Αρχική » » Ροδόπη: Η γλώσσα τσακίζει... κόκαλα!

Ροδόπη: Η γλώσσα τσακίζει... κόκαλα!


Η ΕΛΜΕ ζητά άμεση κατάργηση της «Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων» που επινόησαν οι Φραγκουδάκη και Δραγώνα (φίλη του Γ. Παπανδρέου) 

Ηχηρό ράπισμα, που αποτελεί οιωνό ραγδαίων εξελίξεων στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων», το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί έως σήμερα με πάνω από 23.000.000 ευρώ και αποτελεί ουσιαστικά διχαστική και εθνικά επικίνδυνη εκπαι­δευτική επινόηση από τις «γνωστές» κυρίες Άννα Φραγκουδάκη και Θάλεια Δραγώνα, αποτελεί η ...αναλυτική και εμπεριστατωμένη ανα­κοίνωση της ΕΛΜΕ Ροδό­πης. 

Οι ακρίτες της Μέσης Εκπαίδευσης θεωρούν το πρόγραμμα «απαράδεκτο και αποτυχημένο, που πρέπει να καταργηθεί», επειδή η υπο­χρεωτική εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στις μει­ονότητες δημιουργεί αναλφάβητους μαθητές με μηδενικά εφόδια. Η ίδια ανακοί­νωση κρίνει απαράδεκτη και την εκμάθηση τουρκικών σε Έλληνες χριστιανούς καθηγητές, έμπνευση που προέρ­χεται από τις δύο «προοδευτικές» κυρίες και παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες αλλά και τη Συνθήκη της Λωζάννης. 

«Εργολαβία» 

Η κυρία Άννα Φραγκουδάκη είναι καθηγήτρια Κοι­νωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμή­μα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Από το 1996 και μετά μα­ζί με την κυρία Θάλεια Δραγώνα (επιστήθια φίλη του Κώστα Σημίτη και του Γιώρ­γου Παπανδρέου) έχουν αναλάβει εργολαβικά μέσα από ευνοϊκούς για τις ίδιες μηχανισμούς του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσουν το πρόγραμμα «Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων» στην πολύπαθη Δυτική Θράκη. 

Οι κυρίες έχουν κατονο­μαστεί από πατριωτικές ορ­γανώσεις ως κήρυκες της αποστροφής σε οτιδήποτε αφορά «πατρίδα, πατριωτι­σμό και έθνος», επειδή στα κατά καιρούς συγγραφικά τους πονήματα (όπως λ.χ. στο αντεθνικό βιβλίο «Τι είν' η πατρίδα μας;») τα παραπά­νω θεωρούνται συντηρητι­κές, δεξιές και πιθανόν φα­σιστικές αντιλήψεις. 

Το πρόγραμμα «Εκπαί­δευση Μουσουλμανοπαίδων». το οποίο χρηματοδο­τήθηκε από την Ε.Ε., άρχι­σε το 1997 και εξελίχθηκε σε φάσεις: 

Στην πρώτη (1997-2000) και δεύτερη φάση (2002- 2004) στοίχισε 9.640.000 ευρώ. 

Στην τρίτη φάση (2004- 2008) στοίχισε 7.350.000 ευρώ. 

Συνολικά για το πρό­γραμμα από το 1997 έως το 2008 οι κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη διαχειρίσθηκαν 17.000.000 ευρώ! 

Μετά το τέλος της χρη­ματοδότησης από το Γ" Κοι­νοτικό Πλαίσιο Στήριξης, τον Ιούλιο του 2008, οι κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη ζήτησαν την επαναπροκήρυξη του συγκεκριμένου προγράμματος. 

Τον Νοέμβριο του 2008 το υπουργείο Παιδείας επαναπροκήρυξε το πρόγραμμα για την περίοδο 2009-2012. Μέχρις ώρας για το εν λό­γω πρόγραμμα πρέπει να έχουν δαπανηθεί πάνω από 23.000.000 ευρώ. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ­ΜΕ Νομού Ροδόπης, σχε­τικά με τις δραστηριότη­τες της κυρίας Φραγκου­δάκη που αλωνίζει τη μειονοτική Θράκη ανεμπόδιστη στην εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων, είναι κό­λαφος. Οι ακρίτες καθηγη­τές απαιτούν: 

α) Την άμεση καταγγε­λία των πραξικοπηματικών πρωτοκόλλων του 1968 και την κατάργηση του αναχρο­νιστικού θεσμού της μειο­νοτικής εκπαίδευσης, που δοκιμάστηκε στην πράξη και καθήλωσε τη μειονότη­τα στην αμάθεια και την οπι­σθοδρόμηση. 

β) τη δημιουργία δημόσιων ελληνικών σχολεί­ων, όπου θα διδάσκονται ως μαθήματα επιλογής η μητρική γλώσσα των μαθη­τών και το Κοράνιο (ας προ­σέξουμε τη μεγάλη απήχη­ση που βρήκαν τα δημόσια Ελληνικά Γυμνάσια στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και της Ροδόπης). 

γ) τη θέσπιση ελληνό­φωνων νηπιαγωγείων, όπου η μητρική γλώσσα θα χρησιμοποιείται επικουρικά, για να εμπεδωθεί η ελληνομά­θεια (επιτέλους, ας αξιοποι­ηθεί η εμπειρία τέτοιων προ­γραμμάτων στο Βέλγιο, στον Καναδά και σε άλλα πολυγλωσσικά περιβάλλοντα). 

«Αυτά τα απλά βήματα χρειάζεται η περιοχή μας, για να αναδείξει το ανθρω­πινό δυναμικό της και να δημιουργήσει τις προϋποθέ­σεις για την ανάπτυξη της» επισημαίνεται στη σκληρή ανακοίνωση. 

«Όλα τα άλλα αδειανά πουκάμισα των σχεδίων δράσης δεν έχουν να πουν τίποτα στους πολίτες. Το ίδιο και κάποια μεγαλόστο­μα εκπαιδευτικά προγράμματα, που κινήθηκαν με περίσσιο θράσος και αμετροέπεια πάνω στην κυρί­αρχη λογική της Μεταπολίτευσης, αυτή της απομύ­ζησης πόρων (ευρωπαϊκών και ελληνικών) με αμφίβο­λα αποτελέσματα από κρατικοδίαιτους και διαπλεκόμενους διανοουμένους. Τέτοια προγράμματα στην πραγματικότητα βαθαίνουν την κρίση στην εκπαίδευση και για τούτο απαιτούν επιτέλους από όλους μας υπεύθυνες και δυναμικές απαντήσεις» καταλήγει η ΕΛΜΕ Ροδόπης. 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ
(Εφ.Δημοκρατία-15/11/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger