Αρχική » » Μη επανδρωμένη σκάφη

Μη επανδρωμένη σκάφη


■ Σαν βγεις στον πηγαιμό για την κάλπη, να εύχεσαι να είναι βραχύς ο δρόμος. Τους Λαιστρυγόνες ψηφοφόρους να φοβηθείς! 

Η εικόνα του Προέδρου της Δημοκρατίας να απευθύ­νεται προς τον ελληνικό λαό μιλώντας ενώπιον κε­νού ήταν υπερβολικά σουρεαλιστική. Ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα. Η παρέλαση των στελεχών των Ενό­πλων Δυνάμεων με κοινό τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας ήταν κι αυ­τή σουρεαλιστική. Λες και γιόρταζε επέτειο η...
Λαϊκή «Δημοκρατία» της Βο­ρείου Κορέας σε ευρωπαϊκό έδαφος (εύστοχος τίτλος στο πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας»).
Την ίδια εποχή, δεκάδες χιλιάδες πασόκοι, απλοί «ψηφοφόροι», πή­γαν να εκδηλώσουν την προτίμησή τους στον αντίπαλο του λευκού ψη­φοδελτίου. Τον Βαγγέλη Βενιζέλο με τ' όνομα. Τον άνθρωπο που θέλει να «ξαναρχίσει» τα πάντα, ενώ εκεί­νος με την παρέα του ΓΑΠ (των κη­πουρών μη εξαιρουμένων) τα έφτασε σούμπιτα στο τέλος. Οι εκλογές πλη­σιάζουν και οι βουλευτές σκέφτονται πόσο χρήσιμη εφεύρεση είναι το τη­λεχειριστήριο και τα μη επανδρωμένα σκάφη, που κάνουν αναγνωριστι­κές πτήσεις και εκτελούν βομβαρδι­σμούς - άμα λάχει. Να μπορούσαν κι εκείνοι να προμηθευτούν ένα ρομπότ που να τους μοιάζει και να το ξαμολή­σουν στις πλατείες και στα καφενεία να μιλήσει, και τι στον κόσμο! Δυστυ­χώς, όμως, δεν έχουν εφευρεθεί μηχα­νικοί κασκαντέρ για επικίνδυνες πολι­τικές... σκηνές. 

Φτυστοί για φτύσιμο 

Αν και το σύνθημα «όλοι ίδιοι είναι» λένε πως τους ενοχλεί, προσεύχονται, στον Γιαραμπή να ξυπνήσουν μια μέ­ρα και να είναι άπαντες ολόιδιοι. Φτυ­στοί σαν δίδυμα αδελφάκια. Να μην μπορεί ο «λαϊκιστής» μπατίρης (όποιος δεν έχει να φάει, δηλαδή) να ξεχωρί­σει τον Καστανίδη από τον Γερουλάνο. Την Καιλή από τον Βενιζέλο. Την Λούκα Κατσέλη από τον Κατσέλη με τα ψωμιά, τα κουλούρια, τα βουτήμα­τα. Να βλέπεις τον Κίμωνα Κουλούρη και να λες «πού 'σαι, ρε Χρηστάκη Παπουτσή!» Η σύγχυση που θα δημιουργείτο θα ήταν απιθάνως βολική για όλους όσοι έχουν σώσει την Ελ­λάδα καταστρέφοντας τους Έλληνες. Δεν θέλουν κρίσεις και διακρίσεις οι δι­κοί μας. 
Μόνο να τους ψηφίσεις και να πας σπιτάκι σου να πεθάνεις υπεύθυνα, αφότου θα έχεις πληρώσει τους φό­ρους σου κανονικά. Να τι θέλουν. Να καταντήσει η Βουλή μια μη επανδρω­μένη σκάφη, όπου θα ξεπλυθούν με χά­ρη, σβελτάδα και φτηνά όλα τα νόμιμα ανομήματα. Μη μόναν όψιν. 
Βέβαια, λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Αυ­τός δεν είναι αμελητέος και δεν είναι μόνος του. Είναι εκατομμύρια, που ξέ­ρουν να διαλέγουν... 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-27/3/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger