Αρχική » » Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής!

Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιόςe-mail: prevejohn@yahoo.gr

Βλέποντας το πάνελ του MEGA το βράδυ των εκλογών διέκρινες μια ειρωνεία από τους γνωστούς δημοσιογράφους (και χρόνιους αβανταδόρους του δικομματισμού) έναντι των εκπροσώπων των άλλων μικρότερων κομμάτων του κοινοβουλίου για την απώλεια των δυνάμεων τους!
Φυσικά αυτοί οι ξερόλες... και παντογνώστες των ΜΜΕ ξέχασαν να μας πουν το πόσο λάσπη και τρομοκρατία εξαπέλυσαν εδώ και καιρό κάνοντας π.χ την κυρά-Μαρία και τον κυρ-Γιώργη που τους βλέπανε στα πρωινά, τα μεσημεριανά και τα βραδινά τηλεπαράθυρα, να τρέμουν για την καταστροφή που δήθεν θα έφερνε η απώλεια της εξουσίας από το δικομματισμό.
Ναι φίλες/οι εδώ και καιρό τα ΜΜΕ χαλιναγωγούν και κατευθύνουν κατά το δοκούν την κοινή γνώμη αποκρύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν και την κρίση της.
Έτσι φτάσαμε στο σημείο η 4η κατά σειρά εξουσία (δηλ. ο τύπος) να επιβάλλει εδώ και χρόνια κόμματα και πρόσωπα τα οποία λειτουργούν ως υποχείρια των καναλαρχοεργολάβων και όχι μόνο!
Όμως ας μη ρίχνουμε την ευθύνη μόνο σε αυτούς που μην έχοντας άλλη επιλογή πληροφόρησης (λόγω ηλικίας και χρόνιας νοοτροπίας) παραπλανούνται, αλλά ας επισημάνουμε και το μεγάλο θέμα της αποχής (το οποίο πλησίασε το 40%) και το οποίο δυστυχώς απαρτίζουν νέοι άνθρωποι οι οποίοι επιλεγούν την αποχή ως μέσω διαμαρτυρίας για τα κακώς κείμενα!
Αγαπητοί μου πιστεύω ότι αν θέλουμε να υπάρξει κάποια ελπίδα και κάποια καλύτερη προοπτική για το μέλλον της χώρας μας θα πρέπει μελλοντικά το ποσοστό αυτό να πέσει σε μονοψήφιο νούμερο γιατί είναι πλέον ανάγκη οι νέοι άνθρωποι να συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα γιατί όπως έλεγε ο Αριστοτέλης "Ο πολίτης ουδενί των άλλων ορίζεται μάλλον ή τω μετέχειν κρίσεως και αρχής" (το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger