Αρχική » » Ποια Γενοκτονία; Η Ρεπούση έχει συνέδριο στη Μαύρη Θάλασσα.

Ποια Γενοκτονία; Η Ρεπούση έχει συνέδριο στη Μαύρη Θάλασσα.


  • Οργή Ποντίων για τη στάση της. 
  • Η κεντρική ομιλήτρια σε τουρκικά συνέδρια Ιστορίας και βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση σνόμπαρε την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Βουλή για τα 353.000 θύματα της σφαγής των Ποντίων. 
  • Μόνιμη καλεσμένη και ομιλήτρια σε τουρκικά συνέδρια για τη διδασκαλία της Ιστορίας στην εκπαίδευση είναι η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ, κυρία Μαρία Ρεπούση, που όμως δεν βρήκε ένα λεπτό να τιμήσει τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 
Παραμονή της θλιβερής επετείου της Ι9ης Μαΐου, ο προεδρεύων της ολομέλειας κ. Βύρων Πολύδωρας ζήτησε από τους συναδέλφους τους, βουλευτές μόλις 48 ωρών, να σηκωθούν από τις θέσεις τους και να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Όπως μαρτυρούν τα τηλεοπτικά πλάνα, η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κυρία Ρεπούση φρόντισε να αποχωρήσει διακριτικά από...

την αίθουσα αν και μέχρι εκείνη τη στιγμή καθόταν στα έδρανα του κόμματος της. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά τις αντιδράσεις και τα ποικίλα σχόλια στα social media η ΔΗΜ.ΑΡ, απέδωσε την απουσία της κυρίας Ρεπούση σε «καθαρά πρακτικούς λόγους». Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η βουλευτής Α' Πειραιά επέστρεψε στην αίθουσα μόλις ολοκληρώθηκε ο ελάχιστος φόρος τιμής της Ελληνικής Βουλής στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας. Η ίδια αργότερα, με γραπτή ανακοίνωσή της, δήλωσε αόριστα πως ο σεβασμός μου στη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού είναι δεδομένος», χωρίς όμως να εξηγήσει τους «πρακτικούς λόγους» που την οδήγησαν να αποχωρήσει από την αίθουσα και να μη δείξει έμπρακτα τον... αδιαμφισβήτητο σεβασμό της προς τους νεκρούς της Γενοκτονίας, που προφανώς «συνωστίζονταν» στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, όπως οι Έλληνες στη Σμύρνη. Παραμονές των εκλογών της 17ης Ιουνίου, η κυρία Ρεπούση, με την ιδιότητα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα μεταβεί στην Τραπεζούντα για να λάβει μέρος στο 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο για τη Διδασκαλία στην Εκπαίδευση, το οποίο διοργανώνει το Πανεπιστήμιο της Μαύρης Θάλασσας. Η ίδια συμμετείχε και στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο, που πραγματοποιήθηκε με το ίδιο ακριβώς θέμα στο Ερζερούμ της Ν.Α Τουρκίας όπου εκτός από προσκεκλημένη και κεντρική ομιλήτρια ήταν και μέλος του «επιστημονικού συμβουλίου» της διοργάνωσης. Άγνωστο παραμένει εάν λόγω των κρίσιμων εκλογών η υποψήφια βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ, θα βρεθεί στην Τραπεζούντα, ωστόσο στο επί­σημο site της διοργάνωσης το όνομά της φιγουράρει ανάμεσα στα 52 μέλη της (αντικειμενικής) «επιστημονικής επιτροπής», εκ των οποίων οι 45 είναι Τούρκοι πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι 7 συνάδελφοί τους από το Εξωτερικό. Η κυρία Ρεπούση είναι το μοναδικό μέλος της επιτροπής από την Ελλάδα. 
Ωρα : 12 :42 μμ Διακρίνεται η Ρεπούση ακόμα μέσα στη Βουλή
Ωρα 12:44 μμ  η Ρεπούση μέσα στη Βουλή
Ωρα :12 :46 μμ Mόλις ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων η Ρεπούση εξαφανίστηκε από τα έδρανα της Βουλής
Ωρα :12 :47  Εξαφανισμένη ακόμα από τα έδρανα της Βουλής η Ρεπούση
Ωρα :3 :09 μμ επανήλθε στην αίθουσα η Ρεπούση και ψηφίζει
ΩΡΑ 3:09 ΜΜ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΨΗΦΙΖΕΙ
Το καυστικό σχόλιο του Χάρρυ Κλυνν 

Καυστικό ήταν το σχόλιο του Πόντιου στην καταγωγή Χάρρυ Κλυνν, όπως το ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο: «Φώτη Κουβέλη, η κυρία είναι ντροπή για την αριστερά και για σένα ακόμη περισσότερο… Και ένα σχόλιο φίλου στο Twitter. Ίσως να σε ενδιαφέρει πώς βλέπει και πως σχολιάζει ο κόσμος την παρουσία της Ρεπούση στο κόμμα σου: "Προφανώς διάφορα θα ειπωθούν και διάφορες διασυνδέσεις τρίτου βαθμού θα βρεθούν οι οποίες δεν θα είναι και όλες σωστές. Το ζήτημα όμως με την Ρεπούση παραμένει: Αρνείται ιστορικά εγκλήματα αναγνωρισμένα παγκοσμίως, προτιμά να τα αγνοήσει για να υιοθετήσει τις θέσεις προπαγάνδας της Γείτονος χώρας ενάντια στα καταγεγραμμένα "γεγονότα". Δεν είναι μια θολή γωνιά της Ιστορίας που δεν είναι κανένας σίγουρος τι έγινε, είναι μια γνωστή και τραγική αλήθεια. Η Ρεπούση προσπαθεί να πνίξει αυτή την αλήθεια. Κατά την δική μου άποψη, η τοποθέτηση της στη Βουλή είναι προσβολή για τη δημοκρατία και πράξη προδοσίας με τον ίδιο τρόπο που θα ήταν η τοποθέτηση στην Κνεσέτ του Ισραήλ ενός αρνητή του ολοκαυτώματος. Εκτός κι αν όσοι την ψήφισαν ήξεραν ποιά είναι και συμφωνούν με τη διαστροφή της Ιστορίας που επιχειρεί, οπότε εκεί απλά θα απογοητευτώ λίγο ακόμα (πόσο ακόμα;) με το εκλογικό σώμα. Συγγνώμη για το τεράστιο σχόλιο». 

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΒΒΙΔΗ 
(ΕΦ.ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-27/5/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger