Αρχική » » Αλί ο Καλαματιανός

Αλί ο Καλαματιανός


Είμαι ο Αλί. Πατέρας μου έκανε 12 παιδιά, το ένα πέθανε μικρό στη Λαχώρη του Πακιστάν. Αλί είναι από το Καλαμάτα. 

Αλί δουλεύει γκαρσόνι σε ένα μαγαζί που έρχεται όλο το καλό το κόσμο και τους ξέρω όλους. Όλοι οι πολιτικοί με ...ξέρουν με το μικρό μου. Αλί φέρε ένα πατάτες, Αλί φέρε μία τσίπουρο, Αλί φέρε ένα γκα­ζόζα, Αλί δώσε μου το τηλέφωνο σου. Πολιτικοί, οι γυναίκες τους, όλοι έρχονται στο μαγαζί. 

Παλιά τα αφεντικά έκαναν πλάκα στους πελάτες και έλεγαν ότι Αλί είναι από Σουηδία. Όλοι γελούσαν, λες και δεν υπάρχουν μελαψοί άνθρωποι στο Σουηδία, μέχρι που μια μέρα ήρθε ο ΓΑΠ και κάποιος του το είπε. 

Ο ΓΑΠ, που ξέρει ότι υπάρχουν με­λαψοί άνθρωποι στο Σουηδία, άρχισε να παραγγέλνει στα Σουηδικά. Πατάτες ζή­ταγε, σουπιές του έφερνα. Έγινε χαμός. Μετά έμαθα ότι είχε υπογράψει και μία μνημόνιο. 

Από τότε, κομμένο το Σουηδία. Αλί είναι από το Καλαμάτα. Κι εκεί οι άνθρω­ποι μελαψοί είναι. Όχι μόλις γεννηθούν. Μεγαλώνουν λίγο και από τα 15 αρχίζουν οι περισσότεροι να μαυρίζουν. Πάφα πούφα, όπως στη Πακιστάν. 

Έπειτα, μόλις έμαθα ότι ο ΓΑΠ υπόγρα­ψε τη μνημόνιο, άρχισα να ελπίζω στη Σα­μαρά. Μια μέρα θα γίνει πρωθυπουργός, θα έρθει στη μαγαζί, κάποιος θα του πει ότι ο Αλί είναι από το Καλαμάτα, και Σα­μαράς θα διορίσει Αλί. 

Αλί είναι πολύ ευχαριστημένο στην Ελλάδα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει γυναίκα και για να γαμήσει πρέπει να πληρώσει, 1 ώρα 80 ευρώ, αλλά προλαβαί­νει Αλί και ρίχνει δύο με τρεις. Ανάλογα τι έφαγε το μεσημέρι. 

Μια μέρα Αλί παραλίγο να γλιτώσει 80 ευρώ. Είχε έρθει το Πάγκαλος να φάει. Μου έλεγε πελάτης θέλει ψάρι, του έλεγα όχι... το έχει παραγγείλει κύριος Πάγκα­λος. Μου έλεγε φέρε χταπόδι, όχι... το έχει παραγγείλει κύριος Πάγκαλος. Γάμη­σε τον, τον πούστη, έλεγαν όλοι. 

Αλί το σκέφτηκε λίγο και είχε ένα αμ­φιβολία. Παλιά είχε πει ποτέ να μην πάει με άντρα, αλλά τότε ήταν από το Πακι­στάν. Σήμερα είναι από την Καλαμάτα. Τελικά έφυγε ο Πάγκαλος πέρασε και το αμφιβολία. 

Μετά έμαθα ότι κύριος Πάγκαλος είχε πει «μαζί τα φάγαμε». Ψέματα είναι. Αλί ξέρει την αλήθεια: τα περισσότερα μόνη του τα έφαγε. 

Αλί όμως έχει κι άλλο ένα αμφιβολία. Δεν ξέρει τι να ψηφίσει στις εκλογές. Αλί είναι Νέα Δημοκρατία, αλλά και Καμμένο είναι Νέα Δημοκρατία και Καρατζαφέρη και Μπακογιάννη είναι Νέα Δημοκρατία. Αλί θα ψηφίσει όποιον ρίξει πληθωρισμό. 

Βενιζέλο μπορεί να ρίξει πληθωρισμό. Βενιζέλο να δώσει κι άλλα λεφτά στις τρά­πεζες, κόσμος να μην έχει δουλειά, κορί­τσια να μην έχει δουλειά, γίνουν όλες που­τάνες, πέσει τιμή, Αλί γαμήσει 30 ευρώ την ώρα. 

Αλί θα ψηφίσει Βενιζέλο. Και Βενιζέλο Νέα Δημοκρατία είναι. 


ΑΛΙ ΜΠΟΥΡΜΠΑ
(ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ HOT-DOC-26/4/2012)





2 σχόλια:

  1. Αλήτη δημοσιογράφε ο Αλί είναι από τη Σπάρτη κ καθαρίζει τζάμια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλί έχει αμάξι, ντίο σκούτερ και τρακτέρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger