Αρχική » , » Οι Επίλεκτες Δυνάμεις στην πρώτη γραμμή του χρέους

Οι Επίλεκτες Δυνάμεις στην πρώτη γραμμή του χρέους


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων στον Ασπρόπυργο και στο Μεγάλο Πεύκο.

O κ. Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να ...επιθεωρήσει τα επίλεκτα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων και να συνομιλήσει με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που υπηρετούν την θητεία τους εκεί.

Κατα την ομιλία του προς το προσωπικό των μονάδων και μετά την ενημέρωση που είχε απο τους διοικητές τους, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε, μεταξύ άλλων, οτι «προτεραιότητά μας είναι να κρατήσουμε ψηλά το αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να ενδυναμώσουμε το φρόνημα και την ψυχή των στελεχών μας και να κρατήσουμε αρραγή την ενότητα ανάμεσα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Αβραμόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οικονομική κρίση και στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων: «Η σημερινή εδώ παρουσία μου συμπίπτει, όπως όλοι γνωρίζετε, με μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Ελλάδα, την οποία καθημερινά βιώνετε εσείς και ως στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και πολύ περισσότερο οι οικογένειές σας.

Οι δυσκολίες δεν αποθάρρυναν και εμάς, που εκπροσωπούμε την Ελληνική Πολιτεία. Και παρά το γεγονός ότι η δημοσιονομική συγκυρία άσκησε τις πιέσεις της, μπορούμε να πούμε ότι διατηρούμε και θα συνεχίσουμε να διατηρούμε ένα από τους καλύτερους στρατούς στον κόσμο.

Από την άλλη μεριά, η δική σας αποστολή, η εκπαίδευσή σας, το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, ο άρτιος εξοπλισμός αλλά πάνω από όλα η ψυχή και το φρόνημά σας είναι από τις βασικές παραμέτρους για να επιτύχει η αποστολή όλων μας.

Σήμερα βρέθηκα εδώ για να μοιραστώ μαζί σας αυτά τα ωραία, ειλικρινή αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας. Κοινωνία, ιστορία, παραδόσεις, το χρέος, η τιμή, το καθήκον συνδυάζονται, με αυτό που σε αυτόν εδώ το χώρο εσείς όχι μονάχα εκπαιδευτήκατε, αλλά συνειδητά μέσα σας έχετε αποδεχθεί και ριζώσει. Δηλαδή, να κάνετε το χρέος σας.

Η πατρίδα θα σας διαθέτει τα μέσα και τις δυνατότητες. Και όσο και αν οι καιροί είναι δύσκολοι, για μία ακόμα φορά επαναλαμβάνω ότι δεν προτιθέμεθα να κάνουμε καμία έκπτωση σε οτιδήποτε αφορά στο αξιόμαχο του στρατεύματος».

Τέλος, θέλοντας να εστιάσει στην σημασία και την συμβολή των επίλεκτων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων στο Εθνικό Αμυντικό μας Σύστημα, ο κ. Αβραμόπουλος απευθύνθηκε στα στελέχη λέγοντας: «Είστε το κατ’ εξοχήν επίλεκτο κομμάτι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σε διαρκή ετοιμότητα, για να ανταποκριθείτε στο υπέρτατο καθήκον του Έλληνα στρατιώτη. Είστε καλά εκπαιδευμένοι. Έχετε εξαίρετους Αξιωματικούς και μια μεγάλη παράδοση, που ξεκινάει από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι σήμερα, αλλά και που σας δένει με τη μεγάλη Ιστορία αυτού του τόπου.

Ο Στρατός υπάρχει για κάποιες στιγμές. Για την ώρα εκείνη που θα κριθεί, θα δοκιμαστεί, θα απειληθεί η ανεξαρτησία και η ακεραιότητα της χώρας, που θα εκτεθούν σε κίνδυνο ευγενείς αρχές και αξίες, όπως η πατρίδα και η οικογένεια.

Στην πρώτη γραμμή αυτού του χρέους, εάν και εφ’ όσον αυτό ποτέ χρειαστεί, είστε εσείς. Το φρόνημά σας, ο εξαίρετος εξοπλισμός σας, η άρτια εκπαίδευσή σας, είναι εγγύηση για την επιτυχία της όποιας αποστολής σας ανατεθεί.

Δεν είμαι εδώ σήμερα για να σας κάνω μια ομιλία από εκείνες που απλά και μόνο θέλουν να επικαιροποιούν κάποια διαχρονικά μηνύματα. Θέλω να σας πω ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα το εθνικό αμυντικό μας σύστημα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, παραμένουν όρθιες, υπερήφανες, έτοιμες. Δεν έχουν υποστείλει ποτέ τη σημαία της εθνικής αξιοπρέπειας, του καθήκοντος και του χρέους. Για αυτό θα με έχετε ακούσει πολλές φορές να επαναλαμβάνω ότι σε αυτό το μεγάλο χώρο που εκτείνεται από τις εσχατιές της Ελλάδας μέχρι τα αστικά κέντρα και τα νησιά μας, υπάρχει η καρδιά της άλλης Ελλάδας. Της Ελλάδας του καθήκοντος και της τιμής[…]

[…]Εύχομαι να μην χρειαστεί όλα αυτά για τα οποία έχετε εκπαιδευτεί να δοκιμαστούν σε δύσκολες στιγμές και στην πράξη. Εύχομαι να κυριαρχούν συνετά μυαλά ώστε να μην οδηγηθούμε ποτέ ούτε εμείς ούτε καμία από τις γειτονικές χώρες σε περιπέτεια. Αλλά αυτό είναι μια ευχή, είναι ένα μήνυμα που σταθερά εμείς εκπέμπουμε ως Έλληνες γιατί είμαστε μια ειρηνική, μια φιλειρηνική χώρα.

Από την άλλη μεριά όμως είμαστε και έτοιμοι. Και αυτό το πνεύμα ετοιμότητας, ικανότητας, αποτελεσματικότητας το εκπροσωπεί το επίλεκτο αυτό κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται εδώ όλοι εσείς. Και εμείς είμαστε περήφανοι για εσάς και όπως είπα πρωτύτερα, θα είμαστε πάντοτε κοντά σας ανοίγοντας δρόμους για την περαιτέρω βελτίωση της εκπαίδευσής σας, για την περαιτέρω ενίσχυση του πιο σύγχρονου εξοπλισμού που αξίζει να διαθέτετε».


1 σχόλια:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger