Αρχική » » Ο ΤΡΟΧΟΣ

Ο ΤΡΟΧΟΣ


Παλιό το κόλπο, αλλά συνήθως πιάνει. Η διαρροή για ανασχηματισμό στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη χαλιναγώγηση των διαφωνούντων με τα μέτρα Και σε ό,τι αφορά στις δημόσιες δηλώσεις τους, οι οποίες χαλάνε το κλίμα και σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν στην κρίσιμη ψηφοφορία. Όταν ελπίζεις να υπουργο­ποιηθείς προσέχεις τι λες και έχεις και μια καλή δικαιολογία στον εαυτό σου για να ψηφίσεις τα μέτρα. Αν δεν γίνεις υπουργός μπορείς να ξαναρχίσεις την επανάσταση. Θα έχεις ψηφίσει όμως για μια ακόμα φορά τα «τελευταία μέτρα», μέχρι την επόμενη σωτηρία της χώρας και τον επόμενο ανα­σχηματισμό, οπότε θα ξαναψηφίσεις τα επόμενα «τελευταία μέτρα»... 

Δεν μπορεί. Κάποτε θα γίνεις υπουργός και τότε θα συμβάλεις στην αντιμετώπιση της ύφεσης θα πολεμήσεις τη διαπλοκή, θα λες την άποψή σου στον πρωθυπουργό με παρρησία, θα προτείνεις μέτρα για την ανάπτυξη, θα πατάξεις τη γραφειοκρατία, θα συλλάβεις τη φοροδιαφυγή, θα διώξεις τους λαθρομετανάστες θα λύσεις το κυκλοφοριακό, θα δημιουργήσεις θέσεις εργασίας και, αν υπάρχει νέφος, θα φυσήξεις για να διαλυθεί. Έχεις όλη την παλέτα στο μυαλό σου. Σε όποιο υπουργείο και να σε τοποθετήσει, έχεις ήδη σκεφτεί τι θα κάνεις. 

Γενιές και γενιές πολιτικών έζησαν και πέθαναν -πολιτικά και βιολογικά- υπηρε­τώντας αυτό τον κύκλο. Αυτός είναι ο τρο­χός της πολιτικής: Μπορεί να σε ανεβάσει, μπορεί να σε κατεβάσει, ίσως σε προσπε­ράσει - δεν αποκλείεται να περάσει κι από πάνω σου. Δεν είναι ασυνήθιστο να σου συμβούν κι όλα αυτά, το ένα μετά το άλλο: Να σε ανεβάσει, να σε κατεβάσει, να σε πατήσει και μόλις σηκωθείς -αν σηκωθείς- να σε ξαναπατήσει ή να σε προσπεράσει. 

Στη φάση που είμαστε, εδώ και τρία χρονιά, ο τροχός έχει...τρελαθεί. Τα κάνει όλα μαζί σε πολλούς ταυτόχρονα. Ανεβάζει, κατεβάζει, περνά­ει πάνω από πτώματα έχει διαλύσει όλη τη μεταπολιτευτική βιτρίνα και συνεχίζει. Έχει ξοδέψει πολιτικό προσωπικό πιο γρή­γορα απ' ό,τι θερίζει πενηντάρι πολυβόλο ακάλυπτους όρθιους στρατιώτες σε πα­ράταξη. 

Κοντεύει να κάψει τον ΣΥΡΙΖΑ πριν καν γίνει κυβέρνηση -μόνο με την ιδέα ότι θα γίνει- και λίγο ακόμα και θα κάνει τη Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση, εκεί που πάει ο Δένδιας να της περάσει τα «βραχιόλια». Αν, δε, προλάβει να της βάλει «βρα­χιόλια», μπορεί να την κάνει και κυβέρνηση και η Χρυσή Αυγή να περάσει καβάλα στον τροχό έξω από την Κουμουνδούρου στην πορεία προς το Μάξιμου. Τώρα που γυρνάει ο τροχός όλα παίζουν. 

Κι όταν λέμε όλα εννοούμε όλα. Συγκεντρώσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αστυνομικών και δικαστών την ίδια περίοδο δεν θυμάμαι στην πρόσφατη Ιστορία. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αξιωματικών των τριών οπλών δεν ξέρω να έχουν γίνει στο παρελθόν γενικώς. Ούτε να βλέπεις αρεοπαγίτες στο δρόμο είναι συνηθισμένο.  

Όταν ο πυρήνας του κράτους βρίσκεται έξω και διαμαρτύρεται, προφανώς κάτι σοβαρό συμβαίνει με το κράτος. Αν ο κρα­τικός πυρήνας βρίσκεται σε φάση τήξης η έκρηξη είναι θέμα χρόνου. Η θερμοκρασία που έχει ανεβάσει το Μνημόνιο απειλεί να μετατρέψει τη χώρα σε τόπο πολιτικού πυρηνικού ολοκαυτώματος. Σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη, όταν συμβαίνει «ατύχημα» -και συμβαίνει συχνά , συνήθως είναι σο­βαρό. Κάθε φορά χρειάζεται χρονιά για να ισιώσει η κατάσταση και τις περισσότερες φορές δεν ισιώνει τελείως. Όλο και κάτι κομμάτια λείπουν ανθρώπινα, γης, ζωής. Αυτή τη φορά το «ατύχημα» που συνέβη είναι από τα πολύ βαριά. Κινδυνεύει να φύγει το μαγαζί ολόκληρο μαζί με την ταμπέλα. Ο μεγάλος τροχός όχι της εσωτερικής πολιτικής σκηνής αλλά της διεθνούς γεω­πολιτικής έχει «ξεφύγει» και περνά πάνω από τη χώρα. Αν δεν αναδείξουμε δυνάμεις που θα τον εκτροχιάσουν, αντί να σκύβουν για να περάσει, θα κάνουμε πολύ καιρό -σε ιστορικό χρόνο- να ξανασηκωθούμε.. 

Στρυμών
(π.ΕΠΙΚΑΙΡΑ-20/9/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger