Αρχική » » Το δημοψήφισμα του ποντικού

Το δημοψήφισμα του ποντικού


Πρωί πρωί, με την τσίμπλα στο μάτι, βγαίνεις από το ασανσέρ. Λίγο πριν από την έξοδο, αντικρίζεις το χαρτί που έχει κολλήσει ο διαχειριστής στην πόρτα. Η σελίδα χωρίζεται σε δύο ενότητες: 
α) Θέλετε να ανάψει το καλοριφέρ; 
β) Να γίνει τώρα η μυοκτονία ή να αναβληθεί για την άνοιξη;...

Με αυτές τις απλές κουβέντες, σου έρχεται κάτι που σπανίως επισκέπτεται τους ανθρώπους: ένα ρεύμα βαθιάς συνειδητότητας, μια εσωτερική αφύπνιση. «Να τα μας», σκέφτεσαι, «όλοι κορόιδευαν τον Γιωργάκη και τώρα τον καταριούνται. Είναι, ωστόσο, σπουδαίος. Τα πάλαι ποτέ αυτονόητα, λόγω της πολιτικής του -και των διαδόχων του-, τώρα τίθενται σε ανοιχτή διαβούλευση. Opengov για τη θέρμανση και τη μυοκτονία!»

Αυτό είναι πρόοδος! Στα πολύ παλιά χρόνια, στα βάθη της Ιστορίας του Γένους μας (από το 2009 και πίσω), από την 28η Οκτωβρίου κιόλας, μαζί με τη σημαία στο μπαλκόνι, ο διαχειριστής ανέβαζε και τον διακόπτη στον καυστήρα. Τώρα πέρασε η γιορτή του Πολυτεχνείου, η Βιέννη έχει στολιστεί για τα Χριστούγεννα και οι Έλληνες ψηφίζουν για το αν θα ζεσταθούν ή όχι.

Πανούκλα

Πολύ γούστο έχει επίσης το δημοψήφισμα για την αναστολή εκτέλεσης του πόντικα. Αν είναι τυχερός και οι ένοικοι έχουν καταντήσει τόσο φτωχοί που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε μία φάκα, τότε ο μυς θα ζήσει μέχρι την άνοιξη. Θα δει τις πασχαλιές να ανθίζουν, τη φύση να πρασινίζει και το ΠΑΣΟΚ να πέφτει σε ποσοστά μικρότερα του μηδέν κόμμα κάτι τοις εκατό. 

Τούτη η εμπειρία, να χαρίσεις τη ζωή στον αρουραίο ή να τον καταδικάσεις σε θάνατο (αν έχεις τα λεφτά), όχι μόνο δεν είναι μειωτική για την προσωπικότητά σου, αλλά σε γεμίζει με αισθήματα ανυπέρβλητου μεγαλείου. Ρωμαίος αυτοκράτορας ο μπαγάσας ο κυρ Μήτσος! Αν βάλει τον αντίχειρα κάτω, θα έρθει ο δήμιος από το συνεργείο μυοκτονίας και ο ανεπιθύμητος γκριζωπός ένοικος της πολυκατοικίας θα συναντήσει την πηγή της ζωής και της σοφίας. 

Σκληρή απόφαση, γεμάτη απανθρωπιά. Δαπανηρή κιόλας. Ασ’ τον να ζήσει, ρε μοχθηρέ άνθρωπε. Τι σου κάνει έτσι κι αλλιώς; Σου παίρνει το τηλεκοντρόλ και σου αλλάζει τα κανάλια όταν βλέπεις Σουλεϊμάν; Το πολύ πολύ να πάθεις καμιά πανούκλα αν τον αφήσεις να ζήσει μέχρι την άνοιξη. Σιγά τα αβγά. Εδώ κυβέρνησε ο ΓΑΠ και ζεις ακόμα...

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ.Δημοκρατία-22/11/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger