Αρχική » » Βαρόνοι και κόμητες στις Ε.Δ; (τίτλοι και προνόμια)

Βαρόνοι και κόμητες στις Ε.Δ; (τίτλοι και προνόμια)


Παλαιότερα (Οκτώβριος 2011) ο εξαίρετος για­τρός κ. Γεώργιος Αραμπατζής (ταξ/χος ε.α.) είχε θέσει ωμά, με κείμενο του στην «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ», συγκεκρι­μένα και τεκμηριωμένα το θέμα, διαμαρτυρόμενος δικαίως, για τη δημιουργία προνομιούχου τάξεως από­στρατων συναδέλφων, οι ο­ποίοι βαπτίζονται, επιλεκτικά, επίτιμοι, χωρίς να έχουν προσφέρει τίποτα παραπάνω στις Ε.Δ από τους «μη επίτι­μους» συναδέλφους, μαζί με την παραχώρηση απαράδε­κτων προνομίων. Σκέτος ρα­τσισμός, δηλαδή. Παλαιότε­ρα υπήρχε ένας περιορισμός στην απονομή, σε, μόνο, τ. Αρχηγούς κ.ά. Σήμερα έχου­με το δόγμα: «Όλοι, κουτσοί, στραβοί, στην Αγία Παρα­σκευή»... 

Με ερέθισμα το κείμενο του γιατρού έγραψα ένα ε­κτεταμένο και πλήρως τεκμηριωμένο κείμενο στο «ΠΑΡΟΝ» (27.11.2011), στο ο­ποίο αναλύω το γελοίο της υπόθεσης. Ουδείς συγκινή­θηκε, ίσως γιατί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ήταν φρέσκια και είχε, ασφαλώς, πιο επείγοντα θέματα να α­σχοληθεί. Ο ευτελισμός του θεσμού έγινε επί ΥΕΘΑ κ. Τσοχατζόπουλου. ο οποίος μάλιστα για να τον ευτελίσει ακόμη περισσότερο, έσπευ­σε με τον Ν. 2438/95 να δώ­σει τον βαθμό του επίτιμου (!) αντιστράτηγου σε καμιά εικοσαριά φιλαράκια του... ταγματάρχες ε.α ! 

Προ μη­νών (Ε.Η Φεβρουάριος ΄12) είδα με ευχάριστη έκπληξη κείμενο, πλήρως τεκμηριω­μένο. του αντ/γου ε.α. κ. Χρήστου Μπίκα, σχετικό με το θέμα. Ο στρατηγός θέτει, ορθότατα, το πρόβλημα της καταχρηστικής και άδικης μεθόδευσης απονομής του τίτλου του επίτιμου, η οποία προκαλεί απαράδεκτη διά­κριση μεταξύ στελεχών που έχουν προσφέρει τα ίδια! 

Έλεος! Φθάνει πια! Πολύ επιτυχώς, ο κ. Μπίκας επικα­λείται και το άρθρο 4 του Συντάγματος, που απαγο­ρεύει την απονομή τίτλων. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέ­ρουν οι τίτλοι που παίρνουν συνάδελφοι. Να τους χαίρο­νται. Οργίζομαι όμως όταν α­πό φευδότιτλους απορρέουν προνόμια που αναφέρει ο στρατηγός. Όταν παρέχονται, επιλεκτικά, σκανδαλώδεις εύνοιες. Να θυμηθώ το άλ­λο, που τους δίδεται ταυτό­τητα εν ενεργεία, η οποία ε­πιτρέπει να μπαινοβγαίνουν στα επιτελεία και τις κρατικές υπηρεσίες με ψευδοκάλυμμα εξουσίας; Εξάλλου, ας βρεθεί ένας να μας πει σε ποιον άλλο ευρωπαϊκό Στρα­τό παίζεται αυτή η κωμωδία των επίτιμων! Νομίζω ότι ήρ­θε η ώρα κατάργησης αυτού του αναχρονισμού, της αδικί­ας και της γελοιότητας. Όλα τα 'χε η Μαριωρή... 

Νέο ε­ρέθισμα έλαβα από παράπο­να συναδέλφων για την προ­νομιακή μεταχείριση των λε­γόμενων επίτιμων στην προ­νομιακή διάθεση οικιών στο θέρετρο του Αγ. Ανδρέα. Α­παράδεκτος ρατσισμός και προσβολή μη «τιτλούχων» α­ξιωματικών και των οικογε­νειών τους! Επικαλούμαι τη γνωστή ευθυκρισία και το υ­ψηλό ήθος του κ. Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος πρέπει να δώσει, τάχιστα, τέλος σ' αυτό τον α­ναχρονισμό. που εκθέτει το Στράτευμα και δημιουργεί α­παράδεκτες διακρίσεις. 

ΥΓ.: Αγαπητό «ΠΑΡΟΝ», ο­πό τον παρελθόντα Μάιο έ­χω στείλει τρεις φορές την παραπάνω επιστολή στην Ένωση Αποστράτων (ΕΑΑΣ) για να τπ δημοσιεύσει στο δημοσιογραφικό της όργανο «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ». Η Διοίκηση της Ένωσης, ενεργούσα ε­ντελώς αυταρχικά, αντιδεο­ντολογικά και αλαζονικά αρ­νήθηκε τη δημοσίευση γιατί επιθυμεί να συγκαλύψει μια κάστα προνομιούχων αξιω­ματικών, που χαίρει απόλαυσης προνομίων, χωρίς να τα δικαιούται. Κατά τα άλλα α­ναλίσκεται σε παράθεση σει­ράς φωτογραφικών επισκέ­ψεων του προέδρου ή άλλα «νερόβραστα» κείμενα, μυριάκις επαναλαμβανόμενα. Παρακαλώ να τη δημοσιεύ­σετε στο «ΠΑΡΟΝ», που εί­ναι ελεύθερο ΒΗΜΑ. 

Κων/νος Φράγκος Υπτγος ε.α
(Εφ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ-18/11/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger