Αρχική » , » Μέγας πονοκέφαλος για την 25η Μαρτίου

Μέγας πονοκέφαλος για την 25η Μαρτίου

▲ Στιγμιότυπο από την επεισοδιακή παρέλαση της Θεσσαλονίκης πέρυσι στην 28η Οκτωβρίου. 

Σκέφτονται μέχρι και την κατάργηση της παρέλασης υπό τον φόβο των επεισοδίων. 

Με πονοκέφαλο μετατρέπεται για την κυβέρνηση η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Χθες από τη Βουλή ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «ομολόγησε» ότι το θέμα έφτασε να απασχολήσει μέχρι και το προ­χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο, όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του υπουργού, υπήρξαν... εισηγήσεις και προβληματισμός ακόμα και για ματαίωση των πα­ρελάσεων. 

Έτσι, επιβεβαιώθηκε πλήρως το μεγάλο δίλημμα που υπάρ­χει σε κορυφαίο κυβερνητικό επί­πεδο και τις σκέψεις για κατάργη­ση των παρελάσεων υπό τον φόβο των αποδοκιμασιών και των επεισοδίων σε βάρος πολιτικών προσώπων. 

Όπως φαίνεται, παρά τη λογοδιάρροια Βενιζέλου περί τεράστιας επιτυχίας για το PSI, η κυ­βέρνηση παίρνει ήδη μηνύματα ότι το κλίμα εν όψει των παρε­λάσεων της 25ης Μαρτίου είναι τεταμένο, με αποτέλεσμα, έπειτα και από τα επεισόδια στη Ρόδο, το θέμα να πονοκεφαλιάζει εντο­νότατα τα στελέχη του υπουργεί­ου Προστασίας του Πολίτη, που προσανατολίζονται σε διεξαγωγή παρελάσεων υπό την προστασία των... ΜΑΤ. 

Χθες στη Βουλή, κατά τη συ­ζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του για την εγκληματικότητα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να μην μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή τέλεση των παρελάσεων: «Καταργήθηκε η παρέλαση; Αυτό που επιζητού­σε τόσα χρόνια η Αριστερά, αλ­λά προσέκρουε στον αστικό κό­σμο που σέβεται τους νεκρούς και τους ήρωες, βρέθηκε τώρα ο χρόνος (σ.σ: να την καταργήσουν) με το να πηγαίνουν να προκαλούν, θα αφήσουμε την Ελλάδα στα άκρα, κ. υπουργέ; Πώς θα πάμε σε εκλογές μεθαύριο; Πώς θα γίνουν συγκεντρώσεις; Με γιαούρτια, με πέτρες και μετά ίσως με σφαίρες;» 

Απαντώντας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε ότι απλά ότι το θέμα τέθηκε στο υπουργι­κό συμβούλιο, αλλά και ότι υπάρ­χει μεγάλος προβληματισμός για το θέμα αυτό, προαναγγέλλοντας τη νέα κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό τη Δευ­τέρα αποκλειστικά για τις παρε­λάσεις. 0 υπουργός πάντως «εγγυήθηκε» ότι επεισόδια δεν θα ξανασυμβούν και τόνισε ότι δεν μπορούν ισχνές μειοψηφίες με το προκάλυμμα του αγανακτι­σμένου να εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. 

Την παράσταση στη χθεσι­νή συνεδρίαση έκλεψε το παρα­λήρημα του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος, βλέποντας τα πο­σοστά του να κατρακυλούν, απο­φάσισε να πλειοδοτήσει. Κάπως έτσι, αναφερόμενος στην εγκληματικότητα, είπε ότι ο νόμος πρέ­πει να αλλάζει και, αν ο πολίτης διαπιστώνει ότι έχει μπει στο σπί­τι του ληστής, να μπορεί να τον πυροβολεί (!), ενώ πρότεινε μέχρι και στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους λαθρομετανάστες. «Κλεί­στε τους σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο. Να ξέρει έτσι λοιπόν αυτός που έρχεται από το Αφγα­νιστάν ότι, εάν έρθει εδώ, θα μπει σε στρατόπεδο. Δεν θα κυκλοφο­ρεί ελεύθερος να εγκληματεί και θα ξέρει ότι θα τρώει ένα πιάτο φαΐ, μόνο αν παράγει» κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. 

«Πολεμικό συμβούλιο» υπό τον Λουκά Παπαδήμο τη Δευτέρα! 

ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ των πολιτών στην πολιτική της και άρα τυχόν επεισόδια κατά τη διάρ­κεια των παρελάσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου τρέμει τώρα ο πρωθυπουργός. 

Για τον λόγο αυτό συνεδριάζει διυπουρ­γική επιτροπή υπό τον Λουκά Παπαδήμο τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας. Το θέμα έθιξε, με αφορμή τα επεισόδια κατά βουλευτών που... καταψήφισαν μάλιστα το Μνημόνιο στη Ρό­δο, ο Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Πέμπτης, ζητώ­ντας από την κυβέρνηση να πάρει θέση άμε­σα και να μην αφήσει το θέμα να σέρνεται έως τότε. 

Για το θέμα έχουν υπερθεματίσει πολ­λοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης. Ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος, άλλω­στε, έκανε λόγο για «θέμα προστασίας και λει­τουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος», με πληροφορίες να επιμένουν ότι στη σύσκεψη της Δευτέρας θα τεθεί επί τάπητος ακόμα και το ενδεχόμενο να μη γίνουν παρελάσεις. 

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ-10/3/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger