Αρχική » » Αριστερά και οικολογία

Αριστερά και οικολογία


Περιβαλλοντικό μήνυμα: 0 Αλέξης Τσίπρας απέφυγε τον σταυρό που κρατούσε ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά δέχτηκε επαφή με τον βασιλικό. 

Η τέλεση της θρησκευτικής τελετής για την ορκωμο­σία των βουλευτών ενοχλούσε πολύ (τουλάχι­στον ως το 2009) τον προοδευτικό ΣΥΡΙΖΑ. Σταυροί, άμφια, παπάδες, κατά τη γνώμη των ευαίσθητων ριζοσπα­στών, είναι αναχρονισμοί και παραβι­άζουν τις θρησκευτικές ελευθερίες των πολιτών. Στις 14/10/2009, με το που μπήκαν οι ιερείς στην αίθουσα του Κοι­νοβουλίου , οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θύμισαν τους ...καλικάντζαρους στα Θε­οφάνια. Εξαφανιζόλ! Την κοπάνησαν από την αίθουσα με ελαφρά πηδημα­τάκια. Στα πρακτικά της Βουλής δια­βάζουμε: «Ώρα 11.19" εισέρχονται στην Αίθουσα ο Μακαριώτατος Αρχιεπί­σκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και τα συνοδεύοντα αυτόν μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Στη συνέχεια τελείται ο καθιερωμένος Αγιασμός. ΑΓΙΑΣΜΟΣ - ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ. 

(Στο σημείο αυτό εισέρχεται στην Αί­θουσα του Κοινοβουλίου η Κοινοβου­λευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς)». Δηλαδή, οι λαοπρόβλητοι εθνοσωτήρες της «ριζο­σπαστικής» Αριστεράς μπήκαν μέσα στην αίθουσα μόλις έσβησαν τα θυμια­τά και ξεμύρισε το λιβάνι. Είχαν επίσης πέμψει μήνυμα urbi et orbi («στην πόλη και στον κόσμο», όπως λέγει κι ο Πά­πας) ότι «ο τύπος του όρκου που έχει καθιερωθεί παραβιάζει το συνταγμα­τικό πρόσταγμα της ανεξιθρησκίας». 

«Κυβερνήσιμη» υποκρισία 

Στο ίδιο κείμενο, που έφερε την υπο­γραφή του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έγραφε: «Εμείς, ως εκλεγμένοι εκπρό­σωποι του ελληνικού λαού, θεωρού­με ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πο­λίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις»

Φυσικά, ως συνήθως, το άθροισμα των εξωτικών «συνιστωσών» που επι­βαίνουν στο συριζαίο άρμα έλεγε ό,τι να 'ναι, όπως να 'ναι. Ουδεμία παρα­βίαση των θρησκευτικών «πιστεύω» των αλλοθρήσκων σημειώθηκε. Οι μουσουλμάνοι βουλευτές ορκίστηκαν κανονικά στο Κοράνι κι αν υπήρχε κά­ποιος ινδουιστής σ΄εκείνη τη Βουλή θα έδινε όρκο στις Βέδες και τις Ουπανισάδες. Όμως, εκείνοι τον χαβά τους. Μάλιστα, στο σημείωμα που απεστάλη το 2009 στο προεδρείο της Βουλής από το κόμμα του Αλέξη περιλαμβανόταν και ένας αυτοσχέδιος όρκος που σκό­πευαν να δώσουν αντί του θρησκευτι­κού ! Χρειάστηκε μια εκλογική αναμέτρηση (με καλά ποσοστά) για να στρί­ψει λίγο το τιμόνι ο Αλέξης. 
Ναι μεν δεν σταυροκοπήθηκε, αλλά δεν έφυγε από την αίθουσα της Ολομέλειας μα­ζί με τους βουλευτές του. Έτι δε άφησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ακου­μπήσει την πολύτιμη κεφαλή του με ένα ματσάκι βασιλικού! Λίγο είναι; 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-19/3/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger