραστρα­τιωτικές» δαπάνες, ο προϋπολογισμός της Τουρκίας για το 2013 δίνει μεγάλο βάρος και στον θρησκευτικό τομέα καθώς το δόγμα του νεοοθωμανισμού προβλέπει ότι η χώρα θα πρέπει αφ΄ ενός να διαθέ­τει ισχυρό στρατό, έτοιμο για πόλεμο σε πολλά μέτωπα και αφ' ετέρου ισχυρό ι­σλαμικό θρησκευτικό παράγοντα (ο οποί­ος αποτελούσε τον βασικό πυλώνα και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας). Έτσι, οι δαπάνες για τη «Διεύθυνση θρησκευ­τικών Υποθέσεων της Τουρκίας» αυξά­νονται με το νέο προϋπολογισμό κατά 18,3%. 

Το θέμα αυτό έχει μεγάλο ενδια­φέρον καθώς τους τελευταίους μήνες εκδηλώνεται μια κατευθυνόμενη εκστρα­τεία κατά της μεγάλης θρησκευτικής αίρεσης των Αλεβιτών, που επίσημα πλέον δεν χαρακτηρίζεται καν ως θρησκευτική ομάδα. 

Η ίδια η τουρκική κυ­βέρνηση του Ερντογάν κάλεσε επίσημα τους Αλεβίτες να εγκαταλείψουν τους Οίκους Προσευχής τους, τα λεγόμενα Cem Evleri (ναοί των Αλεβιτών) και να πηγαίνουν πλέον μόνο στα τζαμιά. Το γεγονός αυτό έριξε λάδι στη φωτιά της μεγάλης εσωτερικής διαμάχης του επί­σημου τουρκικού Ισλάμ με τους Αλεβίτες. 

Φανερή, εξάλλου, είναι και η διάκρι­ση που γίνεται σε βάρος του κουρδικού πληθυσμού, καθώς παγώνουν ουσιαστι­κά όλες οι επενδύσεις στις περιοχές των Κούρδων. Όπως κατήγγειλε η Gultan Kisanak, με το νέο προϋπολογισμό της Τουρκίας, οι Κούρδοι καταδικάζονται σε πρωτοφανή ένδεια. 

«ΕΥΦΛΕΚΤΕΣ» ΣΧΕΣΕΙΣ 

Η εξήγηση που δίνεται για τη νέα αυ­τή ξέφρενη εξοπλιστική κούρσα είναι ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει θορυβηθεί τελευταίως από τα μεγάλα αδιέξοδα της εξωτερικής της πολιτικής, τα οποία έχουν προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις της με όλες σχεδόν τις γειτονικές της χώρες. 

Κατόπιν τούτων, η Άγκυρα αποφάσισε ότι η Τουρκία πρέπει να προετοιμάζεται για μεγάλο πόλεμο συγχρόνως σε πολλά μέτωπα και πως επιβάλλεται να ισχυροποιηθούν περαιτέρω οι ένοπλες δυνάμεις ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε εξωτερική, αλλά και εσωτερική α­πειλή. 

Χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει επικρατήσει στην τουρκική πρωτεύ­ουσα είναι το εκτενές άρθρο του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου και τηλεπαρουσιαστή, Murat Birsel, στην τουρκική εβδομαδιαία επιθεώρηση. «Aksyon» (11/12/12), με τον τίτλο, «Turkiye Komsularia savasa hazir olmali», δηλα­δή «Η Τουρκία πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο με τους γείτονες της». 

Ιδιαίτε­ρη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το άρθρο αυτό, εκτός των άλλων, αναφέρε­ται και στην πιθανότητα πολέμου με την Ελλάδα. Παράλληλα παρατίθεται το πλή­ρες φάσμα των «εύφλεκτων» σχέσεων της Τουρκίας με σχεδόν όλους τους γείτονές της. Στο ίδιο άρθρο, ο Birsel επιση­μαίνει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να βασί­ζεται στη βοήθεια του ΝΑΤΟ και πως θα πρέπει να ενεργεί μονομερώς όταν απει­λούνται τα ζωτικά της συμφέροντα από γειτονικές χώρες! 

Τα «μυστικά κονδύλια» 

2008 - 290 εκατ. 

2009 - 341 εκατ. 

2010 - 383 εκατ. 

2011 - 391 εκατ. 

2012 - 587· εκατ. 

·το πρώτο εξάμηνο τα ποσά είναι σε τουρκικές λίρες 

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ; 

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι παράλληλα επιχει­ρείται και ένα μεγάλο ποιοτικό άλμα στο επι­χειρησιακό επίπεδο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο, που έχει σχέση και με την προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων, αλλά και με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Οι πληροφορίες που έρχονται από την Άγκυρα κάνουν λόγο για μια τεράστια επιχείρηση εγκατάστασης οπτικών ινών στις επικοινωνίες του στρατού από την Άγκυρα προς το τρίγωνο Κωνσταντινούπολης - Σμύρνης και Νταλαμάν (νοτιοδυτική Τουρκία, απέναντι από την Ρόδο). Παράλληλα, σημειώνεται οργασμός συγκέντρωσης αεροπορικών δυνάμεων στο νοτιοδυτικό άκρο της Μικράς Ασίας, απέναντι από τα Δωδεκάνησα, (στρα­τιωτικό αεροδρόμιο του Νταλαμάν), μια περιοχή που δεν ελέγχεται από το ΝΑΤΟ. Φυσιολογικά, το γεγο­νός αυτό θα πρέπει να προκαλεί έντονο προβληματισμό και εγρήγορση στο ελλη­νικό υπουργείο Άμυνας. (Άραγε, το έχουν πάρει καν χαμπάρι ο κ. Παναγιωτόπουλος και οι επιτελείς του;). 

ΝΕΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 

Από την άλλη, σε εξέλιξη βρίσκεται μια νέα εκστρατεία προμήθειας καινούριων οπλικών συστημάτων για το τουρκικό Ναυτικό και την τουρκική Αεροπορία. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Ζαμάν, 12 νέες κορβέτες -που έχουν ναυπηγηθεί σε τουρ­κικά ναυπηγεία- αναμένεται να εξέλθουν στο Αιγαίο για να ενισχύσουν τον τουρκικό στόλο. 

Σημειωτέον, ο τελευταίος διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες αποβατικές δυνάμεις στον κόσμο, απέναντι ακριβώς από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Στις 15 Ιουνίου έγινε γνωστό από την Άγκυρα ότι η τουρκική ΤΑΙ (αεροπο­ρική πολεμική βιομηχανία) έκλεισε σημαντική συμ­φωνία με την αμερικανική Northrop Grumman, για τη συναρμολόγηση σε τουρκικό έδαφος των νέων υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών. F-35, με τα οποία θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια, όπως πιστεύ­ουν στην Άγκυρα, η τουρκική πολεμική Αεροπορία. Όλο το προαναφερθέν σκηνικό, ασφαλώς συνθέτει ένα τοπίο μέσα στο οποίο η Αθήνα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. 

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 

Όσον αφορά τους στόχους κατά κλάδο των τουρκι­κών ενόπλων δυνάμεων, οι πληροφορίες μας αναφέ­ρουν τα εξής: 

Άμεσοι στόχοι για το στρατό ξηράς: 

· Ειδικά ραντάρ 

· ΕW με συστήματα ηλεκτρονικών παρενοχλήσε­ων σε όλες τις συχνότητες. 

· Συστήματα ασύρματης κρυπτογράφησης . 

· Εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης 

· Συστήματα πολέμου χαμηλού ύψους 

· Ελικόπτερα ειδικά για αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις. 

Άμεσοι στόχοι για το ναυτικό: 

· Περιπολικά και εποπτικά αεροπλάνα 

· Πρόγραμμα παραγωγής τουρκικών φρεγατών 

· Ραντάρ άμυνας και προστα­σίας · Σύγχρονα ναρκαλιευτικά υψίστης ασφαλείας 

· Κατασκευή νέου τύπου ακτοπλοϊκών περιπολικών. 

Άμεσοι στόχοι αεροπορίας: 

· Παραγωγή F-16 

· Εκσυγχρονισμός των F-4 και F-5 

· Αεροπλάνα και ελικόπτερα διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου 

· Σύγχρονα βλήματα αέρος αέρος και αέρος εδάφους 

· Δορυφορικά συστήματα διοίκησης και ελέγχου 

· Αεροπλάνα τάνκερ 

· Παραγωγή μαχητικών αερο­σκαφών 

· Παραγωγή AWACS.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 
Το ΧΩΝΙ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger