Αρχική » » Οι απόστρατοι πήραν τα όπλα τους

Οι απόστρατοι πήραν τα όπλα τους


► Πυρά κατά Μαξίμου για τις νέες δραματικές περικοπές στις συντάξεις τους. 
► Μαζική μετατόπιση ψηφοφόρων των Ε.Δ. προς άλλους πολιτικούς χώρους φοβούνται στη ΝΔ μετά τη δυσαρέσκεια για την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Σαμαρά. 

Θορυβημένο εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου από τις αντιδράσεις των απόστρατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή τις νέες δραματικές περικοπές στις συντάξεις τους. Κύκλοι του πρωθυπουργού, εκ των υστέρων πλέον, εμφανίζονται προβληματισμένοι από το μέγεθος των ισοπεδωτικών μειώσεων σε βάρος δεκάδων χιλιάδων απόστρατων αξιωματικών, η πλειονότητα των οποίων ήταν φίλα προσκείμενη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας....
 

Εκείνο που φοβούνται οι ίδιοι κύκλοι είναι μια μαζική μετατόπιση ψηφοφόρων που προέρχον­ται από τις Ένοπλες Δυνάμεις προς άλλους πολιτικούς χώρους σε ένδειξη δυσαρέσκειας για την αθέτηση προ­εκλογικών δε­σμεύσεων από την πλευρά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

Να σημειώσουμε πως, ήδη, από το τέλη του περασμένου μό­νο και συγκεκριμένα με επιστολή τους στις 26 Οκτωβρίου, οι πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτι­κού είχαν ζητήσει από τον κ. Σαμαρά να μην υλοποιήσει το προ­τεινόμενα μέτρα βάσει των οποί­ων οι απόστρατοι θα υφίστανται διπλάσιες περικοπές σε σχέση με τους λοιπούς συνταξιούχους του ευρύτερου και μη δημοσίου τομέα. 

Η συγκεκριμένη έκκληση τελι­κά, όμως, δεν εισακούστηκε από την πλευρά της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τα συνδικαλιστι­κά στελέχη και οι φορείς των από­στρατων να προσανατολίζονται οε νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. 

Με τι βαρύνονται 

Ενδεικτικά να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το τρίτο, κατά σειρά, Μνημόνιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, οι απόστρατοι αξιωματικοί από 01\01\2013 θα υποστούν: 

Κατάργηση επιδομάτων εορ­τών και αδείας. 

Μείωση της σύνταξης λόγω εξορθολογισμού του ειδικού μισθολογίου των εν ενεργεία συναδέλφων, δηλαδή επανυπολογισμός της σύνταξης με το νέο βασικό μισθό και τους νέους συντελεστές. Πρόκειται για κάτι που αφορά μόνο στους απόστρατους. 

Μείωση της σύνταξης, αφού προστεθεί το ήδη μειωμένο σε λιγότερο από ένα έτος κατά 50% μέρισμα του ΜΤΣ, στο ποσό που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ σε ποσοστά 5% ή 10 ή 15%. 

Νέο μείωση της σύνταξης το 2014 εξαιτίας του νέου ειδι­κού μισθολογίου των εν ενερ­γεία στρατιωτικών, κάτι που επίσης αφορά μόνο τους από­στρατους. 

Συρρίκνωση εισοδήματος 

Να σημειώσουμε πως ήδη τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν δει το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά κατά την τελευταία τριετία, μετά και τη διπλή επιβολή της Ει­σφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, τη μείωση των επιδομάτων και των συντάξεων κατά 20% γιο ποσό άνω των 1.200 ευρώ και στη συ­νέχεια κατά 12% για ποσό άνω των 1.300 ευρώ. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός απόστρατων έχει υποστεί επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις τους με μόνα κριτήρια την ηλικία και τον τρόπο αποστρατείας. 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-13/11/2012)

1 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger