Αρχική » » Φυλλάδιο στα τουρκικά με λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ

Φυλλάδιο στα τουρκικά με λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ


Το επίμαχο φυλλάδιο (πάνω) που κυκλοφορεί! στα μειονοτικά χωριά της Ξάνθης. ΣΥΡΙΖΑ α λα Τούρκα ή προβοκάτσια; 
Κυκλοφορεί στα χωριά της Ξάνθης. 

ΑΝ ΕΙΝΑΙ αληθινό και όχι προβοκάτσια, είναι όχι μό­νο προκλητικό, αλλά και αντεθνικό. Ο λόγος για φυλλάδιο γραμμένο στην τουρκική γλώσσα που κυκλοφορεί στη Θράκη και φέρει το λογότυπο του ΣΥ­ΡΙΖΑ.... 

Σύμφωνα με δημοσίευ­μα της εφημερίδας «Ο Χρόνος», κυκλοφορεί ένα φυλλάδιο στα μειονοτικά χωριά της Ξάνθης, μαζί με τη μετάφραση από τα τουρκικά στα ελληνικά, στο οποίο περιέχονται ουσια­στικά οι θέσεις του τουρκι­κού προξενείου οι οποίες φέρονται να υιοθετούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαβά­ζουμε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα μειονοτικά δικαιώματα: Όσον αφορά το θέμα της "ταυτότητας": αναγνώριση του δικαιώμα­τος του αυτοπροσδιορισμού και της συλλογικής έκφρασης και στο πλαίσιο αυτό: Να εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους τουρκικούς συλλόγους της Δυτικής Θράκης. Ακόμη, ελευθερία ίδρυσης και δι­εύθυνσης επιχειρήσεων Τύπου σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως εθνική μειονότητα. Σε ό,τι αφορά τη μειονότητα: « Επαναλειτουργία όλων των συλλό­γων που έκλεισαν επειδή περιείχαν το επίθετο τουρκικός στην ονομασία τους» και « Να αποδοθεί στη μει­ονότητα το δικαίωμα ίδρυ­σης δίγλωσσων δημοτικών σχολείων». 

Τέλος, το φυλλάδιο αναφέρει: « Κατάργηση της υποχρεωτικής πρωινής προσευχής» και «Κατάργηση του θρησκευτικού όρ­κου στις δημόσιες τελετές (Κοινοβούλιο, στρατός, δι­καστήρια κλπ.)» 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ 
(Εφ.ESPRESSO-20/12/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger