Αρχική » , » Η καλύβα του μπαρμπα-Λουκά

Η καλύβα του μπαρμπα-Λουκά


«0 μόνος λόγος που δουλεύω πλέον είναι απλά για να μην μπω φυλακή. Ας πάω να παραδοθώ να τελειώνουμε...» 

Η σπουδαία «ομολογία» που παρατέθηκε εντός εισαγωγικών σουλάτσαρε χθες στο facebook από τη χρήστρια Evangelia S. Αντικατοπτρίζει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι... τυχεροί που εργάζονται. Παρά­γουν με τον μόχθο τους ακριβώς όσα απαιτούνται για να χρωστούν της Μιχαλούς. Δυστυχώς για τους περισσότε­ρους, όταν κατακτούσαν με το σπαθί, το βιογραφικό ή τις γνωριμίες τους μια θέση στον εργασιακό ήλιο, δεν γνώρι­ζαν ότι: 
α) Ο επίμονος κωπηλάτης και εργώδης εθνοδιαλυτής Γιώργος Πα­πανδρέου θα έσωζε την πατρίδα υπάγοντάς τη στη δικαιοδοσία του ΔΝΤ, της τρόικας και του Ολι Ρεν που δίνει συνεντεύξεις (σε οκτώ άρρενες ρεπόρ­τερ) ολοτσίτσιδος μέσα σε χαμάμ, 
β) Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αγαπούν τη χώρα αλλά όχι τους... χωρικούς, 
γ) Οι Γερμανοί θέλουν να αποσβέσουν μέσω της Ελλάδας κάθε ράιχμαρκ που πλή­ρωσαν επί Χίτλερ για να κατακτήσουν τον κόσμο, 
δ) Ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα είχε την έμπνευση να επιβάλει το κερατόσημο της ΔΕΗ, ούτως ώστε να πληρώνουμε άπαντες ενοίκιο στο κρά­τος για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά μας. 
ε) Ο Κώστας Σημίτης θα μας έστελνε σούμπιτους, επενδυτές και μη, στον... κουβά του Χρηματιστηρίου, της Goldman Sachs και των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Ανταγωνιστικότητα 

Στο χθεσινό φύλλο της «δημοκρα­τίας» διαβάσαμε τα εξής διδακτικά: «Ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, ο Γιοργκ Ασμουσεν της ΕΚΤ και ο Ολι Ρεν της Κομισιόν μίλησαν επί δύο ώρες στους ευρωβουλευτές, χωρίς να ζητήσουν ούτε μία συγγνώμη, χωρίς να ανα­γνωρίσουν το παραμικρό λάθος σε ό,τι έχει κάνει η τρόικα τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Ανέκφραστος και προκλητικός, ο κ. Τόμσεν ανήγγειλε νέα μείωση μισθών στην Ελλάδα: «Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι 50% μεγαλύτερος από την Πορτογα­λία και πέντε φορές μεγαλύτερος από χώρες των Βαλκανίων, όπως η Ρου­μανία και η Βουλγαρία». 

Έπειτα από αυτά όλοι γνωρίζουμε ποια θα είναι η επόμενη κουβέντα που θα ανοίξει για την «ανταγωνιστικότη­τα» των Ελλήνων: «Τα νούμερα του ελλείμματος και του χρέους της Ελ­λάδας είναι χειρότερα από τα αντί­στοιχα της Μοζαμβίκης και ο Έλληνας αμείβεται 50 φορές περισσότερο από τους Μοζαμβικανούς! Γι' αυτό πρέπει να γίνει εφικτή η προσαρμογή στα πραγματικά δεδομένα της ελλη­νικής οικονομίας». Μόλις ειπωθεί κι αυτό το σοφό, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων θα περιληφθούν θέματα όπως «κλειδί για τη μακροζωία η αφρικανι­κή διατροφή». 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-29/3/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger