Αρχική » » Οι Τούρκοι συνεχίζουν (χωρίς καμία αντίσταση) την εισβολή στη Θράκη

Οι Τούρκοι συνεχίζουν (χωρίς καμία αντίσταση) την εισβολή στη Θράκη


Οι «Gorevli» επιβλέπουν την τάξη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου στον Εχίνο.
Αυξάνεται η προσπάθεια για να επωφεληθούν από την «αδύναμη» θέση της Ελλάδας. Πότε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι «Gorevli». 

Η γνωστή παροιμία ότι ο λύκος (ιδίως εάν είναι γκρίζος  στην ανεμοβροχιά χαίρεται επαληθεύεται για μία ακόμη φορά με την εντατικοποίηση της προσπάθειας της Τουρκίας να επωφεληθεί της αδύναμης θέσεως στην οποία βρίσκεται η χώρα για να προωθήσει τις επεκτατικές της βλέψεις στη Θράκη και όχι μόνο... 

Οι τουρκικές δραστηριότητες στη Θράκη δεν είναι βεβαία κάτι το άγνωστο, έχοντας καλυφθεί από πλήθος δημοσιευμάτων και βιβλίων, μεταξύ των οποίων και το πρώτο βιβλίο του γράφοντος για τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και τη ΜΙΤ (1998, επανέκδοση Infognomon, Δεκ. 2011), κεφάλαιο του οποίου περιέγραφε με λεπτομέρειες την τουρκική διείσδυση στη Θράκη και τους μηχανισμούς που εγκαθίδρυσε μέσω των ψευδεπίγραφων πολιτιστικών, επιστημονικών, διδασκαλικών και άλλων οργανώσεων των Τούρκων, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία άτυπων κρατικών δομών στη Θράκη (βλ. Συμβουλευτική Επιτροπή της Μειονότητας). 

Το δημοσίευμα 

Το θέμα επανήλθε και πάλι στην επικαιρότητα, με δύο πρόσφατα δημοσιεύματα της « κυριακάτικης δημοκρατίας» (βλ σχετικά Μ. Κοττάκη), στα οποία ανεδεικνύοντο πτυχές της τουρκικής προσπάθειας για τη δημιουργία παράλληλων κρατικών δομών της μουσουλμανικής μειονότητας και τη δημιουργία τουρκικής «πολιτοφυλακής», με τη δημοσίευση φωτογραφιών μουσουλμάνων με κίτρινα γιλέκα και την επιγραφή στην πλάτη «Gorevli». Για να είμαστε ακριβείς, η λέξη αυτή προέρχεται από τη λέξη Gorev (με δύο τελείες πάνω από το «ο» ), που σημαίνει καθήκον, και με την προσθήκη της καταλήξεως «Ιί» υποδηλοί κάποιον που είναι επιφορτισμένος με κάποια καθήκοντα  εν προκειμένω καθήκοντα μάλλον περιφρουρήσεως μί­ας εκδηλώσεως και όχι κατ" ανάγκην καθήκοντα ασφαλείας ή πολιτοφύλακος. 

Οι «γκιορεβλί», όπως ορθώς αναφέρει ο Μ. Κοττάκης, εμφανίστηκαν πρόσφατα στον Εχίνο κατά την επίσκεψη του Τούρκου αντιπροέδρου της κυβερνήσεως Μπεκίρ Μποσντάγ (Begir Bosdag). Να σημειωθεί ότι ο Μποσντάγ προΐσταται των δύο κύριων τουρκικών οργανισμών της Τουρκίας για τη διείσδυση σε ξένες χώρες και συγκεκριμένως της Υπηρεσίας Τούρκων του Εξωτερικού και του γνωστού Τουρκικού Οργανισμού Διεθνούς Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΤΙΚΑ), στον οποίο (τελευταίο) υπηρέτησε και ο νυν αρχηγός της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία. 

Η «πρεμιέρα» 

Η πρώτη τους εμφάνιση, με τα ίδια κίτρινα γιλέκα και την επιγραφή Gorevli, είχε σημειωθεί έναν περίπου χρόνο πριν και συγκεκριμένως κατά την επίσκεψη, πάλι στον Εχίνο, του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου (9 Μαρτίου 2011). Ως απαρχή του θεσμού ειδικώς εξουσιοδοτημένων ατόμων της μειονότητας για την περιφρούρηση εκδηλώσεων τους, όπως αναφέρεται στη σελίδα 222 του προ μηνών κυκλοφορήσαντος βιβλίου του συντάκτη του παρόντος («Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η Σύγχρονη ΜΙΤ», Ινφογνώμων, Δεκ. 2011) θεωρείται η εμφάνιση και πάλι στον Εχίνο, κατά την εκεί επίσκεψη στις 23 Μαΐου 2010 του εξτρεμιστή παράνομου μου­φτή Ξάνθης Μετέ, ο οποίος συμμετέσχε σε μία άνευ προηγουμένου εκδήλωση αλυτρωτισμού, με σημαίες της «ανεξάρτητης Θράκης», ποιήματα για τον Πορθητή της Κωνσταντινουπόλεως, οξείες επιθέσεις κατά των Πομάκων κ.ά. Όπως αναφέρεται στο παραπάνω βιβλίο, την εκδήλωση περιφρουρούσαν, δίκην αστυνομίας, μέλη της μειονότητας με κίτρινα γιλέκα και ασυρμάτους στο χέρι, μπλούζες με τη σημαία της διάρκειας ολίγων εβδομάδων αυτόνομης Δημοκρατίας της Γκιουμουλτσίνας (η Κομοτηνή στην ευγενή γλώσσα των Τούρκων) του 1913. Η διαφορά με τους γκιορεβλί ήταν ότι στην πλάτη του γιλέκου ανεγράφετο ««Νεολαία Λαλά Σαχίν Πασά»», από το όνομα του εξωμότη (πρώην χριστιανού) Οθωμανού  που υποτίθεται ότι ίδρυσε τον Εχίνο. 

Αυτή, κατά την πάγια τακτική των Τούρκων να δοκιμάζουν τις αντιστάσεις της ελληνικής πλευράς, ήταν η πρώτη προσπάθεια των Τούρκων να φτάσουν στους γκιορεβλί, όταν είδαν ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το ΥΠ.ΕΞ (που ερωτάται για τα πάντα προτού οι αρμόδιες υπηρεσίες προβούν σε δράση στη Θράκη). 

Το επόμενο βήμα σε αυτή την πορεία αδράνειας -για να μην πούμε ενδοτισμού- δεν αποκλεί­εται να είναι η δημιουργία δημοτικής αστυνομίας από δήμο ελεγ­χόμενο από τους μειονοτικούς (αν φυσικά επιτρέπεται λόγω μεγέθους κ.λ.π.) ή η δημιουργία μίας εταιρίας σεκιούριτι από μουσουλ­μάνους μετόχους, τις υπηρεσίες της οποίας θα μισθώνει η περιβόητη Συμβουλευτική Επιτροπή της Μειονότητας για την κάλυψη των «αναγκών ασφαλείας», σύμφωνα με τις εκάστοτε επιδιώξεις και σκοπιμότητες της τουρκικής πλευράς. 

Η εμμονή στον Εχίνο, έχει προφανή σημασία, όπως φαίνεται αμέσως μετά. Οι επισκέψεις στο συγκεκριμένο χωριό δεν περιορίζονται μόνο στις παραπάνω περιπτώσεις, γιατί τον Ιούλιο του 2010 το ίδιο χωριό επισκέφτηκε και ο πρώτος αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβερνήσεως Μπουλέντ Αρίντς (Bulent Arinc). 

Η συνοδεία 

Ο Αρίντς έφτασε στον Εχίνο συνοδευόμενος από τον πανίσχυρο πρόεδρο των οργανώσεων θρησκευτικών υποθέσεων Χαλίτ Ερέν (Halit eren), 5 βουλευτές, εκπροσώπους του κόμματος ΑΚΠ, δημάρχους και μουφτήδες από την Τουρκία την ηγεσία των ανθελληνικών Συλλόγων Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτ. Θράκης (σ.σ: Δεν χρειάζονται βίζα γιατί χρησιμοποιούν τα πράσινα υπη­ρεσιακά διαβατήρια που τους έδωσε ο Γ. Παπανδρέου, τα οποία εκδίδουν οι Τούρκοι για να εισέρχονται και οι πράκτορες της ΜΙΤ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ΕΥΠ και η ΔΙΚΑ), την παρούσα ηγεσία του κόμματος Φιλίας, Ισό­τητας και Δικαιοσύνης (DEB) που ίδρυσε ο γνωστό» εξτρεμιστής Αχ­μέτ Σαδίκ κ.ά., που ξεπερνούσαν τα 50 άτομα. 

Όπως αναφέρεται στο τελευ­ταίο βιβλίο μας (Δεκ. 2011), μία αμυδρή ιδέα του κλίματος που επικράτησε στην επίσκεψη αυ­τή αλλά και τους λόγους για την εμμονή των Τούρκων στον Εχί­νο δίνει η έναρξη της ομιλίας του τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, ο οποίος προσφώνησε τον Τούρκο αντιπρόεδρο ως εξής: «Κύριε υπουργέ της μητέρας πατρίδας Τουρκικής Δημοκρατίας και αντιπρόεδρε της κυβερνήσεως, καθώς και επιτροπή που τον συνοδεύει, σήμερα, εδώ πέρα, στη Δυτική Θράκη μας (!), στον Εχίνο μας, που πάντα αποκαλώ το Τσανάκαλέ μας (!) (σ.σ: από την αντίσταση των Τούρκων στον Α' Πα­γκόσμιο Πόλεμο εναντίον των συμμάχων της « Entente»). 

Η ίδρυση και άλλων δύο ψευδεπίγραφων πολιτιστικών μειονοτικών συλλόγων 

ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ εξελίξεις, πάντα επί τα χείρω, στη Θράκη θα πρέπει να αναφερ­θεί η πρόσφατη ίδρυση δύο ακόμη συλλόγων των μειονοτικών, εκ των οποίων ο ένας έχει περίεργους σκοπούς. 

Σημειώνεται ότι στη Θράκη λειτουρ­γούν αυτήν τη στιγμή άνω των 20 ψευδε­πίγραφοι (δήθεν πολιτιστικοί) σύλλογοι και ενώσεις των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» (συμπεριλαμβανομένης και της «Αδελφοσύνης» του Φ. Γκιουλέν), ανάλογος αριθμός μητρικών ή θυγατρικών οργανώσεων στην Τουρκία, τουλάχιστον άλλες 25 σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστρα­λία, όλες με σκοπό την υποστήριξη των Τούρκων την Δ. Θράκης, ή τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τη μελέτη της Ιστορίας, οι οποίες πέραν του ότι λειτουργούν ως ένα ενιαίο όργανο της τουρκικής πολιτικής και προβαίνουν σε πλήθος ανθελληνικών ενεργειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελούν τη μόνιμη δεξαμενή αντλήσεως πρακτόρων και συνεργατών της ΜΙΤ στην Ελλάδα. 

Ο ένας από αυτούς, με την ονομασία «Σύλλογος για την Προβολή και Προστασία της Πνευματικότητας και του Μυστικισμού» (να και κάτι που μας έλειπε!) ιδρύ­θηκε στο τέλος Αυγούστου στην Κομοτη­νή και στις 4 Σεπτεμβρίου κατέθεσε αίτηση για αναγνώριση στο Πρωτοδικείο της περι­οχής. Ως προσωρινά μέλη της διοικούσας επιτροπής εμφανίζονται 7, τελείως άγνωστα στις αρχές, άτομα της μειονότητας, γεγονός που σε συνδυασμό με τον περίεργο σκοπό του (προστασία πνευματικότητας και μυ­στικισμού!) και τη διείσδυση του Γκιουλέν στην περιοχή ήταν φυσικό να τραβήξει το ενδιαφέρον μας. 

Γιατί εάν ο νέος σύλλογος έχει ως σκο­πό τον σουφισμό, ο κίνδυνος να σημειω­θούν και εδώ οι γνωστές αντιδράσεις των σαλαφιστών εναντίον του κινήματος των Σούφι, δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Ο συντάκτης του παρόντος, που έχει ήδη μία ιδέα περί του τίνος πρόκειται, θα επανέλθει ευθύς ως ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα. 

Ο άλλος είναι ο «Σύλλογος Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων Ελλάδας», ένας νέος σύλλογος η ίδρυση του οποίου έγινε εντός του τρέχοντος έτους από τον γνωστό (και από το δεύτερο βιβλίο του συντάκτη της στήλης) Φερούζ Οζκάν, ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θρά­κης. 

Συμπέρασμα: Οι Τούρκοι αναπτύσσουν μία τεράστιας εκτάσεως δραστηριότητα στη Θράκη χωρίς η ελληνική πλευρά -και κυρίως το ΥΠ.ΕΞ που έχει τη γενική εποπτεία και τον συντονισμό της πολιτικής όλων των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών- να δείχνει ότι έχει αντίληψη της καταστάσεως. Πληροφόρηση, όμως, υπάρχει. 

Από τον Μάνο Ηλιάδη
(Εφ.ΚΥΡ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-30/9/2012)

1 σχόλια:

  1. ΕΝΑ ΝΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΤΖΕΔΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ.!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger