Αρχική » » ΘΡΑΚΗ: Τουρκική «σταυροφορία» με τις ευλογίες μας!

ΘΡΑΚΗ: Τουρκική «σταυροφορία» με τις ευλογίες μας!


Εδώ πλήρης «ακτινογραφία» των οργάνων της τουρκικής προπαγάνδας στη Θράκη: φορείς, θρησκευτικοί «ηγέτες», τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες...

Τα τελευταία χρόνια ένας τουρκικός «ιστός της αράχνης» έχει απλωθεί σε όλη τη Θράκη με την αδιαφορία αν όχι ακόμα και την εύνοια της ελληνικής διοίκησης, προωθώντας ανεξέλεγκτα μια ανθελληνική και παράλληλα μια εθνικιστική τουρκική προπαγάνδα. Ο ιστός αυτός αποτελείται από διάφορα τουρκόφρονα ιδρύματα, ενώσεις, σωματεία, θρησκευτικά κέντρα, όπως οι δυο ψευτομουφτείες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, και το κυριότερο, με ένα ισχυρό δίκτυο τουρκόφρονων ΜΜΕ. Όλα αυτά είναι...

εντεταλμένα στη γραμμή του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, με κύριο στόχο τη, σε πρώτη φάση, συνδιοίκηση της περιοχής με την Τουρκία και στη συνέχεια την πλήρη αυτονόμησή της κατά το παράδειγμα του Κοσσόβου, στο πλαίσιο του νεοοθωμανικού τόξου που προβάλλεται ως η βασική σύγχρονη επιλογή του τουρκικού επεκτατισμού στην περιοχή. Όλοι οι εκάστοτε εκλεγμένοι μουσουλμάνοι βουλευτές κινούνται σε αυτή τη γραμμή, ενώ δεν κρύβεται ότι συχνά πηγαίνουν στην Άγκυρα για ανανέωση των απευθείας επαφών τους με την τουρκική πολιτική ηγεσία, έτσι ώστε να ευθυγραμμίζονται καλύτερα με τον τουρκικό επεκτατισμό.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας, δηλαδή ο Τούρ­κος πρόξενος της Κομοτηνής. Mustafa Sarnis, διετέλεσε πρέσβης της Τουρκίας στο Κοσσυφοπέδιο παί­ζοντας καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυ­ξη ενός φιλοτουρκικού ισλαμικού τόξου στα Βαλκάνια. 0 Sarnis, με τη βοήθεια των δυο ψευτομουφτήδων, του Αχμέτ Μετέ της Ξάνθης και του Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής, καθοδηγεί όλο αυτό το φιλοτουρκικό δίκτυο γιο την καλύτερη επίτευξη των τουρκικών στό­χων. Οι κυριότερες τουρκόφρονες ορ­γανώσεις που επιδιώκουν την απόσχι­ση της Θράκης και δραστηριοποιούνται προκλητικότατα, ουσιαστικά ανενόχλη­τες από την ελληνική πολιτεία, είναι: η «Τουρκική Ένωση Κομοτηνής», το ε­θνικιστικό κόμμα «DEB»,(παράρτημα του ΜΗΡ του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος), η «Επιτροπή Αλληλεγγύης της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτι­κής Θράκης», το « Ίδρυμα Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», ο «Σύλλο­γος Επιστημόνων της Δυτικής Θράκης», η «Τουρκική Ένωση Καθηγητών της Κομοτηνής», η «Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης της Ευρώπης», η πε­ρίφημη «Συμβουλευτική Επιτροπή», μια άτυπη τοπική κυβέρνηση και η «Επιτροπή Διεθνοποίησης» του ζητή­ματος της αναγνώρισης της «τουρκικής μειονότητας», η οποία έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα μέχρι και στον ΟΗΕ για να καταγγείλει ότι το ελληνι­κό κράτος «καταπατά» τα στοιχειώδη δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας της Θράκης.

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Μεγάλη δραστηριότητα έχουν επί­σης αναπτύξει και αρκετά ιδρύματα που έχουν ιδρυθεί τα τελευταία χρόνια υπό την καθοδήγηση των οργανώσεων της μειονότητας του εξωτερικού, με καθαρά ανθελληνική πρόθεση και προπαγάνδα. Τα κυριότερα από αυτά τα ιδρύματα είναι το «Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Μειονότητας Δυτικής Θράκης», το «Ίδρυμα Τζαμιών και Υπευθύνων Θρη­σκείας της Μειονότητας Δυτικής Θρά­κης», το «Ίδρυμα Πολιτισμού», η «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», η «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Ξάνθης», το «Ίδρυμα Ειδικής Παιδαγωγικής Α­καδημίας Θεσσαλονίκης» που εκπαι­δεύει τουρκόφωνους εκπαιδευτικούς για τη μειονότητα, το «Ίδρυμα Δασκάλων Αποφοίτων Μεντρεσέδων», δηλα­δή Θεολόγων. Τα περισσότερα από αυ­τά τα ιδρύματα, ιδιαιτέρα οι τουρκικές ενώσεις νεολαίας Ξάνθης και Κομοτη­νής, έχουν στρατευτεί τα τελευταία χρο­νιά σε μια γραμμή ανθελληνικής προ­παγάνδας και απροκάλυπτα υποστηρί­ζουν την πολιτική της σταδιακής μετά­βασης της Δυτικής Θράκης σε καθεστώς συνδιοίκησης με την Τουρκία.

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ
Παρ' όλες όμως ης κα­τηγορίες που κατά και­ρούς εκτοξεύουν παράγο­ντες της μειονότητας κατά του ελληνικού κράτους για «καταπίεση», όπως δείχνουν τα στοιχεία τα οποία και οι ίδιοι οι Τούρ­κοι έχουν δημοσιοποιήσει, η κατάσταση της μειονό­τητας βελτιώνεται κάθε χρόνο όλο και πιο πολύ, με εντυπωσιακό τρόπο, δημιουργώντας μεγάλη πίκρα στην προσπάθεια να συγκριθεί η κατάσταση της με την αντίστοιχη της ελληνικής ομογένειας της Κων­σταντινούπολης Όπως αναφέρουν λοιπόν τα ίδια τα τουρκικά στοιχεία, ήδη από το σχολικό έτος 2001-2002, η τουρκική γλώσσα είχε εισαχθεί σαν ισότιμη της ελληνικής σε 223 σχολεία της μειονότητας, ενώ τα τουρκικά θε­ωρούνται ως κύρια γλώσσα σε δυο μειονοτικά γυμνάσια της Ξάνθης, σε ένα γυμνάσιο της Κομοτηνής και σε ένα κολέγιο της Κομοτηνής.

Παράλληλα, έχει προαχθεί και η θρησκευτική παιδεία, που τα τελευταία χρόνια οε αντιστοιχία με τις εξελίξεις στην Τουρκία, βρίσκει στην περιοχή, της μειονότητας μεγάλη άνθηση. Έτσι, μια σειρά μεντρεσέδων (θρη­σκευτικά σχολεία του Ισλάμ), έχουν ξεφυτρώσει σε πολλές περιοχές της Δυτικής Θράκης με ιδιαίτερη αναφο­ρά στον μεγάλο μεντρεσέ του Εχίνου της Ξάνθης, ο οποίος ενισχύεται και από κονδύλια που έχουν έρθει απευ­θείας από την Τουρκία.

Εκτός όμως από την εκπαίδευση, η μειονότητα τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά ευρύ δίκτυο ΜΜΕ από τα οποία τα περισσότερα είναι συντεταγμένα με τη γραμμή της Άγκυρας και προωθούν την τουρκική πολιτική στην περιοχή. Έτσι, σύμφω­να πάντα με τουρκικά στοιχεία, στην περιοχή της Θράκης εκδίδονται εννέα εβδομαδιαίες εφημερίδες που κυκλοφορούν σε όλη την έκταση της Θράκης. Οι εφημερίδες αυτές είναι οι Γκιουντέμ (Ημερησία), εθνικιστικών πεποιθήσεων της γνώστης μειονοτικής δημοσιογρά­φου, Χούλια Εμίν, που συνδέεται με προσωπική φιλία με τον πρώην υ­πουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ε. Στυλιανίδη. Η Εμίν είχε στην τουρκική κρατική τηλεόραση τακτική εβδο­μαδιαία εκπομπή για τη Θράκη, η οποία παρουσιάζονταν σαν μια επαρχία της μεγάλης Τουρκίας και στην οποία είχε προβάλει και τον κ. Στυλιανίδη. Η εκπομπή αυτή έχει το χαρακτηριστικό τίτλο. «Βιζ buradayiz». δηλαδή «Εμείς είμαστε εδώ», και έχει σαν μοναδικό στόχο και σκοπό να παρουσιάσει τη Θράκη ως καθαρά τουρκική περιοχή και ότι εκεί υπάρχει μόνο μια τουρκική κοινότητα που ακόμα δεν έχει αυ­τονομηθεί από το καταπιεστικό ελ­ληνικό κράτος. Άλλες εφημερίδες είναι η Μπιρλίκ, (Ενότητα), εθνικι­στική και φιλοπασοκική, Γιενή Τζουμχουριετ, (Νέα Πολιτεία), Τράκιανιν Σεσί, (Η Φωνή της Θράκης), Ντιαλόγχ (Διάλογος), Ολάι (Γεγο­νός), Μιλλέτ (Εθνος), Μπουλτέν (Δελτίο). Παράλληλα, εκδίδονται τέσσερα τουρκόφωνα περιοδικά τα οποία είναι τα εξής: Ογρετμέν Σεσί (Η Φωνής του Δασκάλου), Ροντόπ Ρουζγκορί (Ανεμος Ροδόπης), Ακιντέ (Δόγμα) και Αζινλίκτσα (Μειονοτικά). Αλλά και στο ραδιόφωνο έχει ανα­πτυχθεί τελευταία μεγάλη παρουσία της μειονότητας.

Έτσι, σήμερα στη Θράκη λειτουρ­γούν τέσσερις ραδιοφωνικοί σταθμοί υπό τον έλεγχο της μειονότητας. Οι μειονοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι οι: Cit
i FM, Joy FM, Isik FM (Φως στα FM), και Yildiz FM (To ά­στρο των FM).

ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο κεντρικός μοχλός με έδρα την Κωνσταντινούπολη
Αξίζει να σταθούμε στον κεντρικό μοχλό της τουρκικής προπαγάνδας στη Δυτική Θράκη που είναι το λεγόμενο «Ίδρυμα Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή του Κιουτσούκ Τσέχμετζε. Το Ίδρυμα αυτό έχει δραστηριοποιηθεί με εντατικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια, για την προώθηση της επίσημης αναγνώρισης της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, κατά παράβαση της συνθήκης της Λοζάνης, η οποία αναγνωρίζει θρησκευτική μειονότητα. Άλλωστε μέχρι τη δεκαετία του '50, η μειονότητα ήταν πράγματι μόνο θρησκευτική και μάλιστα είχε βασικές διαφορές με το κεμαλικό καθεστώς, το οποίο κατηγορούσε σαν άθεο, ενώ η ίδια η Τουρκία αδιαφορούσε τελείως για την κατάστασή της απασχολούμενη με τα έντονα εσωτερικά της προβλήματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει το ίδιο το ίδρυμα, σκοπός του είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης και η εξασφάλιση βοήθειας στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα. Για τον σκοπό αυτό έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια στην έκδοση περιοδικών, εφημερίδων και κατάλληλων ιστορικών βιβλίων για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, για την τουρκική ιστορία της Δυτικής Θράκης και την κατάσταση της τουρκικής μειονότητας και για να καταγγείλει το ελληνικό κράτος που δεν αναγνωρίζει την τουρκική ταυτότητα σαν αποκλειστική ταυτότητα της μειονότητας αποκλείοντας τους μη τουρκόφρονες, όπως τους Αθίγγανους και κυρίως τους Πομάκους. Τα μέλη του ιδρύματος έχουν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε διάφορους τομείς μέσα στην ίδια τη Δυτική Θράκη, όπως οικονομία, τέχνη, μουσική, σπορ, φολκλορικές εκδηλώσεις, για να τονίσουν την αλληλεγγύη των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης και την προβολή των αιτημάτων τους κυρίως και σε διεθνές επίπεδο.

Η κεντρική έδρα του Ιδρύματος είναι η Κωνσταντινούπολη και η διοίκηση του χωρίζεται σε τρεις τομείς: 
α) Γενική Γραμματεία, 
β) Διεύθυνση Νεότητας και 
γ) Διεύθυνση Γυναικών της Δυτικής Θράκης. 
Για πρώτη φορά δραστηριοποιήθηκε έντονα στις δημοτικές εκλογές που έγιναν τον Νοέμβριο του 1998 και του 2002 ενώ οι κατά καιρούς εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες στους δήμους: Χαλίτ Μεχμέτ, δήμος Αριανά, (Κοζλούκεπίρ) νομού Ροδόπης, Ερντογόν Σαίτ, δήμος Σώστη (Σουσιούρκιοι), νομού Ροδόπης, Χασάν Χακί Κασίφ, δήμος Σίρκελι νομού Ροδόπης, και Μουτζαχίτ Ντουκανχζί, δήμος Μικίς, (ο περίφημος δήμαρχος της Μικής ή Μουσταφάσβά, όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι Μουτζαχίτ Ντουκαντζί, θεωρείται, αν και Πομάκος, από τους «σταυροφόρους» της τουρκικής πολιτικής στην περιοχή, ενώ να σημειωθεί ότι στον ίδιο δήμο υπάγεται και το χωριό Γλαύκη, από όπου είναι η περίφημη Γκιούλμπεγιάζ Καραχασάν, (τέως υποψήφια υπερνομάρχης του ΠΑΣΟΚ, νομού Ξάνθης), διετέλεσαν όλοι μέλη του ιδρύματος.
Η τουρκική τράπεζα, «Ζιραάτ μπανκασί» στην Κομοτηνή, που θεωρήθηκε από τη μειονότητα ως η αρχή της οικονομικής υποδούλωσης της Θράκης στην ανερχόμενη τουρκική οικονομία. 

Προεκλογική αφίσα που είχε κυκλοφορήσει στις προηγούμενες εκλογές και καλούσε προκλητικά τους μειονοτικούς να ψηφίσουν μόνο «Τούρκους» υποψηφίους. 

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί στη Θράκη οργασμός εκδόσεων στα τουρκικά με έντονα ανθελληνικό περιεχόμενο. Χαρακτηριστική τουρκική εθνικιστική αφίσα που κυκλοφόρησε στη Θράκη με τον χαρακτηριστικό τίτλο. «Μη φοβάσαι να λες ότι είμαι Τούρκος», και φόντο τους δυο ψευτομουφτήδες Αχμέτ Μετέ και Ιμπραήμ Σερίφ και τον Τούρκο υπουργό, Αλί Μπαμπατζάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
(ΕΦ. ΧΩΝΙ-03/6/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger