Αρχική » , » Οικονομικά σκάνδαλα στις Ε.Δ.

Οικονομικά σκάνδαλα στις Ε.Δ.

ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 

Τριπλή έρευνα για οικονο­μικές ατασθαλίες στις Ένοπλες Δυνάμεις πραγματο­ποιεί το Σώμα Δίωξης Οικονομι­κού Εγκλήματος, ενώ δεν απο­κλείεται να επέμβει και ο εισαγγελέας. Την παρέμβαση των ελεγκτών ζήτησε ο ίδιος ο υφυπουργός Εθνι­κής Άμυνας. Κ. Σπηλιόπουλος, που έφερε το θέμα και στη Βουλή. Η πρώτη περίπτωση αφορά στον Αυ­τόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών, όπου, σύμφωνα με τις καταγγελίες και την πρώτη έρευνα, χορηγήθηκαν... δάνεια πά­νω από 200 εκατομμύρια ευρώ, χω­ρίς παραστατικά. Με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ζητή­θηκε ο καταμερισμός ποινικών ευ­θυνών, ενώ αποπέμφθηκε ο απόστρατός πρόεδρος του Οργανι­σμού και στη θέση του τοποθετή­θηκε ο συνταγματάρχης (εν ενεργεία) Γ. Παναγόπουλος, ανιψιός του πρώην αρχηγού ΓΕΣ. Η δεύ­τερη υπόθεση που ερευνά το ΣΔΟΕ αφορά στις συναλλαγές που έχουν κάνει ορισμένοι παράγοντες της ελληνικής ειρηνευτικής δύνα­μης στο Κόσοβο (καύσιμα, αυτοκί­νητα κ.λ.π ), ενώ η τρίτη υπόθεση είναι για τη νοθεία στα καύσιμα. 

Νοθεία 

Από δειγματοληπτικό έλεγχο που έκανε το Γενικό Χημείο του Κράτους σε διάφορες στρατιωτι­κές μονάδες εντοπίστηκαν νο­θευμένα καύσιμα, κυρίως στην Κε­ντρική Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, ότι ακόμη και οχή­ματα καταστράφηκαν από τα καύ­σιμα αυτά. Σύμφωνα με πληρο­φορίες, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Γ. Διώτης, έδωσε εντολή σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις να αρχίσουν έλεγχοι στις εγκατα­στάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε στρατόπεδα, αποθήκες και όπου αλλού φυλάσσονται καύσιμα του Στρατού. Για πρώτη φορά οικονομική υπόθεση των Ενόπλων Δυνάμεων ελέγχεται από την τακτι­κή και όχι από την στρατιωτική Δικαιοσύνη, καθώς στην υπόθεση εμπλέκονται, εκτός από στρατιωτικοί, και ιδιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του οι­κονομικού εισαγγελέα βρίσκονται φάκελοι με έγγραφα που περι­λαμβάνουν αναλύσεις δειγμάτων πετρελαίου που προμηθεύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις. Στις αναλύ­σεις φέρεται να έχει προκύψει πε­τρέλαιο νοθευμένο, ενώ, όπως αναφέρεται, η νοθεία πρέπει να έχει γίνει «με πετρέλαιο λαθραίας εισαγωγής ή πετρέλαιο το οποίο έχει υποστεί κατεργασία κατα­στροφής του χρώματος και του ιχνηθέτη». Το θέμα της νοθείας απασχόλησε και την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αθ. Τσούρας, κάλεσε (με προσωπικές προσκλήσεις) παρά­γοντες του εμπορίου πετρελαιο­ειδών για να παραστούν στη συνεδρίαση. Κάλεσε, επίσης, και τον κ Σπηλιόπουλο να παραδώσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει. 

Φάνης Καραμπατσάκης
(Εφ.Βραδυνή-06/3/2012) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger