Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ


1. Από υπερβολές σε αυτήν τη χώρα έχουμε χορτάσει. Αν διάβα­ζε κανείς μόνο τους τίτλους των άρθρων των εφημερίδων και των ιστοσελίδων σχετικά με τις δηλώ­σεις του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, θα νόμιζε κανείς πως ο Αρχηγός είναι έτοιμος να καταλύσει το πολίτευμα και να κατεβάσει τις φρεγάτες στην λεω­φόρο Αμαλίας... 

2. Στην πραγματικότητα τι έγινε; Ο Αρχηγός είπε μια - δυο αλήθειες, πασπαλισμένες βέβαια με μπόλικες δόσης νομιμοφροσύνης και διαβεβαίωσης πίστης στο δημοκρατικό πολίτευμα λες και αν έκανε μια δήλωση για την πολιτική κατάσταση - σε ότι αφορά τον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων στον οποίο ηγείται μόνο- θα διασαλευόταν η νομιμο­φροσύνη του στρατεύματος! 

3. Επίσης, αν διάβασα καλά οι βασικές ενστάσεις του Αρχη­γού καθώς και η αφορμή για την παρέμβαση του ήταν οι μειώσεις του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Σεβαστό όσο τίποτα, κανείς δεν αμφισβητεί την πολύ δύσκολη δουλειά τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. 

4.Όμως θα ήταν ακόμα πιο αξι­όπιστη και με μεγαλύτερο κύρος η παρέμβαση του Αρχηγού αν είχε ενδιαφερθεί νωρίτερα και για την μείωση της μαχητικής ικανότη­τας του Κλάδου του. Όχι μόνο τα μισθολογικά - που είπαμε είναι πολύ σοβαρό θέμα- αλλά πρώτα οι επιχειρησιακές ανάγκες. 

5. Χωρίς να χρειαστεί να πούμε πολλά, η πραγματικότητα είναι ότι ο Αντιναύαρχος Χρηστίδης ήταν πολύ «πολιτικά ορθός». Δεν είναι πιθανό να έχουμε μείωση της μαχητικής ικανότητας, ήδη είναι μειωμένη. Μην ανησυχείτε δεν αποκαλύπτουμε τίποτα στους απέναντι, τα ξέρουν αυτά πρώτοι- πρώτοι. 

6. Ίσως έχει έρθει ο καιρός να σκε­φτούμε ποιες ακριβώς είναι οι απαι­τήσεις μας από τις Ε.Δ και γενικά ποια θέλουμε να είναι η πορεία μας ως χώρα. Το σίγουρο πάντως είναι πως με την τωρινή κατάσταση θα είμαστε πολύ σύντομα ένα κράτος δορυφόρος της Τουρκίας με πολύ περιορισμένη εθνική ανεξαρτησία. 

7. Τώρα για να αλλάξω θέμα, να αναφερθώ σε ένα πολύ σημαντικό οπλικό σύστημα των… Σέρβων (!), που θα μπορούσε να μας διδάξει πάρα πολλά ως χώρα και να μας δείξει τον τρόπο με τον οποίο μπο­ρούμε να αναβαθμίσουμε τις ικα­νότητες μας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα που δεν έχουμε κιόλας. 

8. Λέω για το σύστημα BUMBAR που είναι ένας φορητός αντιαρμα­τικός πύραυλος σερβικής σχεδίασης και κατασκευής. Σχεδιάστηκε το 2005 και εξοπλίζει τον Σερβικό Στρατό από φέτος. Τα χαρακτηριστι­κά του είναι παρόμοια με τα χαρα­κτηριστικά ανάλογων συστημάτων πολύ πιο «ανεπτυγμένων» χωρών με μια βασική διαφορά: Τιμή. 

9. Επειδή πολύ θα βιαστούν να σκίσουν τα ιμάτια τους για το να πάρουμε όπλα από την Σερβία (αν και δεν θα ήταν άσχημη ιδέα) θα διευκρινίσω πως δεν εννοώ αυτό. Αυτό που εννοώ είναι να ακολουθή­σουμε το παράδειγμα της Σερβίας. Μιας χώρας που πριν από δεκατέσ­σερα χρόνια την είχε ισοπεδώσει το ΝΑΤΟ και είχε καταστρέψει τις υποδομές της. 

10. Όμως τώρα σχεδιάζει δικά της οπλικά συστήματα. Απλοϊκά θα πει κανείς, όμως να θυμίσω πως η χώρα μας δεν παράγει τα αντίστοι­χα. Αντίθετα προτιμά να ξοδεύει εκατομμύρια για να προμηθεύεται παρόμοια σε μικρές ποσότητες και η ίδια να μπορεί να κατασκευάσει με το ζόρι πυρομαχικά. Βέβαια έτσι τρώνε οι μεσάζοντες όμως… 

SNIPER

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger