Αρχική » , , » Και μη Έλληνες το γένος στις Στρατιωτικές Σχολές

Και μη Έλληνες το γένος στις Στρατιωτικές Σχολές

Για δεύτερη χρονιά η προκήρυξη αφήνει την πόρτα ανοιχτή για αλλοδαπούς στις Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων. 

Την πόρτα των Στρατιωτικών Σχολών και σε αλλοδαπούς κρατάει ανοιχτή το υπουρ­γείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο για δεύτερη συνεχή χρονιά απαλείφει από τη σχετική προκήρυξη την προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψηφίους για φοίτηση στις παραγωγικές Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ), δηλαδή τους μελλοντικούς...
αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, να είναι Έλληνες το γένος. 

Πιο συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να εισαχθούν και το νέο ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 στις Σχολές Ευ­ελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος, αρ­κεί να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να εί­ναι υποψήφιοι για εισαγω­γή στις Στρατιωτικές Σχολές μέσω των πανελλήνιων εξε­τάσεων. 

Πρόκειται για μία από­φαση με απροσδιόριστες συ­νέπειες, τόσο σε ό,τι αφορά τη μελλοντική ομοιογένεια όσο και τη διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Προϋπόθεση 

Με δεδομένο ότι η απαλοι­φή της προϋπόθεσης του γένους από την εγκύκλιο που αφορούσε την προ­κήρυξη των Στρατιωτικών Σχολών έγινε για πρώτη φορά κατά το περυσινό ακα­δημαϊκό έτος 2011-2012, κατόπιν σχετικής απόφα­σης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγε­λου Βενιζέλου, αναμένεται ότι οι πρώτοι αλλοδαποί αν­θυπολοχαγοί, σημαιοφόροι και ανθυποσμηναγοί θα αρ­χίσουν να εντάσσονται στις τάξεις των Ενόπλων Δυνά­μεων σε τρία χρόνια. 

Την ίδια ώρα το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μετά τις συγχωνεύσεις που προχω­ράει σε μονάδες για τη μείω­ση των λειτουργικών δαπα­νών, προχωράει στην αναδι­οργάνωση και των Κέντρων Νεοσυλλέκτων. Η προσπά­θεια γίνεται αθόρυβα και ο στόχος είναι έως τον προσε­χή Ιούνιο να έχει γίνει μία καθαρή καταγραφή όλων των μονάδων, μικρότερων και μεγαλύτερων, με παράλ­ληλη επισήμανση του κό­στους λειτουργίας τους και του κέρδους από το κλείσι­μο και τη συγχώνευση πολ­λών εξ αυτών (όπως π.χ. των Μονάδων Επιστρατεύσεως). 

Ο σκοπός δεν είναι άλ­λος από τον περιορισμό του τεράστιου κόστους (κατ΄ επιταγήν και της τρόικας), αλλά και η ενίσχυση των προκεχωρημένων μονάδων, ιδιαί­τερα στον Έβρο. 

Σύμφωνα με πληροφο­ρίες, από τα 14 Κέντρα Νεοσυλλέκτων που λειτουρ­γούν σήμερα για τον Στρα­τό Ξηράς, η ηγεσία του ΓΈΣ θεωρεί ότι δεν πρέπει να πα­ραμείνουν περισσότερα από 10 ή το πολύ 11 και πιο συ­γκεκριμένα σε Μεσολόγ­γι, Λαμία, Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο, Θήβα, Αυλώνα και Μαυροδένδρι. 

Κατάθεση δικαιολογητικών έως τις 30 Μαρτίου 

ΑΛΛΑΓΕΣ στον τρόπο με τον οποίο θα εισα­χθούν οι υποψήφιοι στις Στρατιωτικές Σχο­λές για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, ενώ ο αριθμός των θέσεων θα δημοσιευτεί το επό­μενο διάστημα κατόπιν συνεννόησης με το συναρμόδιο υπουργείο Παιδείας. 

Έτσι φέτος οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους έως τις 30 Μαρτίου που είναι η καταληκτική ημερο­μηνία, περίπου έναν μήνα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, και η κατάθεση θα γί­νεται μόνο μέσω συστημένης επιστολής και όχι αυτοπροσώπως, όπως γινόταν έως τώρα. 

Τροποποιήσεις υπάρχουν και στον τρόπο διε­ξαγωγής των υγειονομικών εξετάσεων. Έως σήμερα οι υποψήφιοι λάμβαναν και προσκό­μιζαν ιατρικές βεβαιώσεις και γνωματεύσεις από τα στρατιωτικά νοσοκομεία. 

Από φέτος όμως οι εργαστηριακές εξε­τάσεις θα πραγματοποιούνται με δική τους ευθύνη σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκο­μείο. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας, θα προκηρυχθούν θέ­σεις και για τη Σχολή Ραδιοναυτίλων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ οι ενδιαφερό­μενοι μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.geetha.mil.gr. 

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-15/3/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger