Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ


1. Την προηγούμενη εβδομάδα είπαμε για την μείωση του αξιόμαχου των ενόπλων Δυνάμεων, εξαιτίας τις προδοτικής πολιτικής των κυβερνώντων και την υποχωρητικότητα που αυτοί δείχνουν απέναντι στις επιταγές της Τρόικα. Επειδή κάποιος μπορεί να πει πως υπερβάλλουμε ας δούμε αναλυτικά τι χάνουν οι Ε.Δ. Ή μάλλον τι προβλέπεται να χάσουν, χωρίς κανείς να μας πει πως θα δουλεύουν όσα οπλικά συστήματα μείνουν χωρίς ανταλλακτικά και συντήρηση....

2. Κλείνουν λοιπόν 15 κέντρα νεοσυλλέκτων, 55 στρατόπεδα, αποσύρονται 47 αεροσκάφη (τα μόνα εξειδικευμένα στον βομβαρδισμό που διαθέτουμε, τα Α-7), αποσύρονται 11 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ μειώνονται οι εισακτέοι στις παραγωγικές σχολές καθώς και ο αριθμός των ανωτέρων και ανωτάτων αξιωματικών.

3. Κάποιος μπορεί να πει ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, ότι δεν υπάρχει λόγος να διατηρούμε εν υπηρεσία παρωχημένα οπλικά συστήματα και άλλα παρόμοια. Δεν θα διαφωνήσω κατά βάση. Όμως όσοι τα λένε αυτά, εκ του πονηρού «ξεχνούν» να αναφέρουν κάτι βασικό: Δεν προβλέπεται αντικατάσταση για όσα αποσύρουν.

4. Επίσης, η αναδιάρθρωση είναι κάτι που επειγόντως χρειάζονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Όμως η αναδιάρθρωση πρέπει να γίνεται μελετημένα, με σχέδιο και σκοπό. Σκοπό που να έχει να κάνει με την αύξηση ή στην χειρότερη την διατήρηση της μαχητικής αξίας. Όμως στην Ελλάδα του μνημονίου τα πάντα γίνονται με μόνο κριτήριο την μείωση των δαπανών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

5. Βέβαια, όπως έχουμε ξαναπεί όταν θα επέλθει η καταστροφή αυτοί που την προκάλεσαν θα είναι καθηγητές σε κάποιο πανεπιστήμιο της Αμερικής και ο λαός θα πληρώνει τα σπασμένα. Ένας λαός που πάντως δεν είναι άμοιρος ευθυνών, μιας και αυτός κατά βάση συντηρεί αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα.

6. Ενδιαφέρον θα ήταν πάντως - αν και γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει για λόγους εθνικής Ασφάλειας- να βλέπαμε έναν πίνακα με τις -πραγματικές- διαθεσιμότητες των οπλικών μας συστημάτων. Τότε θα βλέπαμε τι αερολογίες είναι αυτά που λένε μερικοί για διατήρηση της αμυντικής μας ικανότητας.

7. Σε ένα θέμα τώρα που κανονικά θα ήταν από τα σημαντικότερα για την Ελλάδα. Άρχισαν οι έρευνες για τον ακριβή εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και σε λίγο καιρό και στην Κρήτη. Τις έρευνες εκτελεί πλοίο της νορβηγικής εταιρείας PGS και λέω για τον ακριβή εντοπισμό καθώς είναι ήδη γνωστό πως υπάρχουν κοιτάσματα με υπολογιζόμενη ελάχιστη ποσότητα τα διακόσια πενήντα εκατομμύρια βαρέλια.

8. Εκτιμούν δε οι Νορβηγοί ότι τα κοιτάσματα θα ξεπεράσουν τα πεντακόσια εκατομμύρια βαρέλια και μιλάμε μόνο για το Ιόνιο. Κάτω από άλλες συνθήκες, αυτή η χρονιά θα ήταν ορόσημο για την χώρα μας. Όμως οι κυβερνήσεις του μνημονίου φρόντισαν για το αντίθετο.

9. Φρόντισαν αυτή η χρονιά να μείνει στην ιστορία ως η χρονιά της μεγάλης προδοσίας και της χαμένης ευκαιρίας για τον Ελληνισμό. Φρόντισαν έτσι ώστε να έχουν ξεπουλήσει τα πάντα και οι ξένοι τοκογλύφοι να εκμεταλλευτούν αυτοί τα κοιτάσματα που θα μπορούσαν να λύσουν σε σημαντικό βαθμό το οικονομικό πρόβλημα της χώρας για πολλά χρόνια.

10. Όμως δεν έχουν χαθεί τα πάντα ακόμα. Η κατάσταση είναι δραματική αλλά αναστρέψιμη -προς το παρόν-. Σύντομα θα έχουμε πάλι εκλογές. Στις εκλογές που θα έρθουν πρέπει όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μάθει ο Λαός την Αλήθεια και να κρίνει μόνος του ποιός υπερασπίζεται πραγματικά το συμφέρον του Έθνους.

(ΧΑ 21/11/2012 – SNIPER)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger