Αρχική » » Το “mea culpa” ενός (ακόμη) Ανδρέα

Το “mea culpa” ενός (ακόμη) Ανδρέα


Παρακολουθώντας κανείς προσεκτικά τις κινήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου μετά τις εκλογές της πολιτικής αυτο-εξαφάνισης για το ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν δύσκολο να προβλέψει ότι ο άλλοτε «διόσκουρος» του Ευάγγελου Βενιζέλου αναζητούσε το κατάλληλο timing για να… ξεμπλέξει με το Κίνημα και τη νέα ηγεσία του.

Μετά τη δημοσιοποίηση μιας νέας και εφ’ όλης της ύλης πολιτικής πλατφόρμας, που ελάχιστη σχέση έχει με τη στρατηγική και τις προσεγγίσεις του επιτελείου του Ευάγγελου Βενιζέλου για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και συνολικά της λεγόμενης «Δημοκρατικής Παράταξης», ο «δεύτερος Ανδρέας» του Κινήματος ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα.

Το οποίο θα οδηγήσει πιθανότατα στη δημιουργία ενός καινούριου πολιτικού φορέα, που θα διεμβολήσει το σημερινό ΠΑΣΟΚ, καταδικάζοντάς του σε ακόμη πιο χαμηλά ποσοστά και απήχηση στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Υπό μια έννοια, το «διαζύγιο» του Ανδρέα Λοβέρδου από το σημερινό ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου αποτελεί το δικό του «mea culpa». Μια πολιτική έννοια την οποία εισήγαγε πρώτος ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Λοβέρδος παραδέχεται ότι έκανε λάθος, επιλέγοντας να στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, αντί να δοκιμάσει ο ίδιος τις δυνάμεις του.

Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε ότι οι δημοσκοπήσεις εκείνης της περιόδου παρουσίαζαν τον Ανδρέα Λοβέρδο δημοφιλέστερο του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και κάθε άλλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, τόσο στο σύνολο της κοινωνίας όσο και στο εσωτερικό του Κινήματος;

Παρόλαυτά, και σε πείσμα των εισηγήσεων που δεχόταν, ο Ανδρέας Λοβέρδος επέλεξε να βάλει «στο ράφι» τις προσωπικές φιλοδοξίες του. Οι εξελίξεις, φαίνεται ότι δεν τον δικαίωσαν, καθώς το ΠΑΣΟΚ συρρικνώθηκε στα χειρότερα ποσοστά της ιστορίας του, και το μέλλον προβλέπεται ακόμη πιο δυσμενές.

Γι’ αυτό και με το δικό του «mea culpa», ο Ανδρέας Λοβέρδος επιχειρεί να τραβήξει χειρόφρενο στον κατήφορο. Και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, ώστε να ξαναπιάσει το νήμα με το διάστημα που προηγήθηκε της διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗSTATESMEN

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger