Αρχική » » «Φρένο» στις μισθολογικές μειώσεις για το Στράτευμα

«Φρένο» στις μισθολογικές μειώσεις για το Στράτευμα


• «Η επέλαση των Τροϊκανών άφησε στην ελληνική στρατιωτική οικογένεια συσσίτια, πείνα και εξαθλίωση», αναφέρουν τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
• Το υπουργείο Άμυνας αναζήτα αλλού το αντίστοιχο κονδύλι. 
• Η μείωση κατά 12% στις αποδοχές των Ε.Δ μπορεί και να αποφευχθεί εάν γίνει μεταφορά κονδυλίων από το εξοπλιστικό πρόγραμμα. 
• Κάλεσμα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο να μην υποκύψει στις πιέσεις της Τρόικας και να μη συναινέσει στην περαιτέρω μείωση στα εισοδήματα των Ελλήνων στρατιωτικών, κατά περίπου 12%, απευθύνουν τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), μόνο κατά την τε­τραετία 2009-2012, το εισόδη­μα των στρατιωτικών μειώθηκε περίπου στο μισό, κατόπιν των σχετικών πιέσεων της Τρόι­κας, αλλά και της μηδαμινής αντίστασης των...
προηγούμε­νων κυβερνήσεων στις επιτα­γές της. «Η επέλαση των Τροϊκανών άφησε στην ελληνική στρατιωτική οικογένεια μόνο θλίψη, πόνο και απογοήτευση. Στενοχώρια. Πτώση του ηθικού. Ισοπέδωση. Συσσίτια, πεί­να και εξαθλίωση και αναζήτη­ση πόρων επιβίωσης», αναφέ­ρει χαρακτηριστικά ο Σύνδε­σμος, περιγράφοντας ανάγλυ­φα τη σκληρή καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν τα στελέ­χη του στρατεύματος και οι οικογένειές τους. 
Την ίδια στιγ­μή, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνονται συνεχείς συ­σκέψεις προκειμένου να βρε­θεί κάποια λύση, ώστε να εξοι­κονομηθεί από αλλού το αντίστοιχο κονδύλι. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου έχουν φθά­σει μια σειρά από προτάσεις «ισοδύναμων μέτρων»

Περικοπές 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που απαιτούνται ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που θα εξοικονομούνταν από τη μείωση κατά 12% στις αποδοχές του προσωπικού των Ε.Δ. θα προκύψει από τη μεταφορά κονδυλίων από το εξοπλιστικό πρόγραμμα σε συγκεκριμένο κωδικό που θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι πέρα από τις δραματικές περικοπές που έχουν γίνει στο μισθολόγιο των στελεχών του στρατεύματος, ανάλογα μεγάλο, ίσως και μεγαλύτερο, πετσόκομμα έχει υποστεί και ο αμυντικός προϋπολογισμός της χώρας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης βαίνει συνεχώς μειούμενος. 
Όπως, μάλιστα, ενημέρω­σε προχθές τη Βουλή ο κ. Παναγιωτόπουλος, η δαπάνη για τους εξοπλισμούς έχει μειωθεί κατά 68,18% από το 2009, οι λειτουργικές δαπάνες έχουν μειωθεί κατά 43,45%, επίσης από την ίδια χρονική περίοδο, ενώ η δαπάνη για τις αμοιβές όσων υπηρετούν στις Ένοπλες δυνάμεις έχει μειωθεί περίπου κατά 37%. 
Όπως παραδέχτηκε ο κ. ΥΕΘΑ, «οι συνεχείς περικοπές έχουν οδηγήσει πάρα πολ­λές οικογένειες αυτών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνά­μεις σε πολύ δύσκολη καθημερινότητα. Σε πολύ δύσκολη οι­κονομική κατάσταση». 
Από την πλευρά του πάντως, ο ΣΥ­ΣΜΕΔ, όπως προκύπτει και από τη χθεσινή ανακοίνωσή του, δεν παραλείπει να εκφράσει τον προβληματισμό του για το τι εν τέλει σκοπεύει να πράξει ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας και κατά πόσο τα εν ενερ­γεία στελέχη των Ε.Δ. θα πρέ­πει να πιστέψουν τις διαβεβαι­ώσεις του, δεδομένου πως, παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί συνάντηση μαζί του, ο ίδιος μέ­χρι στιγμής δεν έχει δώσει καμία απάντηση στο σχετικό αίτη­μα. «Αναμένουμε από εσάς ένα ιστορικό έναυσμα και σας γνωρίζουμε ότι και καλοπροαίρετοι είμαστε αλλά και διαθέσιμοι να σας ακούσουμε. Είναι κρίμα να απογοητευτούμε για ακόμη μία φορά! Κάντε μας να σας πιστέ­ψουμε και κερδίστε μας! Είμα­στε εδώ και σας περιμένουμε», καταλήγει ο ΣΥΣΜΕΔ. 

Του Γιώργου Διονυσόπουλου
(ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-10/7/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger