Αρχική » , , » Κόβουν σε 60.000 δικαιούχους έως 40% του εφάπαξ!

Κόβουν σε 60.000 δικαιούχους έως 40% του εφάπαξ!


• Μαχαίρι από 20% έως 40% σε ΙΚΑ, Δημόσιο, Τράπεζες-ΔΕΚΟ, Σώματα Ασφαλείας, προσωπικό ΜΜΕ (αν οι εισφορές δεν καλύπτουν το ποσό). 
• Περικοπές-σοκ εντός του Μαρτίου σε επτά Ταμεία για όσους βγήκαν στη σύνταξη το 2010 και το 2011.
• Κάποιοι θα χρειαστεί να επιστρέψουν και χρήματα. 

Από 20°/ έως 40°/ο κόβεται το εφά­παξ σε 60.000 δικαιούχους των ετών 2010 και 2011 στα ταμεία ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΤΕΑΠΑΣΑ, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, ΤΠΔΥ και ΤΑΠΙΤ. Το υπουργείο Εργασί­ας ζητά εδώ και τώρα από τα παραπάνω ταμεία που χο­ρηγούν εφάπαξ ακριβή λί­στα των δικαιούχων για να προχωρήσει σε μειώσεις που τις...
βαφτίζει αναπρο­σαρμογές. Σύμφωνα με έγ­γραφο που φέρει τον χαρα­κτηρισμό «εξαιρετικά επεί­γον», η ηγεσία τού υπουργείου στοχεύει να υλο­ποιήσει τις περικοπές έως το τέλος Μαρτίου. Εξυπακούε­ται ότι τις περικοπές αυτές θα ακολουθήσουν και άλλες πε­ρικοπές, που θα ανακοινω­θούν μετά τις εκλογές. 

Υπό την πίεση του χρό­νου και προκειμένου να ικα­νοποιηθούν οι δεσμεύσεις έναντι της τρόικας, ο υπουρ­γός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αναλογι­στικές μελέτες για τα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ βοή­θημα, παρά το γεγονός ότι το είχε προαναγγείλει. Σύμφω­να με το έγγραφο καλούνται τα Ταμεία να στείλουν «οικο­νομικά και στατιστικά στοι­χεία που αφορούν τα άτομα τα οποία δικαιώθηκαν εφά­παξ βοήθημα τα δύο τελευ­ταία ημερολογιακά έτη (2010 και 2011) ξεχωριστά για το καθένα έτος». Στο κείμενο δεν γίνεται κανένας διαχω­ρισμός ανάμεσα σε εκείνους, τους ελάχιστους, που πήραν το εφάπαξ στα χέρια τους και σε όσους περιμένουν ακό­μα στην ουρά για να το λά­βουν. Άρα οι όποιες μειώ­σεις έρθουν είναι πιθανό να αφορούν όλους τους δικαι­ούχους, ακόμα και εκείνους που έχουν ήδη πάρει το εφά­παξ. 

Το έγγραφο στάλθηκε στις 15 Μαρτίου προς το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, το Ταμείο Επικουρι­κής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώ­ματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ), το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλ­λήλων Τραπεζών και Επιχει­ρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ), το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Ερ­γαζομένων στα ΜΜΕ (ΕΤΑΠ - ΜΜΕ), το Ταμείο Πρόνοι­ας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και το Ταμείο Πρόνοι­ας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ). 

0 στόχος, όπως αποκα­λύπτεται στο εν λόγω έγγρα­φο, είναι το υπουργείο να έχει έως σήμερα 20 Μαρτίου στη διάθεσή του όλα τα στοι­χεία των δικαιούχων για «να εντοπιστούν τα Ταμεία για τα οποία τα εφάπαξ βοηθήμα­τα που καταβάλλονται κατά τη συνταξιοδότηση δεν είναι εναρμονισμένα με τις εισφο­ρές που καταβλήθηκαν». Στα Ταμεία αυτά το υπουργείο δεσμεύεται «να αναπροσαρ­μόσει το ύψος των βοηθη­μάτων αυτών μέσα στα χρο­νικά πλαίσια που ορίζονται από την Αναφορά Προόδου Μνημονιακής Δράσης, δηλαδή μέσα στο πρώτο τρίμη­νο του 2012». Άρα, όχι μόνο δεν προλαβαίνει το υπουρ­γείο να ετοιμάσει αναλογι­στικές μελέτες, αλλά θα προχωρήσει σε περικοπές κυρι­ολεκτικά «στο πόδι». 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-20/3/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger