Αρχική » , , » Παρέλαση και των ΜΑΤ με … Λουκά στην εξέδρα

Παρέλαση και των ΜΑΤ με … Λουκά στην εξέδρα

Πορτοκαλί συναγερμός στην Αστυνομία για την προστασία των επισήμων την 25η Μαρτίου με πρωτοφανή μέτρα στην πλατεία Συντάγματος 

Ο Λουκάς (Παπαδήμος) μπορεί ακόμη να μη λέ­ει επισήμως ότι θέλει... μπαλκόνι και να βάζει τους δορυφόρους του να το αφήνουν να διαρρεύσει, αλλά φέρεται ότι αποφάσισε ότι θέλει να ανέβει και αυτός στην εξέδρα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Για να το καταφέρουν όμως αυτό, οι αστυνομικοί που θα «επιστρατευτούν» για να προστατεύσουν τόσο τον ίδιο όσο και τους άλλους επισήμους θα είναι περισσότεροι και από αυτούς που θα κάνουν...
παρέλαση. Μάλιστα, μπροστά στο σύνδρομο της 28ης Οκτωβρίου, αποφασίστηκε να δώσουν το «παρών» όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να πείσουν ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. 

Αυτό αποφασίστηκε στο χθεσινό μίνι υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο εκτός από τον πρωθυπουργό συμμετείχαν και πολλοί υπουργοί. Παρόλο που επισήμως δεν ανακοίνωσαν ότι συζήτησαν για τα επιχειρησιακά μέτρα περιφρούρησης της παρέλασης, η αλήθεια είναι ότι έχει ανάψει ο πορτοκαλί συναγερμός και εξετάζεται βήμα βήμα η στεγανο­ποίηση του Συντάγματος. 

Μάλιστα, για πρώτη φορά υπάρ­χει και σχέδιο για την εφαρμογή ενός face control σε όσους έχουν προσκλήσεις και στέκονται στις πα­ρελάσεις απέναντι στους επισήμους. Και αυτό γιατί η ΕΛΑΣ. τρέμει στην εικόνα των επεισοδίων και των απο­δοκιμασιών ακριβώς στην «καρδιά» της παρέλασης. 

Από κει και πέρα θα υπάρχουν ζώνες περιφρούρησης αστυνομικών δυνάμεων, καθώς θέλουν να στα­ματήσουν οργανωμένα μπλογκ που ίσως επιχειρήσουν να κατευθυνθούν προς την πλατεία Συντάγματος. 

Στη σύσκεψη 

Στη διάρκεια της κυβερνητικής σύ­σκεψης τονίστηκε ότι τα φαινόμε­να βίας και ανομίας επιβάλλουν, πα­ράλληλα με την πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, την εγρήγορση του συνόλου της κοινωνίας. 

Πολιτικές δυνάμεις, ΜΜΕ, εκπαι­δευτικός κόσμος και κοινωνικοί φο­ρείς πρέπει να συμβάλουν στην προ­στασία των πολιτών και των δημόσι­ων αγαθών, καθώς και στην απο­τροπή πράξεων που πλήττουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, αποδοκιμάζοντας και απομονώνο­ντας όσους τις διαπράττουν. 

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθη­κε επίσης η διασφάλιση του ενω­τικού χαρακτήρα των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, κατά τρόπο που να αναδεικνύει τη συλλογική μνήμη του έθνους και τον σεβασμό της ιστο­ρίας του. Σημειώνεται ότι και μέλη της κυβέρνησης είχαν ταχθεί υπέρ της ματαίωσης των παρελάσεων υπό τον φόβο των επεισοδίων. Άλλοι εί­παν να γίνουν παρελάσεις, αλλά χω­ρίς την παρουσία πολιτικών. 

Ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, μιλώντας χθες στο ραδι­όφωνο της ΝΕΤ, ανέφερε ότι «(πρέ­πει) να αστυνομευτεί αποτελεσματι­κά η παρέλαση». Ο υπουργός απέδω­σε τα επεισόδια στις παρελάσεις στις δυνάμεις της Αριστεράς και σε ορι­σμένους, όπως είπε, εξτρεμιστές της Δεξιάς.

ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-13/3/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger