Αρχική » » Γαύδος, η σύγχρονη Σαλαμίνα

Γαύδος, η σύγχρονη Σαλαμίνα


Η Πολιτεία πρέπει να δημιουργήσει ομπρέλα προστασίας στη Μεσόγειο και όχι να αποψιλώνει τις 'Ένοπλες Δυνάμεις. 
Όταν ο δικαιούχος του φυσικού πλούτου δεν είναι σε θέση να τον υπερασπιστεί, τότε γίνεται κατάρα και γυρίζει μπούμερανγκ. 

Εβδομάδα σεισμικών δονήσεων στην Αθήνα μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ότι η Ελλάδα είναι μια νέα «Νορβηγία» στη Μεσόγειο και ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων στις νότιες ακτές της Κρήτης ξεπερνούν σε αξία το «χρέος» της Ελλάδας κατά πέντε και έξι φορές....
Παράλληλα με αυτό υπήρξε και π ελεγχόμενη από τη γερμανική κυβέρνηση έκθεση της Deutsche Bank, που ζηλόφθονα μειώνει δρα­στικά το ποσό των κερδών του ελληνικού κράτους σε μόλις 427 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή είναι σαν να λέει: παραχωρείστε μας τα κοιτάσματα και σας κάνουμε τη χάρη να σας ξεγράψουμε από το «τεφτέρι» μας... 

Όλα αυτά θα μπορούσαν να ηχήσουν χαρμόσυνα στα αυτιά του κάθε Έλληνα, αν την ίδια στιγμή δεν συνέβαιναν καθοριστικής σημασίας γεγονότα στη Μεσόγειο και ειδικότε­ρα στην αυλή μας. Ο πλούτος δημιουργεί ως γνωστόν φθόνο και επιθε­τικές διαθέσεις υφαρπαγής του. Όταν, μάλιστα, βρίσκεται σε υποθα­λάσσια κοιτάσματα και ο δικαιούχος του δεν είναι σε θέση να τα υπερα­σπιστεί, τότε γίνεται κατάρα και γυρί­ζει μπούμερανγκ. 

Η Ελλάδα, αυτήν τη στιγμή ευρι­σκόμενη στο χειρουργικό τραπέζι και υπό πλήρη απαγόρευση αυτόνο­μων κινήσεων, όχι μόνον δεν δύναται να δημιουργήσει μια στοιχειώδη ομπρέλα αεροναυτικής προστασίας των εν λόγω θαλάσσιων περιοχών, αλλά δέχεται, χωρίς ουσιαστική αντί­δραση, ακόμη και την παραβίαση των χωρικών της υδάτων λίγο έξω από το Σούνιο. Την ίδιο στιγμή που ο Αλβανός «Σκορδόμπεης» κοιτάει λαίμαργα κατά Πρέβεζα μεριά και οι υπόλοιποι Βαλκάνιοι ηγετίσκοι περι­μένουν την κατάρρευση της Ελλά­δος για να πάρουν μέρος στη διανο­μή των ιματίων της, η άρχουσα τάξη των Αθηνών-γερμανοκρατούμενη και κάτω από την απειλή των περίφημων «κατάστιχων» Χριστοφοράκου και άλλων «λιστών— αρνείται πει­σματικά να αντιληφθεί την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα μας και ασχημονεί είτε γαντζωμένη στα βουλευτικά της έδρανα είτε θη­σαυρίζοντας στα εν Ελλάδι μετα­πρατικά «υποκαταστήματα» των διε­θνών τοκογλύφων. 

Η όλη κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, λόγω της συνε­χούς υποχώρησης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στις απαιτήσεις των Τροϊκανών, σε ό,τι αφορά τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών, σε σημείο που τομείς όπως το Ναυτικό και π Αεροπορία να καθίστανται ευάλωτοι και ανέτοιμοι σε έναν εχθρικό αιφνιδιασμό. 

Η Ελλάδα μια χώρα ναυτική, μια χώρα θαλασσινή, δεν επιτρέπεται να συμπαρατάσσεται αποκλειστικά με Δυνάμεις της Κεντρικής Ευρώπης, οι οποίες στην παρούσα συγκυρία αυτό που επιδιώκουν είναι, μέσω αυ­της, να αποκομίσουν οφέλη οπό τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου. Η χώρα μας θα πρέπει άμεσα να καλέσει κοντά της τους παραδοσιακούς της Συμμάχους, που είναι χώρες ναυτι­κές και διαθέτουν εκτός της ναυτο­σύνης τους και όλα εκείνα τα μέσα για τον εντοπισμό και την ανόρυξη των πλουσίων κοιτασμάτων υδρογο­νανθράκων που βρίσκονται σης ελληνικές υποθαλάσσιες περιοχές. 

Ενίσχυση στόλου 

Ο άξονος Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ-ΗΠΑ-Ιταλίας-Μ. Βρετανίας θα πρέπει να ενδυναμωθεί άμεσα. Η προσφορά των ΗΠΑ σε στρατιωτικό υλικό να γίνει αποδεκτή και το ελληνι­κό Ναυτικό να ξαναγίνει αφεντικό στα γνωστά του λημέρια. Πράξεις, όπως η επιθυμία ορισμένων να-πω­λήσουν- δυο ελληνικά υποβρύχια, καθώς και η επικείμενη «λοβοτομή» του τομέα παραγωγής και συντήρη­σης πολεμικού υλικού και οπλικών συστημάτων αποτελούν πράξη επι­λήσμονα του όρκου που έδωσαν οι φύλακες της εθνικής μας ανεξαρτη­σίας. Απεναντίας, θα πρέπει να πει­στούν οι Σύμμαχοι μας να μας βοη­θήσουν όχι μόνον στην ενεργοποί­ηση του Στόλου μας, αλλά και στην απόκτηση έξι (6) τουλάχιστον νέων υποβρυχίων με υπερσύγχρονο εξο­πλισμό. Παράλληλα με αυτά, θα πρέπει άμεσα να επικαιροποιηθούν όλοι οι στρατηγικοί μας σχεδιασμοί που αφορούν στους τομείς Κρήτης - Κέρκυρας - Ρόδου σε συνεργασία με τις Συμμαχικές Δυνάμεις της περιοχής την Κύπρο και το Ισραήλ. 

Ειδικότερα, ο τομέας Γαύδου- Τυμπακίου Κρήτης θα πρέπει να εί­ναι σε πλήρη ετοιμότητα υποδοχής μεγάλης κλίμακας αεροναυτικής προστατευτικής ομπρέλας παρόμοιας με εκείνη του «Σιδερένιου Θό­λου» στο Ισραήλ, ικανής να στηρίξει ως άλλη Σαλαμίνα την εθνική μας προσπάθεια σης θαλάσσιες αυτές περιοχές. 

Του Δρος ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΡΑ 
Καθηγητή- ιστορικού 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-13/12/2012) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger