Αρχική » » Ο Πίου, το τσίου και οι γκάου μπίου

Ο Πίου, το τσίου και οι γκάου μπίου


Όλες οι ελληνικές μόδες έχουν κατάληξη σε «-ίου». Το τραγούδι με το πουλάκι ο ποδοσφαιριστής και οι κάτοικοι ενός ανύπαρκτου «παραδείσου». 

«Οργανωνόμαστε για την ανα­τροπή. Εύκολες λύσεις χωρίς αγώνα και θυσίες ποτέ δεν έρ­χονται. Ο μαζικός ηρωισμός καλλιερ­γείται πρώτα και κύρια από τους πρω­τοπόρους, τους κομμουνιστές». Αυτά γράφει το φυλλάδιο της ΚΝΕ, το οποίο διανεμήθηκε με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και είναι ενδεικτικά του υπαρκτού σουρεαλισμού για τον οποίο αγωνίζονται χιλιάδες αγγαρειομάχοι του κομματικού αβάτου του Περισσού...
Η έκφραση «ο μαζικός ηρωισμός καλλιεργείται πρώτα και κύρια από τους πρωτοπόρους, τους κομμουνιστές» είναι αντάξια του Ιονέσκο, ενός από τους γνωστότερους εκπροσώπους του θεάτρου του παραλόγου. Το ΚΚΕ, ούτε λίγο ούτε πολύ, στα αγρο­κτήματα και τα θερμοκήπια του παράγει «μαζικό ηρωισμό», διότι «πρώ­τα και κύρια» αυτός ο ιδεολογικός καρπός καλλιεργείται από τους κομμουνιστές. 

Άρα, είμαστε πολύ τυχεροί ως έθνος που είχαμε πολλούς ήρωες προ­τού ανοίξει βιβλία Β' κατηγορίας η μεγάλη μπίζνα του κομμουνισμού. Θερμοπύλες, Μαραθών, Σαλαμίς, Δερβενάκια και Γρανικός αντίκρισαν στρατιές ηρώων που δεν πρόλαβαν να διαβάσουν αναλύσεις του Μάκη Μαΐλη ή να πάθουν τενοντίτιδα από τη διανομή δεκάδων χιλιάδων φυλλαδίων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. 

Μαύρη αντίδραση 

Εδώ, αφενός, υπάρχει το άχαρον ταυ πράγματος. Το ΚΚΕ καπηλεύεται τον αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου, τους οποίους είχε βαφτίσει «πληρωμένους υπαλλήλους της ΚΥΠ και ψευτοεπαναστάτες χαφιέδες» (« Πανσπουδαστική», τεύχος 8 Γενά­ρη-Φλεβάρη 74). Αφετέρου, υπάρχουν (πάλι) ίχνη Ιονέσκο. Γράφουν οι εμπνευσμένοι κομματικοί: «Ξημε­ρώματα της 17ης Νοέμβρη τα τανκς κυκλώνουν το Πολυτεχνείο. Στις 3 το πρωί ένα απ΄ τα τανκς πέφτει πάνω στην πύλη του Πολυτεχνείου. Η θυσία δεν πήγε χαμένη. Άνοιξε ο δρόμος για την κατάρρευση της δικτατορίας, χι­λιάδες νέοι και νέες, απ΄ το παράδειγμα του Πολυτεχνείου, διαπαιδαγωγήθηκαν με τα ιδανικά του αγώνα, της οργανωμένης απειθαρχίας και ανυπακοής». Ανάλυσις επίπεδου πτηνού τσίου, παίκτου Πίου και στοχαστών γκάου μπίου. Η κατάρρευση του Παπαδόπουλου έφερε Ιωαννίδη. Η κατάρ­ρευση της δικτατορίας συνέβη λόγω της προδοσίας στην Κύπρο και της ει­σβολής του Αττίλα. 

Η «οργανωμένη απειθαρχία» και η «ανυπακοή» για το ΚΚΕ μπορεί να αποτελούν «ιδανικά» μέχρι την ημέρα που θα αναλάβει εξουσία. Μετά, αυτά τα «ιδανικά» θα αποτελούν κακουργήματα και ικανούς λόγους για να σε στήσουν στον τοίχο. 

Παναγιώτης Λιάκος 
(Εφ.Δημοκρατία-19/11/2012) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger