Αρχική » » Οι Τούρκοι κάνουν άσκηση απόβασης σε βραχονησίδα!

Οι Τούρκοι κάνουν άσκηση απόβασης σε βραχονησίδα!


Επίδειξη ισχύος από την Άγκυρα, που εκμεταλλεύεται την πολιτική αστάθεια στην αμήχανη Αθήνα! 

Σε όλα τα επιχειρησιακά επί­πεδα κλιμακώνει η Τουρ­κία τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα, προσπα­θώντας έτσι να εκμεταλλευτεί το κενό εξουσίας που έχει η χώρα μας, προ­διαγράφοντας παράλληλα το θερμό καλοκαίρι που στήνουν οι στρατοκράτες της Άγκυρας με την... ανοχή βεβαίως της πολιτικής ηγεσίας τους. Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη της «δημο­κρατίας! για την τουρκική άσκηση ζεύξης του ποταμού Έβρου, σήμερα φέρνουμε στο φως δύο σύνθετες αε­ροναυτικές ασκήσεις των γειτόνων μας, που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά μήκος των μικρασιατικών παραλίων! 

Ειδικότερα, μια τεράστια πολεμι­κή μηχανή έχει τεθεί σε κίνηση στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου, αλλά και μέσα στο Αιγαίο, εντός του ΕΕΧ και των ΕΧΥ από το βορρά μέχρι το νότο, εκτελώντας αποβάσεις, αποστολές αεροπορικής υποστήριξης (CAS) αεροπορικής περιπολίας και απα­γόρευσης (CAP), ανθυποβρυχιακές αποστολές, αποστολές καταστροφής στόχων επιφανείας με την επωνυμία Beyaz Fertina(αεροναυτική) και Efes 2012 (αποβατική). 

Οι ασκήσεις ξεκίνησαν την επο­μένη των ελληνικών εκλογών, στις 7 Μαΐου, και η μεν πρώτη ολοκληρώνεται στις 17, η δε δεύτερη στις 24 Μα­ΐου. Οι δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί είναι τεράστιες, ουσιαστικά πρόκειται για επίδειξη ισχύος ή κα­λύτερα για επιχείρηση τρομοκράτη­σης της Ελλάδας, δυο εβδομάδες με­τά την ανακοίνωση διεξαγωγής ερευ­νών από την Τουρκία εντός της ελλη­νικής υφαλοκρηπίδας. 

Η τουρκική αποβατική άσκηση διεξάγεται κυρίως στην περιοχή του κόλπου Ντογκάνμπετ, αλλά αυτήν τη φορά περιλαμβάνει και απόβαση ει­δικών δυνάμεων σε... βραχονησί­δα! Τμήματα βατραχανθρώπων SAS και SAT και μία διμοιρία καταδρομών συμμετείχαν στην άσκηση. 

Επίσης συμμετέχουν δυο LST κλάσης Osmangazi και Sarycabey, 15 LCT κλάσης s-117 και 10 LCM κλά­σης s-302 και τα συνοδευτικά τους, τα οποία ξεκινούν καθημερινά από τον ναύσταθμο της Φώκαιας, σε διάφορα σημεία νοτίως της χερσονήσου της Ερυθραίας. 

7.500 άτομα! 

Η διοίκηση και ο συντονισμός των αποβατικών δυνάμεων ανατέθηκε στη Στρατιά Αιγαίου. Στην αποβα­τική άσκηση Efes-2012 συμμετέχει προσωπικό αποτελούμενο από 7.500 άτομα, τα οποία επανδρώνουν τις μο­νάδες και τα ναυτικά-αεροπορικά μέ­σα που ακολουθούν: 

- 56 πολεμικά αεροσκάφη (F-16 και F-4), τέσσερα μεταγωγικά αερο­σκάφη, δύο αεροσκάφη ηλεκτρονι­κού πολέμου, 33 μεταφορικά και επι­θετικά ελικόπτερα, καθώς επίσης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 

- Πολεμικά πλοία (φρεγάτες, κορ­βέτες, υποβρύχια), 52 αποβατικά σκά­φη. 60 ελαστικές λέμβοι και σκάφη της διοίκησης ασφαλείας ακτών. 

- Τέσσερα μηχανοκίνητα τάγμα­τα πεζικού, δύο επιλαρχίες αρμάτων, τέσσερις μοίρες πυροβολικού, δύο τάγματα πεζοναυτών, τέσσερις ομά­δες της διεύθυνσης ειδικών δυνά­μεων του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, τμήματα βατραχανθρώπων SAS και SAT, και δύο τάγματα καταδρομών στρατοχωροφυλακής. 

Από το 2009, οι τουρκικές ένο­πλες δυνάμεις, κατά τον σχεδιασμό της ασκήσεως Εfes εκείνου του έτους, αποφάσισαν την ενοποίηση της αμ­φίβιας επιχείρησης με νυκτερινές επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εχθρική περιοχή όπου έλαβε χώρα η εν λόγω επιχείρηση δόθηκε η κωδική ονομασία «Νησί». Σύμφωνα με το σενάριο, αλεξιπτωτιστές της δι­οίκησης ειδικών δυνάμεων του τουρ­κικού ΓΕΈΘΑ πραγματοποίησαν νυ­κτερινή ρίψη με ελεύθερη πτώση από ύψος 10.000 ποδών, προκειμένου να προσβάλουν στόχους πίσω από την αμυντική τοποθεσία του εχθρού, που είχε τις δυνάμεις του αναπτυγμένες σε νησί. 

Προβλεπόταν η καταστροφή του κέντρου διοίκησης και η δολοφονία των επιτελικών αξιωματικών και εν συνεχεία η καταστροφή ηλεκτροπα­ραγωγικών σταθμών και η κατάληψη των βενζινάδικων για ευνόητους λό­γους: Οι πρώτες δυνάμεις δεν μπο­ρούν να μεταφέρουν καύσιμα και τα τεθωρακισμένα και τα οχήματα χρει­άζονται καύσιμα τουλάχιστον μερικές ώρες μετά. Στη συνέχεια, το δεύτερο κύμα, ο 1ος λόχος της 11ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας, που μεταφέρ­θηκε με 15 μεταφορικά ελικόπτερα σε τρία κύματα των πέντε ελικοπτέ­ρων έκαστο, πραγματοποίησε νυκτε­ρινή αεροκίνητη ενέργεια υποστη­ριζόμενη από επιθετικά ελικόπτερα τα οποία με τα όργανα νυκτε­ρινής σκόπευσης έπληξαν εχθρικούς στόχους. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΑΣΙΤΗΣ 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-12/5/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger