Αρχική » » Οι Τούρκοι μας χλευάζουν για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι Τούρκοι μας χλευάζουν για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Πάνω: Χαρακτηριστικό τουρκικό κολάζ με τον Έλληνα πρωθυπουργό και με τον τίτλο-ομολογίας: «Στο τέλος υπέκυψα, θα πουλήσω τα νησιά». 
Οι διαρκείς περιορισμοί των αμυντικών προϋπολογισμών στην Ελλάδα λόγω της εφαρμογής του μνημονίου απειλούν την ισορροπία δυνάμεων με τη γειτονική χώρα. 
Οι Τούρκοι θέλουν να μας πείσουν ότι για την οικονομική κρίση φταίει η «φιλοπόλεμη» διάθεση της Αθήνας που οδήγησε σε κούρσα εξοπλισμών απέναντι στην Άγκυρα! 

Τρίβουν τα χέρια τους στην Άγκυρα μετά τις τελευταίες εξε­λίξεις στην Ελλάδα και την απαξίωση των ελληνικών Ενό­πλων Δυνάμεων, που συρρικνώνονται, ενώ οι διάφοροι Έλληνες πολιτικάντηδες δεν χάνουν την ευκαιρία να ζητάνε απε­γνωσμένα «σωσίβια» από τους Τούρκους. Το γεγονός διαφημίζεται έντονα από τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία παρουσιάζουν την Ελλάδα ως τη χώρα που ξεπουλά τα πάντα και ζητεί απεγνωσμένα από τους «φιλόστοργους» Τούρκους να αγοράσουν το εμπόρευμά της σε τιμή ευκαιρίας... 

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΧΑΣΜΑ 

Με βαρύγδουπους τίτλους η τουρκική εφημερίδα «Vatan», στις 22 Σεπτεμβρίου, ανήγγειλε ότι ο Ελληνικός Στρατός συρρικνώνεται ως αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας που επέβαλλε η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση. Η τουρκική εφη­μερίδα αναφέρεται στα σκληρά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, που αυτή τη φο­ρά επέβαλαν, όπως αναφέρει, περικοπές 517 εκατομμυρίων ευρώ στις αμυντικές δαπάνες. Κατά την εφημερίδα η ελληνι­κή κυβέρνηση, αφού ματαίωσε όλους τους διαγωνισμούς προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού τα δυο τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των νέων οικονομικών μέτρων, ακύρωσε την προμήθεια όπλων ύψους 104 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία θα πραγματοποιούσε το 2012 και ανέστειλε την προμήθεια εξοπλισμού ύψους 333 εκατομμυρίων ευρώ. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι πολεμικά αεροσκάφη και πλοία του πολεμικού ναυτικού θα αποσυρθούν και θα μειωθεί ο αριθμός των στρατιωτών. 

Εν τω μεταξύ, ενώ οι Τούρκοι κατη­γορούν την Ελλάδα ότι με την εξοπλιστι­κή «αντιτουρκική» της κούρσα προκάλεσε την οικονομική κρίση, η ίδια η Τουρκία προχωρεί συνεχώς σε απόκτηση νέων υπερσύγχρονων οπλικών συστη­μάτων, με κύριο στόχο την πλήρη κυριαρχία στον εναέριο αλλά και στο θαλάσ­σιο χώρο του Αιγαίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σαμπάχ», στις 8 Φεβρουάριου, η Τουρκία μέχρι το τέλος του 2012 θα αποκτήσει τα πρώτα τέσσε­ρα αεροσκάφη AWACS, τελευταίας ηλε­κτρονικής τεχνολογίας, με υπερσύγχρο­να ραντάρ. Για την κατασκευή τους συνεργάστηκαν οι μεγαλύτερες τουρκικές πολεμικές βιομηχανίες όπως οι Tai, Aselsan, Havelsan, και Mikes. 

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οι δυνατότητες επόπτευσης και ηλεκτρο­νικής παρακολούθησης των αεροσκαφών αυτών είναι τεράστιες, ενώ ο ηλεκτρονι­κός τους εξοπλισμός διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες αμερικα­νικές αεροπορικές βιομηχανίες και την τουρκική πολεμική βιομηχανία. 

Γεγονός είναι ότι από την αρχή της ελληνικής κρίσης τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολούνται εκτενώς με τη χώρα μας και είναι χαρακτηριστική η μεγάλη έμφαση που δόθηκε στους ελληνικούς αμυντικούς προϋπολογισμούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, δείχνουν το, «φι­λοπόλεμο» κλίμα που καλλιεργούσε μέχρι σήμερα η Αθήνα και το οποίο οδήγησε σε μεγάλο βαθμό (σύμφωνα με τις τουρ­κικές εκτιμήσεις) την ελληνική οικονομία στη μεγάλη οικονομική της κρίση. Είναι ενδεικτικός ο πίνακας που προβλήθηκε επανειλημμένα στο μεγάλο τουρκικό κα­νάλι CNNTurk, όπου παρουσιάζονται οι πολεμικές δαπάνες των δυο χωρών. Σύμ­φωνα με τον πίνακα αυτό, η Ελλάδα ακολουθεί στενά την Τουρκία στις πολεμικές της δαπάνες οι οποίες (δηλαδή οι τουρκικές πολεμικές δαπάνες) το 2000 έφταναν τα 15.8 δις. δολάρια, ενώ οχτώ χρόνια μετά, το 2008, και πριν από την οικονομική κρίση, τα 11.6 δις. ευρώ. Σύμ­φωνα με τον Τούρκο αναλυτή του CNNTurk, η ξέφρενη εξοπλιστική κούρ­σα της Ελλάδας, ενώ το μέγεθος της οι­κονομίας της είναι κατά πολύ μικρότερο της τουρκικής, αποκαλύπτει ότι ξόδευε σχεδόν τα ίδια ποσά με την Τουρκία για τις πολεμικές της δαπάνες, προκαλώντας έτσι την μεγάλη οικονομική της κρίση. Αυτή ήταν και η κύρια αιτία συμφωνά με τους Τούρκους, της ελληνικής κατάρ­ρευσης. 

Εκτός, όμως, από την έμφαση στη «φιλοπόλεμη» και «ξέφρενη» εξοπλιστική κούρσα της Ελλάδας, που στρέφεται (σύμφωνα με τους Τούρκους) άμεσα κατά της Τουρκίας και βύθισε την ελληνική οικο­νομία στο χάος, οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται και στη γενικότερη κατά­σταση που έχει προκύψει μετά την έκρη­ξη της κρίσης, τονίζοντας πως η Τουρκία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν στην οικονομία της. Έτσι σε ένα χαρακτηριστικό δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ», με το χαρακτηριστικό τίτλο «Με τη σημερινή κατάσταση εμείς είμαστε πολύ καλύτερα από την Ελλάδα», καλλιεργείται ένα κλίμα υπεροψίας έναντι της χώρας μας, ενώ για πρώτη φορά γίνονται φανερές αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι όχι μόνο δεν βοηθά να επι­λυθεί η κρίση, αλλά αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τροχοπέδη για την οικονομική ευελιξία της Ελλάδας. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι το γενικότερο κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Ελ­λάδα στην Τουρκία, όπως το περίγραψε ο αρθογράφος της «Μιλιέτ», Γκιουνγκιόρ Ουράς, είναι ότι η Ελλάδα θα κάνει πολλά χρόνια να συνέλθει από αυτή την κατάσταση και ότι ο κοινωνικός ιστός της χώρας έχει καταρρεύσει, ενώ η μόνη λύση είναι οι Έλληνες να «πεινάσουν» για να επιλύσουν την οικονομική κρίση που δημιούργησε η μεγάλη σπατάλη κυρίως στις πολεμικές τους δαπάνες. Δηλαδή, με λίγα λόγια, όλα αυτά τα χρό­νια η έμφαση που δόθηκε στην άμυνα της χώρας μας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας και των τουρκικών απαιτήσεων και προβλημάτων που δημι­ούργησε η Τουρκία στα εθνικά θέματα αποτέλεσε έναν από τους κύριους λό­γους της μεγάλης ελληνικής οικονομικής κρίσης και ότι ήρθε η ώρα οι «σπάταλοι και φιλοπόλεμοι» Έλληνες να συμμορ­φωθούν προς τις διεθνείς οδηγίες για να σώσουν ό,τι ακόμα μπορεί να σωθεί από την ελληνική οικονομία. 

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 

Αλλά η ελληνική «ξεφτίλα» στα μάτια των Τούρκων προωθείται και με τη συνδρομή των Ελλήνων πολιτικών παραγόντων. Πρόσφατα η νεόκοπος και όμορφη συμπατριώτισσα μου, υπουργός Τουρισμού, που προβλήθηκε στα τουρκικά ΜΜΕ ως η «Giritli Gozel», δηλαδή η όμορφη Κρητικιά, σε σημαντική συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Σαμπάχ», στις 24/9, η οποία προβλήθηκε από πολλά τουρ­κικά ΜΜΕ, ούτε λίγο ούτε πολύ κάλε­σε τους Τούρκους να έρθουν και να επενδύσουν σε συνεργασία με τους ήδη «πτωχευμένους» Έλληνες στα ελ­ληνικά νησιά (όσα δεν βγάλαμε στο σφυρί) και σε άλλες ελληνικές τουριστικές περιοχές. 

Κάτω: «Η ωραία Κρητικιά», όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι. Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού, σε συνέντευξη της στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», καλεί του Τούρκους επενδυτές να... σώσουν τον ελληνικό τουρισμό, φυσικά με το αζημίωτο. 

Η κυρία αυτή, προφανώς μη κατέ­χουσα στοιχειώδεις ιστορικές γνώσεις, έδωσε ως παράδειγμα τη συνεργασία του Μουσταφά Κεμάλ, του πατέρα της εθνοκάθαρσης της Μικράς Ασίας, με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Οι ελλη­νικές «ξεφτίλες» συνεχίστηκαν με το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης, που βγήκε στο «σφυρί» σε δημοσίευμα της «Μιλιέτ» στις 24/9, ενώ σε ένα άλλο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, στις 22/9, φάνηκαν οι πραγματικές προθέσεις των Τούρκων .Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, η μεγάλη και γνωστή καπνοβιομηχανία της Θράκης, με ξεχωριστή ιστορία στην ελλη­νική οικονομία, η ΣΕΚΑΠ, πρόκειται να περιέλθει στα χέρια Τούρκων, ως άλλο ένα σημαντικό βήμα για την τουρκική άλωση της δυτικής Θράκης, που προχωρεί με γοργούς ρυθμούς χάρη στην εγκληματική αδιαφορία του κράτους των Αθηνών. 

Δημοσίευμα της τουρκικής Εφημερίδας «Μιλιέτ», που υποστήριζε ότι η μεγάλη ελληνική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, στη Θράκη, περιέρχεται σε τουρκικά χέρια. Εμπρός για... μια τουρκική δυτική Θράκη. 

Κοιτάζονται στον καθρέφτη και βλέπουν μια υπερδύναμη... 

Όλες οι τουρκικές φιλοδοξίες εις βάρος της Ελλάδας έχουν τη σταθερή υποστήριξη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο του νέου του δόγματος που πρεσβεύει ότι η Τουρκία μέχρι το 2023 θα έχει ουσιαστικά υλοποιήσει την πρώτη και κυρία φάση της ανάδειξης της στην ευρύτερη περιοχή ως ανερχόμενη δύναμη τόσο στον ειρηνικό (οικονομία) όσο και τον αμυντικό τομέα. Ενισχυτικό της άποψης αυτής είναι και ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδος «Γιενί Σαφακ», που αναφέρει ότι σύμφωνα με τη μεγάλη και γνωστή εταιρεία Διεθνών Συμβούλων «Price Waterhouse-Coopers» (PWC), η Τουρκία σε δέκα χρόνια θα έχει καταστεί οικονομική υπερδύναμη, γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα όλες τις γειτονικές της χώρες στην τροχιά της άμεσης εξάρτησης τους από την τουρκική οικονομία και θα οδηγήσει κατά συνέπεια στην τουρκική υπεροπλία. 

Η παραπάνω προοπτική γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη για την Ελλάδα αν λάβει κανείς υπόψη το τεράστιο πληθυσμιακό πρόβλημα της Τουρκίας, που τα επόμενα χρόνια θα πάρει κυριολεκτικά εκρηκτικές διαστάσεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με πρόσφατα επίσημα στατιστικά στοιχεία, στα τέλη του 2009 ο πληθυσμός της Τουρκίας έφτασε στα 72.561.312 άτομα, έχοντας αυξηθεί από το 2008 κατά ένα σχεδόν εκατομμύριο! Κατά τα τέλη του 2030, αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια, έχοντας απέναντι μια Ελλάδα με μηδενική αύξηση πληθυσμού. Οι συνέπειες από τη μεγάλη αυτή πληθυσμιακή πίεση θα είναι οδυνηρές για την Ελλάδα αν δεν λάβει εγκαίρως τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, χωρίς να ξεχνάμε και το τεράστιο πρόβλημα των εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που διακινούνται από την τουρκική μαφία προς τη χώρα μας. Ήδη οι ακτές της Μικράς Ασίας έχουν περί τα δέκα εκατομμύρια πλεονάζοντα πληθυσμό, που αναζητά νέους χώρους οικονομικής δραστηριότητας και η προοπτική της επέκτασης προς τα δυτικά αποτελεί το μεγαλύτερο δέλεαρ για τους Τούρκους πολιτικούς από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Σήμερα π πολιτική αυτή έχει ενδυθεί με μια νέο-οθωμανική διάσταση, η οποία χαρακτηρίζει και τη συμπεριφορά της σημερινής τουρκικής ηγεσίας, που τελευταία επιδιώκει να «αγκαλιάσει» και όλους τους μουσουλμάνους που σήμερα διαβιούν παράνομα στην Ελλάδα. 

Ο πληθυσμιακός χάρτης της Τουρκίας. Έρχεται πληθυσμιακή έκρηξη. 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
(ΤΟ ΧΩΝΙ-20/10/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger