Αρχική » » Το πανεπιστημιακό «άξυλο»

Το πανεπιστημιακό «άξυλο»


Είναι επίτευγμα της Μεταπολίτευσης: Εντός των ΑΕΙ, μπορεί να σε κάνει νταούλι στο ξύλο οποιοσδήποτε σύντροφος για όποιον λόγο τού καπνίσει. 

Είναι γενικά παραδεκτό, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη των πι­σινών όπου μπανιάρονται οι καταφερτζήδες εκπρόσωποι της γε­νιάς του Πολυτεχνείου, ότι για όλα τα στραβά και τα ανάποδα της χώρας ευθύνεται η Δεξιά. Είναι επίσης πασίδηλον ότι οι Δεξιοί είναι κορακοζώητοι....
Αυτοί, οι δευτεράντζες, οι συντη­ρητικοί, οι (άκουσον άκουσον) χρι­στιανοί, συνεχίζουν και υπάρχουν πα­ρά τις φιλότιμες προσπάθειες ενοχοποίησης και αφανισμού τους από διάφορους χαμηλοτάβανους μπροστάρηδες που ενθουσιάζονται όταν μιλάει θετικά για εκείνους το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Φυσικά, αν είναι δύσκολο μία φορά να είσαι νέτα σκέτα δεξιός στην Ελλά­δα, σχεδόν ακατόρθωτο είναι να το δηλώνεις ατιμώρητος. Δεν μπορεί, κά­τι θα βρουν να σου προσάψουν αν θεωρείς τον Άρη Βελουχιώτη κατσαπλιά και κατά συρροή δολοφόνο, ενώ η μορφή του Αλέξανδρου Παπάγου σε γεμίζει με χαρά και σου γεννά αι­σθήματα υπερηφάνειας. 

Και το σημαιόμετρο δουλεύει αβέρτα. Όπου δουν πολλές ελληνικές σημαίες οι νοσταλγοί του Μπέρια, του Τρότσκι, του Πολ Ποτ, του Χότζα και του Τσαουσέσκου σκιάζονται, ενο­χλούνται, αηδιάζουν. Στην αρχή λέ­νε ότι είναι απλώς ένα πανί. Μετά διαγιγνώσκουν «φασισμό», «άκρα δε­ξιά», «χούντα». 

Ροζ ιστορίες 

Μην κοιτάς τώρα που θυμήθηκαν τις ελληνικές σημαίες (πουλάει ο «πατριωτισμός» λόγω κρίσης) και τις βλέπεις στις συγκεντρώσεις τους σε αναλογία μία γαλανόλευκη προς 250 ερυθρές, ροζουλί και μαύρες. Μόλις περάσει η κρίση (σε μισή χιλιετία, περίπου), θα μπει η γαλανόλευκη στο χρονοντού­λαπο του κόμματος και θα περιμένει την επόμενη επίσκεψη του ΔΝΤ. 

Τα αγαπημένα γκάτζετ της ειρη­νόφιλης Αριστεράς είναι τα στειλιάρια, τα μαδέρια, οι μαρμαρόπλακες, οι μολότοφ και άλλα παρόμοια. Πε­δίο δοκιμών για την εξάσκηση στην «ιδεολογική» αντιπαράθεση είναι ο χώρος του «πανεπιστημιακού ασύ­λου». Όπως τις προάλλες, που οι ερυθρόμαυροι λεβέντες του αντικαπιταλιστικoύ αγώνα δεν ήθελαν να γί­νουν εκλογές για την ανάδειξη μελών στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και προσπάθησαν να τις σταματήσουν! Αν είχαν τανκς στο πάρκινγκ τους, σίγουρα θα τα εί­χαν κατεβάσει μια βολτούλα μέχρι τα αμφιθέατρα. 

Αυτό, όμως, δεν έτυχε κάποιας ιδι­αίτερης καταδίκης από τα μέσα της ντεμέκ «κατεστημένης» ενημέρωσης ούτε από τους ροζ και τους κόκκινους υπερδημοκράτες, διότι οι αυτουργοί κατά βάση είναι ιδεολογικά ξαδελφάκια τους. Και η κωμωδία συνεχίζεται… 

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ.Δημοκρατία-15/11/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger