Αρχική » » «Κόβουν» τα στρατόπεδα από τους δήμους

«Κόβουν» τα στρατόπεδα από τους δήμους


Ετοιμάζεται ενιαίος φορέας για κεντρικό έλεγχο. 
Το ΓΈΕΘΑ επεξεργάζεται σχέδιο συνολικής αξιοποίησης της τεράστιας περιουσίας των Ε.Δ., που αποτελείται από αρκετές χιλιάδες στρέμματα γης, αλλά και διάσπαρτα κτίρια σε όλη τη χώρα. 

Στη δημιουργία ενός ενιαίου φο­ρέα, υπό τον κεντρικό έλεγχο του οποίου θα τεθεί το σύνολο της ακίνητης περιουσίας που ανήκουν στη δι­καιοδοσία των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, προσανατολί­ζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μέσα στις προθέσεις του ΥΠΕΘΑ εί­ναι αρχικά, να καταγράψει και εν συνεχεία, με ευθύνη του ΓΕΕΘΑ, να επεξεργαστεί ένα σχέδιο συνολικής αξιοποίησης της τεράστιας περιου­σίας του, η οποία αποτελείται από αρκετές χιλιάδες στρέμματα γης, αλ­λά και διάσπαρτα κτίρια σε όλη τη χώρα...
 

Η συγκεκριμένη περιουσία παραμένει εδώ και χρόνια αναξιοποί­ητη, με αποτέλεσμα -και εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι Ε.Δ- το ΓΕΕΘΑ να πιέζεται ώστε σύντομα να έχει έτοιμη προς υποβολή μια σχετική ολοκληρωμένη πρόταση. Στο πλαίσιο αυτό μεθοδεύεται αρχι­κά η συγχώνευση των Ταμείων Εθνι­κής Άμυνας, Εθνικού Στόλου και Αεροπορικής Άμυνας και εν συνεχεία η δημιουργία ενός νέου νομικού πλαι­σίου, αλλά και μιας κοινής ενιαίος ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων. Τροχοπέδη προς αυτήν την κατεύ­θυνση αποτελούν οι διατάξεις δύο νόμων: 

του νόμου 1989/1991 μέσω του οποίου είχε επιτραπεί η παραχώ­ρηση ακινήτων σε ΟΤΑ ή σε άλλους δημόσιους οργανισμούς, χωρίς την καταβολή ανταλλάγματος, και 

του νόμου 1337/1983 διάταξη του οποί­ου προβλέπει πως η μόνη δυνατότη­τα που υπάρχει στη στρατιωτική υπη­ρεσία, σε σχέση με την ένταξη ακινή­των της σε σχέδιο πόλεως, είναι η υποβολή των απόψεων ή ενστάσεων της, χωρίς όμως αυτές να είναι δε­σμευτικές για το υπουργείο Περιβάλ­λοντος. 

Έγγραφο 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρε­ται σε έγγραφο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, που διαβιβάστηκε πρόσφατα στη Βουλή, «τις περισσότερες φο­ρές μέχρι σήμερα δεν ζητούντο καν οι απόψεις των Γενικών Επιτελείων, με αποτέλεσμα είτε να χαρακτηρί­ζονται στα Γενικά Πολεοδομικά Σχέ­δια των δήμων οι χώροι των στρατιωτικών ακίνητων ως χώροι πράσινου. αθλητισμού, κοινωφελών χρήσεων- και ως εκ τούτου να μην έχουν πολεοδομική αξία- είτε να ζητείται από τη στρατιωτική υπηρεσία να καταβάλλει εισφορά σε γη». 

Να σημειώσουμε πως το έγγραφο του υπουργού Εθνικής Άμυνας διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάν­τηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ Ιωάννης Λαμπρό­πουλος, με την οποία ζητούσε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμε­σα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιου­σίας των Ενόπλων Δυνάμεων. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-21/11/2012) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger