Αρχική » » Μήπως οι εκλογές... απομακρύνονται;

Μήπως οι εκλογές... απομακρύνονται;

Πανικό σπέρνουν οι δημοσκοπήσεις 
Αμφίβολη η πλειοψηφία στη νέα Βουλή ακόμη και από τη συνεργασία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
- Οι πολίτες δεν επιστρέφουν στα κομματικά μαντριά
- Κάτω απο 45% το άθροισμα των δύο μεγάλων κομμάτων
- Βενιζέλος: Αν επαληθευτούν δεν ξέρω για ποιά χώρα θα μιλάμε
- Μεγάλη ανησυχία και από το εξωτερικό

Όσο οι μέρες περνούν και τα κόμματα δεν συσπειρώνονται ο φόβος γίνεται τρόμος. Ακόμα κι αν τα δύο κόμματα μετά τις εκλογές θα έχουν ως άθροισμα τους 151 βουλευτές, που μπορεί να γίνει λόγω του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, θα πρέπει να έχουν... τουλάχιστον 50% των ψηφοφόρων για να νομιμοποιήσουν μέτρα.

Κι ενώ οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων εβδομάδων έδειχναν πως θα έχουμε βουλή με οκτώ κόμματα, δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο δείχνουν ότι στην Βουλή ίσως τελικά βρεθούν... 9 κόμματα.

Σε δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα" η ΝΔ προηγείται με οκτώ μονάδες διαφορά, του ΠΑΣΟΚ, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Στην πρόθεση ψήφου με αναποφάσιστους, άκυρα και αποχή, η διαφορά μειώνεται στο 6,7%.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,8%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, η ΔΗΜΑΡ 6,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, η Χρυσή Αυγή 3%, ο ΛΑΟΣ 2,9%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,55%, η ΔΗΣΥ 2%, η Κοινωνική Συμφωνία 1,4% και το Αρμα Πολιτών 0,8%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 24%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΚΚΕ 8,6%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΔΗΜΑΡ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%, Χρυσή Αυγή 3,5%, ΛΑΟΣ 3,3%, Οικολόγοι-Πράσινοι 3%, ΔΗΣΥ 2,5%, Κοινωνική Συμφωνία 1,6%, 'Αρμα Πολιτών 1%.

Εξάλλου, στις 5,8 μονάδες καταγράφει τη διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής». Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η διαφορά είναι 3,7%.

Ειδικότερα, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή, συγκεντρώνει 20,8%, το ΠΑΣΟΚ 15% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 11,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,6%, ΚΚΕ 10,5%, ΔΗΜΑΡ 9%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Οικολόγοι- Πράσινοι 4,6%, ΛΑΟΣ 3%, ΔΗΣΥ 2,1% και ΔΡΑΣΗ 2%.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, οι δυνάμεις καταγράφονται ως εξής: ΝΔ 13,4%, ΠΑΣΟΚ 9,7%, ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,9%, ΚΚΕ 6,8%, ΔΗΜΑΡ 5,8%, Χρυσή Αυγή 3,6%, Οικολόγοι- Πράσινοι 2,9%, ΛΑΟΣ 1,9%, ΔΗΣΥ 1,3% και ΔΡΑΣΗ 1,3%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger