Αρχική » » Μάχη για τα ισοδύναμα του Πενταγώνου

Μάχη για τα ισοδύναμα του Πενταγώνου


 Ενώ έχουν κοπεί 2,1 δισ. ευρώ, οι τροϊκανοί ζητούν νέο μαχαίρι στους μισθούς των ένστολων 

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Πεντάγωνο τις τελευταίες μέρες για να αντιμετωπιστεί η επίθεση της τρόικας κατά των μισθολογίων των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι συσκέψεις είναι συνεχείς και κρατάνε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το ζητούμενο μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να ...αποφευχθούν οι περικοπές. Κι αυτό γιατί αυτά έχουν ήδη βρεθεί. Το ερώτημα είναι αν θα γίνουν αποδεκτά από την τρόικα, η οποία δεν συμ­φωνεί με το να κόβονται κονδύλια που αποτελούν δόσεις πλη­ρωμών για εξοπλισμούς, γιατί απλούστατα ένα μεγάλο μέρος τους πηγαίνει σε γερμανικά χέρια. 

Οι διαδοχικές συσκέψεις στο ΥΕΘΑ γίνονται υπό τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο (φωτογραφία), με τη συμμετοχή των δύο υφυπουργών, των κυρίων Παναγιώτη Καράμπελα και Δημήτρη Ελευσινιώτη, και των τεσσάρων αρχηγών των επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ), καθώς επίσης και του ειδικού γραμματέα κ. Αντώνη Οικονόμου. Και βεβαίως η μεγάλη δοκιμασία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας είναι πώς θα κοπούν δαπάνες χωρίς να μειωθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και να πληγεί η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα. 

Πέρα από το μαχαίρι που έχει πέσει στα εξοπλιστικά προγράμματα, δραστικές περικοπές έχουν γίνει και στις λειτουργικές δαπάνες του ΥΕΘΑ, με συμπτύξεις μονάδων, κατάργηση στρα­τοπέδων και πολλές άλλες αλλαγές που υπαγορεύονται από τον επανασχεδιασμό της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί από τη νέα πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. 

Σύμφωνα με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς, έχουν περικοπεί μέχρι σήμερα πάνω από 2,1 δισ. ευρώ! Φαίνεται, όμως, πως για την τρόικα αυτά δεν είναι αρκετά. Γι' αυτό και ο Τόμσεν και η παρέα του έχουν στοχοποιήσει τους μισθούς αυτών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και ζητούν εδώ και τώρα να πέσει και νέο μαχαίρι, ξεχνώντας ότι ήδη οι περικοπές στις απολαβές έχουν ξεπεράσει το 37%. 

Το όλο θέμα, σε συνδυασμό και με τις αντίστοιχες περικοπές στα Σώματα Ασφαλείας, προκαλεί τριγμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όπου ήδη άρχισαν να εκδηλώνονται οι πρώτες αντιδράσεις, με αρκετούς βουλευτές να υπογραμμίζουν ότι είναι αδιανόητο να κοπούν κι άλλο οι μισθοί όταν οι αποδοχές του 90% του στρατιωτικού προσωπικού δεν είναι πάνω από 1.500 ευρώ. 

Ταυτόσημη είναι και η θέση του αρμόδιου υπουργού ενώ επί της ουσίας και ο πρωθυπουργός κατανοεί πλήρως ότι η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει πατήσει πλέον τις «κόκκινες γραμμές». 

(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-26/8/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger