Αρχική » » Ιδού η Ρόδος, ιδού και τα γιαούρτια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδού η Ρόδος, ιδού και τα γιαούρτια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οργή λαού με μπουκάλια αβγά και ξύλο κατά των βουλευτών στη χθεσινή παρέλαση 

Αντιμέτωποι με την οργή των κατοίκων της Ρόδου βρέθηκαν οι βουλευτές και οι το­πικοί άρχοντες που αψήφησαν το «τελεσίγραφο» πολιτών και συλλόγων του νησιού και επιχείρη­σαν να παρακολουθήσουν από την εξέδρα των επισήμων την πα­ρέλαση για την...
ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων το 1948. 

Ομάδες αγανακτισμένων πο­λιτών υποδέχτηκαν τους «επισή­μους» με ύβρεις και αποδοκιμασί­ες και στη συνέχεια έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και τους επιτέθηκαν με γιαούρτια, μπουκά­λα και αβγά. 

Η παρέλαση διεκόπη για περίπου 20 λεπτά και συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση των πολιτικών, με τους αγανακτισμένους Ροδίτες να συνεχίζουν πάντως να «πολιορκούν» την εξέδρα, όπου παρέμεναν οι εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας. 

Οι οργισμένες αντιδράσεις ων πολιτών έρχονται να προστεθούν στις συνεχώς κλιμακούμενες αποδοκιμασίες σε κάθε εκδή­λωση στην οποία παρευρίσκονται πολιτικοί ή άλλοι εκπρόσωποι της Πολιτείας. 

Αυτό πλέον προκαλεί έντονο προβληματισμό αφενός στο εσω­τερικό της κυβέρνησης και των κομμάτων και αφετέρου στα υψη­λά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., που εκτι­μούν ότι τα γεγονότα της Ρόδου αποτελούν προάγγελο για νέο γύρο γενικευμένων αναταραχών τόσο την Κυριακή 18 Μαρτίου, ημέρα εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στην παρέ­λαση της 25ης Μαρτίου. 

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει μάλιστα η «κυριακάτικη δημοκρατία», υπό τον φόβο αυτό γί­νονται σκέψεις σε κορυφαίο κυ­βερνητικό επίπεδο ακόμη και για ματαίωση των παρελάσεων κατά την επικείμενη εθνική επέτειο. 

Χθες στο νησί των ιπποτών τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο με­τά τις 10 το πρωί, όταν πολίτες που κρατούσαν πανό με το σύν­θημα «Είχαμε την κατοχή των Ιταλών, τώρα έχουμε την κατοχή των τραπεζών» άρχισαν να απο­δοκιμάζουν τους επισήμους που κατέθεταν στεφάνια στον βωμό της πατρίδας. 

Στη συνέχεια, όταν ο εκπρό­σωπος της κυβέρνησης, γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτι­κής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης, οι βουλευτές, οι εκπρόσωποι των τοπικών κομματικών οργα­νώσεων, της Περιφέρειας Δωδε­κανήσου και του Δήμου Ρόδου ανέβηκαν στην εξέδρα, οι πολί­τες κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους και συνέχισαν στο ίδιο «τέμπο». 

«Αλήτες», «προδότες», «δω­σίλογοι», «μαριονέτες της τρό­ικας» ήταν οι πιο... Light χαρα­κτηρισμοί που ακούστηκαν. Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να ρίξουν τα κιγκλιδώματα και άρ­χισαν να εκσφενδονίζουν για­ούρτια, αβγά και άλλα αντικεί­μενα. Ακολούθησαν συμπλοκές και «μάχες» σώμα με σώμα, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν ελα­φρά ένας μαθητής και ένας στρα­τιώτης, ενώ προσήχθησαν οκτώ άτομα, ηλικίας 16-35 ετών από τα οποία τελικά δύο συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον ει­σαγγελέα σήμερα. 

Η ατμόσφαιρα παρέμεινε τετα­μένη ακόμα και όταν «φυγαδεύτη­καν» στο κτίριο της πρώην Νομαρ­χίας ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές Μίκα Ιατρίδη, Γιώργος Κασσάρας (ανεξάρτητοι), ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης, που εκ­προσώπησε τη Ν.Δ στην παρέλα­ση, ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ Γιάννης Κοραντής, ο περι­φερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Ρό­δου Στάθης Κουσουρνάς, οι αντι­δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμ­βουλοι Ρόδου. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον νομό αποδείχτηκαν πάντως πιο «προνοητικοί», καθώς προτίμησαν να... συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των αγανακτι­σμένων πολιτών και έλαμψαν διά της απουσίας τους. 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-08/3/2012)
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger