Αρχική » , » Ποιοι στρατιωτικοί δικαιούνται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Ποιοι στρατιωτικοί δικαιούνται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.


Οδηγοί ειδικών οχημάτων, χημικοί και τεχνικοί των Ενό­πλων Δυνάμεων δικαιούνται φέτος το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το οποίο καθορίστηκε με υπουργική απόφαση που δη­μοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Μαΐου. 

Αναλυτικότερα, το στρα­τιωτικό προσωπικό που... εντάσσεται σε αυτή την κα­τηγορία είναι: Οδηγοί ειδικών οχημάτων μεταφοράς πυρο­μαχικών και ειδικών εύφλεκτων καυσίμων Χημικοί, βοη­θοί χημικοί και αναλυτές οι οποίοι απασχολούνται αποκλειστικά σε εργοστάσια. Ερ­γαζόμενοι στην πίστα αερο­λιμένων. Ηλεκτρονικοί και τεχνίτες αεροσκαφών. Μηχανολόγοι, δεξαμενιστές, διανάκτες καυσίμων, ελασματουργοί, επενδυτές λεβήτων εφαρμοστές, ηλεκτροσυγκολλητές, λεβητοποιοί, λεμβουργοί, λιπαντές, μηχανικοί αυτοκίνητων, μηχανικοί εσω­τερικής καύσεως, μηχανικοί οχημάτων, μηχανοτεχνίτες, οξυγονοκολλητές, οπλουργοί, πυροτεχνουργοί, σιδη­ρουργοί, συγκολλητές με­τάλλων, συντηρητές μηχανη­μάτων, σφυροκοπανιστές, τε­χνίτες αεροσκαφών, τεχνίτες αυτοκινήτων και οχημάτων, τεχνίτες ελαστικών, τεχνίτες ταπετσαρίας, τεχνίτες σω­στικών μέσων, τεχνίτες φρέ­νων, τορναδόροι, τορνευτές, υφαλοχρωματιστές, φανοποιοί, χαλκουργοί, τεχνίτες οργάνων ακρίβειας, χειριστές μηχανών και ειδικών μηχανη­μάτων, χειριστές μηχανημάτων αμμοβολής, χύτες με­τάλλων, ψυκτικοί, τεχνίτες Η/Ν συσκευών, τεχνίτες υδραυλικών συστημάτων. Ηλεκτρολόγοι, εναερίτες, ηλεκτροσυγκολλητές εσωτε­ρικών εγκαταστάσεων, ηλε­κτροτεχνίτες αυτοκινήτων, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι αυ­τοκινήτων, ηλεκτρολόγοι (εγκαταστάσεων) που απα­σχολούνται στους ναυστάθμους, στο Στρατηγείο Διοι­κήσεως Ανατολικής Μεσο­γείου (ΣΔΑΜ), στη Διοίκηση Ελικοπτέρων (ΔΕΝ) και σε συ­νεργεία των εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού. Ειδικευμένοι εργάτες λιμένων οι εργάτες υποβρύχιων φραγμάτων, οι μανουβραδόροι και οι ναυτεργάτες των ναυστάθμων, λιμενικών εγκαταστάσεων και πλοίων. 

Το επίδομα δικαιούνται ακόμη οι τεχνολόγοι μηχανικοί ΑΦ-ΕΠ οι τεχνικοί ΑΦ-ΕΠ, οι χημικοί μεταλλουργοί του ΓΕΑ, κα­θώς και το προσωπικό των Τυπογραφείων των Γενικών Επιτελείων, που απασχολεί­ται αποκλειστικά με τη βιβλιοδεσία, εκτύπωση και τυ­πογραφικές εργασίες. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος είναι οι δικαιούχοι να προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απα­σχόληση στους χώρους και στις ειδικότητες που δικαιο­λογούν την καταβολή του. Επίσης, καταβάλλεται και για όσο διάστημα οι υπάλληλοι τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες (κανονικές συνδικα­λιστικές, ειδικές, εκπαιδευτικές έως και δύο μηνών, δι­ευκόλυνσης για οικογενεια­κούς λόγους, μητρότητας και ανατροφής παιδιού) ή αναρρωτικές. 

Για τις ανωτέρω προϋποθέσεις εκδίδεται κάθε μήνα βεβαίωση του οικείου προϊ­σταμένου που συνοδεύει τη μισθωτική κατάσταση. 

Σε πε­ρίπτωση απομάκρυνσης των υπαλλήλων για οποιονδήπο­τε λόγο (μετακίνηση, από­σπαση, μετάθεση, μετάταξη κ.λ.π) από τα καθήκοντα, τις θέσεις και τις συνθήκες, που δικαιολογούν τη χορήγηση του επιδόματος, θα διακόπτεται ισοχρόνως η καταβολή του με ευθύνη του οικείου προϊσταμένου.

(Εφ.ΒΡΑΔΥΝΗ-08/3/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger