Αρχική » » Στην ουρά για δωρεάν τρόφιμα 4.000 Έλληνες!

Στην ουρά για δωρεάν τρόφιμα 4.000 Έλληνες!


• Γέμισε ασφυκτικά η πλατεία Αττικής χθες στο «συσσίτιο» της Χρυσής Αυγής. 

Ξεπέρασαν τους 4.000 Έλληνες πολίτες -συνεχούς ροής κόσμου από τις 8.30 το πρωί της Τρίτης ως τις 12 το μεσημέρι- όσοι πέ­ρασαν από την πλατεία Αττικής για να παραλάβουν δωρεάν τρόφιμα σε ένα ακόμα εντυπωσιακό «συσσίτιο» αναξιο­παθούντων που διοργάνωσε το κόμμα της Χρυσής Αυγής....

Η εικόνα δημότες της Αθήνας να κάθονται υπομονετικά στην ουρά για να παραλάβουν τρόφιμα επιστρατεύει επαχθείς μνήμες δυστυχί­ας από τον πρώτο τραχύ κατοχικό χει­μώνα που βίωσε η πρωτεύουσα την πε­ρίοδο 1941-1942 και ο οποίος υπήρξε και ο πιο πολύνεκρος από την πείνα και τη συμφορά. 

Γάλα, ψάρια και λαχανικά 

Τα διατιθέμενα τρόφιμα ήταν γάλα, πα­τάτες, ψάρια, λαχανικά, λάδι και μακαρόνια. Είδη πρώτης ανάγκης για να φά­ει και να συντηρηθεί ένα νοικοκυριό για μερικές μέρες ώστε να περάσουν οι δύ­σκολες ώρες της ανέχειας. Το ηλικιακό κοινό προσέλευσης και παραλαβής τρο­φίμων ήταν κυρίως άνω των 50 ετών και αφορούσε μεγάλη μερίδα ηλικιωμένων που πλήττονται λόγω των ανάλγητων πε­ρικοπών στις συντάξεις. Οι περισσότερες κουβέντες που άκουγε ο απλός παρατη­ρητής ανακατεμένος μέσα στην κατοχική ουρά των φτωχών και αναξιοπαθούντων ήταν: «Δεν βγαίνουμε πια. Δεν μπορούμε να πάμε ούτε στη λαϊκή. Δεν περισσεύ­ει ούτε ένα ευρώ. Μας ξεζούμισαν, μας εξευτέλισαν, πεινάμε». 

Υπήρξαν περιπτώσεις συνταξιού­χων που έδειχναν χθες τις άδειες τσέπες τους και βούρκωναν. Η εικόνα δεν εκθέ­τει τους ίδιους, που ομολογούν την ανά­γκη τους, αλλά τους κυβερνώντες, που ανέχονται τεράστιες πληγές στα θεμέλια της κοινωνίας. Επίσης υπήρξαν περιπτώ­σεις πολιτών οι οποίοι για πρώτη φορά αναγκάστηκαν να ζητήσουν το δωρεάν μερτικό της ανάγκης. Αυτοί ήταν και οι πιο συνεσταλμένοι και προσπαθούσαν να χαθούν μέσα στο πλήθος. 

Τα τρόφιμα εξαντλήθηκαν γύρω στις 12 το μεσημέρι. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ανέφερε ότι «η προσέλευση του κόσμου ήταν πέρα από την αναμενόμενη και για αυτόν τον λόγο σκοπεύουν το ερχόμενο Σάββατο να πραγματοποιήσουν άλλες δύο διανο­μές τροφίμων σε Έλληνες πολίτες». 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ
(Εφ.Δημοκρατία-14/11/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger