Αρχική » » Παρά τρίχα καθαροί!

Παρά τρίχα καθαροί!

Ο Άκης γλίτωσε πολύ φτηνά τη φυλακή (επί Σημίτη). Αν ο Πάγκαλος είχε στοιχεία, θα τον έστελνε στην μπουζού! 

Με άφατη θλίψη ανακοινώνουμε (ξανά) ότι η κρίσιμη μάζα ευφυΐας, πατριωτισμού και κοινωνικής ευ­αισθησίας θα λείπει από την επόμενη Βουλή. Ο Θόδωρος Πάγκαλος επιμένει στην απόφασή του να μην πολιτευτεί. Αυτό είναι κρίμα, μια και ακόμα και Κούρδοι αυτονομιστές θα δήλωναν πρόθυμοι να απαρνηθούν την εθνικότητά τους ώστε να γίνουν Έλληνες και να ρίξουν μια (ψήφο) στον αντιπρόεδρο. Μια που δεν θα... τον έχουμε για πολύ καιρό διαθέσιμο για αποστο­λές, όπως «σώσατε την πατρίδα», «φυ­γαδεύσατε τον Οτσαλάν», «επιβεβαι­ώσατε ελληνικότητα Ιμίων», παραθέ­τουμε ιστορικής σημασίας δηλώσεις του από χθεσινή εμφάνιση του στη φί­λια συχνότητα τον ΣΚΑΙ: «Τα Ίμια ήταν μια λεπτομέρεια. (...) Έχω κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Ένα απ΄ αυτά είναι ότι εγώ έβαλα την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις αντιρρήσεις του κυπριακού πολιτικού κόσμου - πλην του Κληρίδη. (...) Ήταν δική μου η σκέψη, δική μου η έμπνευση, δικό μου το έργο». Δεν είπε και κάτι άλλο, προφανώς από σεμνότητα. Η ιδέα να υπάρξει η νήσος Κύπρος ήταν του Πάγκαλου! Την είπε στον θεό την ημέρα της δημιουργίας της υδρογείου. 

Διαρρήκτης υπουργός 

Ερώτησε ο δημοσιογράφος τον Πά­γκαλο: «Εσείς είχατε γνώση αυτών των πραγμάτων; Της μίζας;» Ο αντι­πρόεδρος απάντησε θαρραλέα. «Βε­βαίως είχα γνώση». Πάνω που πήγα­με να απογοητευτούμε με το ήθος του, σκεπτόμενοι ότι γνώριζε και δεν μιλούσε, ο καθ΄ όλα αθώος πλην πολύπειρος πασόκος συμπλήρωσε, σώζοντας τα προσχήματα: «Πολλοί άνθρωποι σ΄ αυτή τη χώρα έχουν την πεποίθηση ότι διαπράττεται κάποιο αδίκημα. Αυτό στο επίπεδο της κυβέρνησης είναι με­γάλο αδίκημα, που άπτεται της διαχεί­ρισης του δημοσίου χρήματος, αλλά αυτό συμβαίνει και στη γειτονιά μας. Ετσι; Ξέρουμε ότι ο τάδε όποτε βρίσκε­ται μια ευκαιρία κάνει και μια διάρρη­ξη. Μπορείς να βγεις να το πεις αυτό αν δεν έχεις απόδειξη;» Έλα ντε! 

Ο υποψιασμένος, αλλά ατυχής στη συγκομιδή ντοκουμέντων κυρ Θόδωρος ήξερε τους «διαρρήκτες» στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά δεν ήθελε να πάει στον Σημίτη απροε­τοίμαστος και να στενοχωρήσει τσάμπα και βερεσέ ολόκληρο εκσυγχρο­νιστή. 
Δεν του πέρασε από το μυαλό να μοιραστεί τις ανησυχίες του με άλ­λους υπουργούς, οι οποίοι προΐστα­νται υπηρεσιών που μαζεύουν στοιχεία για τους διαρρήκτες… Τελικά, οι δικαιολογίες του Παγκάλου ξεπερ­νούν σε αστειότητα και τον σοσιαλι­σμό των συντρόφων του. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-19/4/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger