Αρχική » » «Ταμείο ανεργίας» το Δημόσιο για βουλευτές και υπουργούς

«Ταμείο ανεργίας» το Δημόσιο για βουλευτές και υπουργούς


Ο Π. Μπεγλίτης όχι μόνο θέλει να επιστρέψει στο ΥΠ.ΕΞ ως υπάλληλος, αλλά απαιτεί και προαγωγή. 
 
Έχουν άδικο οι Πολίτες που εξοργίζονται, όταν ανακαλύπτουν ότι οι βουλευτές έχουν εξασφαλίσει για τον εαυτό τους προνόμια τα οποία κανείς άλλος Έλληνας δεν έχει; Όταν μιλάμε για « ισοπολιτεία» μάλλον δεν συμπεριλαμβάνουμε στους «συνηθισμένους» Πολίτες τους βουλευτές, ακόμη και εκείνους που εξελέγησαν για μία θητεία. Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα ...
ενδιαφέρον τη στιγμή που έχει ψηφιστεί νόμος από το σύνολο -ίσως πλην ΚΚΕ, αν θυμάμαι καλά- των κομμάτων ότι ο βουλευτής που δεν επανεκλέγεται στο αξίωμα επιστρέφει αυτοδικαίως στην προηγού­μενη θέση του, αν υπηρετούσε στο Δημόσιο. Έτσι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων -ακόμη κι αν υπηρέτησαν ως υπουργοί- επιστρέφουν, απρόσκοπτα, στο διδακτικό τους έργο. Υπάλληλοι του δημόσιου ή και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ανεξάρτητα από το χρόνο που απουσίασαν από την υπηρεσία τους, επανατοποθετούνται ως υπάλληλοι στα υπουργεία, ακόμη κι όταν, προηγουμένως, προΐσταντο σε αυτά ως... υπουργοί. 
 
ΜΠΟΡΕΊ να φαίνεται τέλειος παρα­λογισμός αλλά αυτή είναι η ισχύουσα νομοθεσία. Για τους δημόσιους υπαλλήλους η απομάκρυνση από την υπη­ρεσία προς άσκηση αλλότριου επιτηδεύματος συνεπάγεται οριστική παύση της υπαλληλικής ιδιότητας. Αυτό δεν ισχύει για τους τέως βουλευτές. Μπορεί να εγείρονται ηθικά ζητήματα από τις προβλέψεις των επαγγελματικών «διευθετήσεων», των πρώην βουλευτών αλλά «το νόμιμο είναι και σωστό», κατά τη γνωστή ρήση τέως πολιτικού. Αυτό που προκαλεί την αναστάτωση είναι ότι όχι μόνον έχουν νομοθετήσει να επιστρέφουν οι τέως στη θέση τους, σαν να μην έλειψαν μια ημέρα αλλά να διεκδικούν προαγωγές και θέσεις που απαιτούν χρονική ωρίμανση. Μετρούν το βουλευτιλίκι ως ωρίμανση και λαμβάνουν διπλή συνταξιοδότηση -βουλευτική και επαγγελματική- με τη συμπλήρωση των εξήντα πέντε χρό­νων. 
 
ΕΊΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ σαφές ότι ένας τέως βουλευτής, προηγουμένως ιδιωτικός υπάλληλος, δεν μπορεί να απαιτήσει την επιστροφή του στην ιδιωτική επιχείρηση όπου εργαζόταν διεκδικώντας οποιαδήποτε προνόμια. Είναι μία ακόμη παράμετρος κατάργησης της ισο­πολιτείας. Το θέμα της επιστροφής των τέως βουλευτών στο Δημόσιο έρχεται στην επικαιρότητα από την ένταση που προκαλεί στη διπλωματική ιεραρχία του υπουργείου Εξωτερι­κών η επιστροφή του κ. Μπεγλίτη, που επειδή δεν επανεξελέγη στην Κόρινθο, με το ΠΑΣΟΚ, στις πρόσφατες εκλογές, απαιτεί τώρα την ένταξή του στο υπουργείο Εξωτερικών από όπου είχε αποχωρήσει το 2004, ως εκπρόσωπος Τύπου, για να πολιτευθεί. Φίλοι από το υπουργείο μου λένε ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό. Αλλά θεωρούν αδιανόητο ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας να μεταβληθεί σε υπηρεσιακό παράγοντα μετά από οκτώ χρόνια απουσίας. Και ακόμη, πώς είναι δυνατόν να απαιτεί την εξέλιξή του σε πρέσβη όταν δεν διαθέτει τον ανάλογο χρόνο προϋπηρεσίας.«Γιατί όχι και ο κ. Αβραμόπουλος;», προσθέτουν. 
 
ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ 
(ΕΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-28/8/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger