Αρχική » » Ξαφνική ένταση Αθήνας – Άγκυρας

Ξαφνική ένταση Αθήνας – Άγκυρας


Οι μουσουλμάνοι της Ρόδου και της Κω δεν θεωρούνται μειονότητα, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, γεγονός που παραβλέπει ο Αχμέτ Ντοβούτογλου.
Έντονη αντίδραση Δ. Αβραμόπουλου στις εμπρηστικές δηλώσεις Νταβούτογλου.  
Ρητορικές εντυπωσιασμού, χωρίς ουσία, χαρακτήρισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του. 

Ο άνθρωπος που επινόησε το δόγμα των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου, είναι ο πολιτικός που έχει δημιουργήσει ένα θερμοκήπιο παραγωγής κρίσεων με όλες τις γειτονικές με την Τουρκία χώρες και τώρα -σαν να μην έφθανε η υποδαύλιση των μειονοτικών προβλημάτων στη Θράκη- επέκτεινε το πεδίο του ενδιαφέροντός του στην Ρόδο και την Κω, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας...
 

Μιλώντας στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης ο κ. Ντα­βούτογλου είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν απολαμβάνουν τα αν­θρώπινα και μειονοτικά δικαιώ­ματα οι «Τούρκοι» της Θράκης, αλλά και οι τουρκικής καταγω­γής πολίτες στη Ρόδο και την Κω. Σημειώνεται ότι οι μουσουλ­μάνοι της Ρόδου και της Κω δεν θεωρούνται μειονότητα, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, παρά τις λυσσαλέες διπλωματικές προσπάθειες της Άγκυρας τα τελευταία χρόνια. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, στην έντονη αντίδραση του, τόνισε ότι το εν­διαφέρον του κ. Νταβούτογλου για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολύ όψιμο. Εάν η Τουρκία, πρόσθεσε, επεδείκνυε το ίδιο ενδιαφέρον απέναντι στις εκεί εθνικές και θρησκευτικές μει­ονότητες -οι περισσότερες από τις οποίες έχουν σβήσει- σήμε­ρα η κατάσταση θα όταν πολύ διαφορετική στην ευαίσθητη γειτονιά μας. Είναι μια σπάνια, επίσημη δήλωση Έλληνα αξιω­ματούχου που να υπενθυμίζει τις γενοκτονίες που έχουν δια­πράξει οι Τούρκοι. 

Ο κ. Αβραμόπουλος προ­σθέτει ότι ευτυχώς που οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Ρόδο και την Κω και η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δεν συμ­μερίζονται τις απόψεις του κ. Νταβούτογλου. Αυτοί γνωρί­ζουν ότι η ελληνική πολιτεία εί­ναι πρότυπο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζουν αρμονικά με τους χριστιανούς συμπολίτες τους. 

Ο Έλληνας υπουργός δηλώ­νει, επίσης, ότι ρητορικές εντυ­πωσιασμού και χωρίς ουσία κά­θε άλλο παρά συμβάλλουν στη διαμόρφωση καλού κλίματος και στην οικοδόμηση εμπιστο­σύνης. 

Του ΣΩΤΗΡΗ ΣΙΔΕΡΗ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ - 16/11/2012) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger