Αρχική » » ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ «ΠΛΑΣΙΕ»

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ «ΠΛΑΣΙΕ»


Ένας απλός, αλλά πλουσιοπάροχα αμειβόμενος, «πλασιέ» έχει γίνει πλέον ο άλλοτε πασίγνωστος και με τεράστια πολιτική και στρατιωτική δύνα­μη ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ (SACEUR), την εποχή του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, ο Αμερικανός 4άστερος στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ, όπως προκύπτει οπό είδηση που ...αλίευσα στο ΑΠΕ, προχθές. Ο κύ­ριος λοιπόν αυτός, αφού αιματοκύλη­σε την πρώην Γιουγκοσλαβία, πήγε πρόσφατα στις Αρχές του Κοσσυφο­πεδίου και ζήτησε, εκ μέρους της κα­ναδικής εταιρείας στην οποία είναι τώρα... διευθυντής, άδεια έρευνας και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων άνθρακα για παραγωγή συνθετικού πετρελαίου! Πρόκειται για την «Envidity», που πιστεύει ότι θα παράγει ημερησίως 15.9 εκ λίτρα υψηλής ποιότητας συνθετικού υγρού καυσίμου ντίζελ! Αν -λέμε «αν»- οι «ανεξάρτητες»» και «αδέκαστες» Αρχές του Κοσσυφοπεδίου εκδώσουν την άδεια και η εταιρεία του πρώην Νατοϊκού SACEUR εντοπίσει μεγάλες ποσότητες άνθρακος στο δυτικό τμήμα του, τότε - σύμφωνα με το δημοσίευμα - τα επόμενα 6 χρόνια θα προχωρήσει σε επένδυση 5.6 δις ευρώ. Σε 6-7 χρόνια το Κοσσυφοπέδιο θα καλύψει τις ανάγκες του σε πετρέλαιο και καύσιμα για το αεροπλάνα, καθώς εκτιμάται ότι στην περιοχή υπάρχουν 14 δις τόνοι αποθεμάτων λιγνίτη και άνθρακα! 
Ερώτημα αφελούς: Γύρω οπό την Ελ­λάδα υπάρχουν πλήθος αποθεμάτων υδρογονανθράκων σε διάφορες μορφές. Μέχρι και στο Κοσσυφοπέδιο βρέθηκαν και ο πρώην Νατοϊκός διοικητής πάει να τα εκμεταλλευτεί (αλή­θεια ως διοικητής της Συμμαχίας το ήξερε αυτό;). Σε εμάς μόνο θυμάμαι τον γνωστό για την αμετροέπεια του πρώην αντιπρόεδρο της αλήστου μνήμης κυ­βερνήσεων ΓΑΠ να υποστηρίζει δεξιά και αριστερά ότι τίποτα οπό αυτό δεν υπάρχει στην Ελλάδα και ότι διάφοροι «γραφικοί» υποστηρίζουν ότι υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Μέχρι που ήλθε ένα από τους ελάχιστους σο­βαρούς της τότε κυβερνήσεως, ο υφ. Ενέργειας Μανιάτης, και τον διέψευσε εμπράκτως. 
Έως τότε όμως ο ΓΑΠ, με τη συνενοχή και την ψήφο και του ίδι­ου, παρέδωσε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και στη χρεοκοπία, βγάζοντας όλο τον Εθνικό πλούτο στο σφυρί. (ΑΝ)ΑΞΙΟΙ! 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ 
(ΕΦ.METRO-14/6/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger