Αρχική » » Θέμα Θράκης από Άγκυρα!

Θέμα Θράκης από Άγκυρα!


► Προκλητικές δηλώσεις από τον Μπαγίς και γιορτές μειονοτικών με παιδιά που φοράνε στολές παραλλαγής του τουρκικού στρατού. 

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να ρισκάρει στις ελληνοτουρκικές σχέ­σεις, το βαθύ κράτος της Τουρκίας ετοιμάζεται να διεκδικήσει ακόμη και εδάφη από την Ελλάδα στη δυτική Θράκη, αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του...
υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς, ενώ σε γιορτές των μειονοτικών στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή εμφανίζονται μικρά παιδιά με τουρκικές στρατιωτικές στολές... 

Ειδικότερα, ο κ. Μπαγίς δηλώνει «χορτάτος» σε σχέση προφανώς με τους «πεινασμένους» Έλληνες και θέτει για άλλη μια φορά θέμα δυτικής Θράκης και σεβασμού δικαιωμάτων με βάση την εθνική καταγωγή, όπως είπε. Όλα αυτά σε.. εγκαίνια έκθεσης ελληνοτουρκικής φιλίας. 

Αρχικά ο κ Μπαγίς, για να δείξει και την... ευρωπαϊκή κουλτούρα της Τουρκίας, ανέφερε ότι «εμείς, ως κυ­βέρνηση, δίνουμε σημασία στην ελληνοτουρκική φίλια», ενώ πρόσθεσε ότι «δόξα τω θεώ η Τουρκία σήμερα οικονομικά είναι σε πολύ καλύτερο σημείο από πολλές χώρες της Ε.Ε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραβλέπουμε την οικονομική κρίση στην Ελ­λάδα και τις άλλες περιοχές της Ε.Ε», δείχνοντας με αυτόν το δηκτικό τρόπο τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. 

Ταυτόχρονα ο κ. Μπαγίς βρήκε την ευκαιρία να θέσει εκ νέου θέμα δυτικής Θράκης επισημαίνοντας αρ­χικά ότι «σε αυτήν τη χώρα δεν θα συναινέσουμε να εξοβελίζεται κανέ­νας, καθώς όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ίσοι». Και συνέχισε: «Ευ­ελπιστώ το ίδιο να κυριαρχήσει και στη γείτονα, φίλη και εταίρο μας Ελ­λάδα. Επιθυμώ να παροτρύνω την ελ­ληνική κυβέρνηση να κάνει αυτά που της αναλογούν για την κατά το δυνατόν σύντομη επίλυση των θεμάτων των αδερφών μας που ζούνε στη δυτική Θράκη. Πραγματικά δίνουμε με­γάλη σημασία για τη μετεκλογική υι­οθέτηση αυτής της νοοτροπίας στην Ελλάδα». 

Αποκάλυψη σοκ 

Εν τω μεταξύ, συγκλονιστικά είναι η αποκάλυψη του μπλογκ «το γεράκι της Θράκης», με τους διαχειριστές του να παρουσιάζουν φωτογραφίες από εκ­δήλωση των μειονοτικών, στην οποία έλαβαν μέρος μικρά παιδιά που ήταν ντυμένα με τουρκικές στρατιωτικές στολές! 

Συγκεκριμένα, από τα δυο παιδά­κια που φαίνονται στη φωτογραφία (η πηγή αναφέρει ότι είναι μάλιστα και πομακικής καταγωγής), το ένα φορά­ει τη στολή παραλλαγής των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων και το άλλο της διαβόητης στρατοχωροφυλακής! 

ΜΑΚΑΡΙΟΣ Β. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-6/6/2012)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger