Αρχική » » Το μεγάλο κόλπο με τα «ακατοίκητα» νησιά

Το μεγάλο κόλπο με τα «ακατοίκητα» νησιά

Η Σαμιοπούλα. Και αυτή περιλαμβάνεται στα νησιά προς εκκένωση

• Τροϊκανά... παιχνιδάκια. 
«Τα ακατοίκητα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ» καταγγέλλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Μιχελογιαννάκης, αποκαλύπτοντας τα «παιχνίδια» της τρόικας με τα εθνικά θέματα της χώρας μας. 
«Το αίτημα που φέρεται να έθεσαν οι εκπρόσωποι των ελεγκτών, δεν είχε ως στόχο την εξοικονόμηση πόρων αλλά την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας». 

Το φυσικό πλούτο της χώρας φαίνεται πως κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι. Μπορεί η κυ­βέρνηση να φρόντισε να μα­ζέψει άρον άρον, πριν από λίγες ημέρες, την… κατά λάθος αποκάλυψη Μουσουρούλη περί «τροικανικού αιτήμα­τος» εκκένωσης των αραιοκατοικημέ­νων νησιών, τα πράγματα όμως  φαίνεται να μην είναι και τόσο απλά....
 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Δίκαιο της θάλασσας, ΑΟΖ δεν μπορεί να υ­πάρχει σε ακατοίκητο νησί. Αυτό, όπως καταγγέλλει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, σημαίνει πως το αίτημα που φέρεται να έθεσαν οι εκπρόσωποι των ελεγκτών, δεν είχε ως στόχο την εξοικονόμηση πόρων -όπως αρχικά επεχείρησαν κάποιοι να ερμηνεύσουν την παράλογη αξίωση- αλλά την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας. 

«Αν κάποιος χαρτογραφήσει τα 96 νησιά, που έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους, θα δει ότι οι θάλασσες που τα "γλύφουν", είναι όλες οι θάλασσες οι οποίες περιλαμβάνουν όλα τα σύνορα της Ελλάδος. Ονομάζεται υφαλοκρηπί­δα, ο χώρος στον οποίο υπάρχουν μόνο μη ζωντανοί οργανισμοί. Ονομάζεται ΑΟΖ η περιοχή η οποία θέλει έστω και έναν ανθρωπινό οργανισμό. Ζητώντας, συνεπώς, να διώξουμε από τα θαλάσσια σύνορα τους ζωντανούς οργανισμούς -δηλαδή τους ανθρώπους- απαξιώνουν την πολιτική διεκδίκηση της ΑΟΖ και θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήμα­τα όσον αφορά στο θέμα του φυσικού πλούτου του τόπου», εκτιμά ο βουλευ­της, ο οποίος, μιλώντας στο ΧΩΝΙ, κά­νει λόγο για σύνδρομο της...δήθεν γκάφας της τρόικας! 

Μπορεί Αθήνα και Βρυξέλλες να έχουν φροντίσει, μέσω μιας συντονισμένης επιχείρησης, να αμφισβητήσουν την απαράδεκτη αξίωση των χαμηλόβαθμων κλιμακίων των πιστωτών προς υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουρ­γείου Ναυτιλίας, ωστόσο δεν είναι και λίγοι αυτοί οι οποίοι δεν πείστηκαν από τις διαψεύσεις, την ώρα που η τρό­ικα βρίσκεται στην Ελλάδα και ζητά... «τη μάνα της και τον πατέρα της» (για να θυμηθούμε και τα λόγια συνεργατών, κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης). 

Τη δυσκολία κάποιων να… κατα­πιούν αμάσητη την επίμονη άρνηση των συγκεκριμένων πληροφοριών, ε­πέτειναν οι επώνυμες καταγγελίες ανθρώπων που -κατά δήλωση τους- ά­κουσαν με τα ίδια τους τα αυτιά τον Κωστή Μουσουρούλη να αποκαλύπτει την ανήκουστη αξίωση, ενώπιον 70 και πλέον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αλλά και η... χλιαρή -μέσω τυπικών ανακοινώσεων και μόνο- διάψευση του μείζονος αυτού ζητήματος εθνικής κυριαρχίας. 

Σήμερα μιλούν για λάθος κάποιου χαμηλόβαθμου της τρόικας. Αύριο; 

Η εκκένωση των μικρών νησιών της Ελλάδας, με πληθυσμό κάτω από 150 ά­τομα, είναι μια σκέψη των τροικανών. Αυτό είναι δεδομένο. Αρχικά οι δικοί μας έτρεχαν να διαψεύσουν τα πάντα. Μετά παραδέχθηκαν ότι ελέχθη. Άρα στο μυα­λό των τροικανών υπάρχει σαν σκέψη. Αρρωστημένη και διεστραμμένη σκέψη, όμως υπάρχει και αφορά σε 96 ελληνικά νησιά. Ανάμεσα σ' αυτά -που κατά την τρόικα θα έπρεπε να εκκενωθούν- συγκα­ταλέγονται και τα παρακάτω: 

Κάτω Αντικέρι, Πλατύ, Πιπέρι, Κίναρος, Σχίζα, Γαυδοπούλα, Άγιος Μηνάς Φούρ­νων, Χρυσή, Τρικέρι Ύδρας, Πρώτη Μεσ­σηνίας, Σαμιοπούλα, Περιστέρα, Μακρό­νησος, Μαράθι, Πλατειά Αργολίδας, Σαπιέντζα, Σπετσοπούλα, Λέβιθα, Στρογγυλή Μεγίστης, Γυαλί, Κυρά Παναγιά, Αδέλφι, Δήλος, Ρω, Καλόλιμνος, Σαρία, Δοκός, Αντικύθηρα, Τέλενδος, Αρκοί, Σταμφάνη Στροφάδων, Αντιπαξοί, Φαρμακονήσι, Παλαιό Τρίκερι, Γαύδος, Καστός και Ψέριμος. 

(ΤΟ ΧΩΝΙ- 27/10/2012)

1 σχόλια:

  1. Σᾶς παραπέμπω σὲ ἕνα βίντεο ποὺ ἔχει ἀναρτηθεῖ στὸ YouTube στὶς 5 Ὄκτωβρίου 2012 μὲ μία ὄμικία στὴν βουλὴ ὅπου στὸ 11:02 ἄναφέρεται δήλωση τοῦ Ε. Βενιζέλου.

    Τὸ βίντεο ἐπιγράφεται «Ένας ανακριτής να πει "Σκάσε" στον Βενιζέλο » καὶ ὄμιλεῖ ὁ ἐκπρόσωπος τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς Ἡ. Κασσιδιάρης.

    Ἐκεῖ λοιπὸν θὰ ἀκούσετε καὶ θὰ καταλάβετε τὸν «ἀνόητο» ὅπως ἀκούγεται γιὰ πρώτη φορὰ ὅρο, ποὺ δὲν ἀποδεικνύεται καθόλου ἀφελὴς ἢ ἀνόητος παρὰ πολὺ ὕπουλα μεθοδευμένος.

    Τὰ σκυλιὰ ἐπιτίθενται ὀργανωμένα.

    Ἡ διεύθυνση τοῦ βίντεο εἶναι:

    youtube.com/watch?v=XZ1pC21jM8Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger